Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η ξεφτίλα δεν κάνει διάκριση στην ηλικία

Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τα "παντρολογήματα" του υπέργηρου, πρώην, προέδρου των ΕΛΠΕ Ε.Ν. Χριστοδούλου με την EFG Eurobank. Ο παπούςτης εταιρείας, δεν μπορεί άλλο να κρύψει τον βαθύ έρωτα που είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με τον ιδιώτη μέτοχο των ΕΛΠΕ (πάντα με ανιδιοτέλεια και αγνότητα, όπως ήταν σε όλη του την ζωή) και διορίζεται πρόεδρος στην EFG Βροντοφωνάζει έτσι με την πράξη του αυτή, ποιόν υπηρετούσε στην πραγματικότητα, αν και τον είχε διορίσει άλλος.
Ήταν τέτοια η προσφορά του στον Όμιλο Λάτση, που οι υπηρεσίες του έπρεπε να αγνωριστούν, έ
στω και με αυτόν τον τρόπο. Τα οικονομικά αποτελέσματα και η δύσκολη κατάσταση των ΕΛΠΕ καταμαρτυρούν ποιόν οφέλησε η παρουσία του Ε Χριστοδούλου στην ηγεσία των ΕΛΠΕ Ο παπούςτης εταιρείας που διορίσθηκε για να προστατεύσει τα δικαιώματα του Δημοσίου στην επιχείρηση, δούλεψε για άλλον εργοδότη και ήρθε πλέον η ώρα του για να αποζημιωθεί Η παρουσία του, όσο επιζήμια ήταν για τα ΕΛΠΕ, άλλο τόσο κερδοφόρα ήταν για το πραγματικό του αφεντικό. Οι θολές συναλλαγές που έγιναν τα έτη 2008 και 2009 έφεραν τα ΕΛΠΕ για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τόσο δύκολη οικονομική θέση. Μια θέση που καμία σχέση δεν έχει με την παρούσα οικονομική κρίση, παρά τους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου.
Ας αναγνώσουμε την σχετική είδηση από το Capital:

Την αποχώρησή του από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της EFG Eurobank Ergasias με τη λήξη της θητείας του κατά την προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε ο κ. Ξενοφών Νικήτας,.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ξ. Νικήτας, έχει ενεργό συμμετοχή 61 χρόνων στα τραπεζικά δρώμενα της χώρας μας έχοντας διατελέσει Πρόεδρος της Τράπεζας Εργασίας και Αντιπρόεδρος στην American Express Bank. Με την εμπειρία και τις γνώσεις του συνέβαλε καθοριστικά στην ομαλή ενοποίηση της Τράπεζας Εργασίας με την Eurobank EFG αλλά και στην επιτυχημένη πορεία του Ομίλου μας.

Συμμετείχε ενεργά σε διάφορα συμβούλια και επιτροπές της Τράπεζας σε κρίσιμους τομείς, συνδράμοντας στην εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξή της. Η Τράπεζα εκφράζει προς τον απερχόμενο Πρόεδρο τις θερμές ευχαριστίες της για τη μακρόχρονη και πολύτιμη συμμετοχή και προσφορά του στο έργο και την πρόοδό της.

Στην προσεχή Τακτική Συνέλευση, που θα συνέλθει τον Ιούνιο του 2010, θα προταθεί για την κενούμενη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Ευθύμιος Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου, με πολύπλευρη συμμετοχή στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας και σημαντική παρουσία στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, έχει διατελέσει Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Ευρωβουλευτής, Διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Εθνική Τράπεζα, Γενικός Διευθυντής στην ΕΤΕΒΑ, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια και στην Ολυμπιακή Αεροπορία.-

Την συνεισφορά του στην Εθνική Οικονομία μπορεί να την διαπιστώσει κανείς κοιτάζοντας την παρακάτω φωτογραφία όπου αναφέρεται πόσο ήταν το εξωτερικό χρέος πριν και πόσο μετά την Υπουργία του.
Όταν ανέλαβε την προεδρία των ΕΛΠΕ, προβάλλονταν ως "βαθύς γνώστης" του ιδιωτικού τομέα, αν και είχε υπηρετήσει μόνον σε κρατικά πόστα (Τράπεζα της Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα, Ολυμπιακή Αεροπορία). Η μοναδική του θητεία στον ιδιωτικό τομέα, αυτή στον Όμιλο Πετζετάκη τα έτη 2003- αποσιωπείτο, πιθανώς επειδή ήταν λίγο άτυχη, μιας και τα οικονομικά του Ομίλου Πετζετάκηβούλιαξαν. Κατά σύμπτωση παρόμοια τύχη είχαν και τα οικονομικά της Ελλάδος, αλλά και των ΕΛΠΕ. Στην EFG Eurobabank πάντως, του ευχόμαστε... καλή τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: