Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Επίθεση με πολλά ερωτηματικά

Από τo portal του SKAI αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση σχετικά με την επιθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Α. Γιανίτησης. Εντύπωση κάνει η σφοδρότητα της επίθεσης, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψιν τις άριστες σχέσεις της προηγούμενης διοίκησης (βοηθούσης και της σχετικής διαφήμισης). Εντύπωση κάνει όμως και το πάθος με το οποίο υπερασπίσθηκε τον Α Γιαννίτση ο όμιλος Αλαφούζου Ακολουθεί το δημοσίευμα:

Επίθεση κατά του πρώην υπουργού και νυν προέδρου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Τάσου Γιαννίτση εξαπέλυσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Στο δημοσίευμα, ο Τάσος Γιαννίτσης επιχειρείται να εμφανιστεί σαν “Golden Boy”, με τον ισχυρισμό ότι λαμβάνει διπλάσιο μισθό από τον πρωθυπουργό.

Στην απάντηση του, ο κ. Γιαννίτσης μεταξύ άλλων τονίζει ότι «από τις πρώτες μου αποφάσεις με την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Δεκέμβριο ήταν να μειώσω την αμοιβή μου κατά 15%, δηλαδή σε 6.500 ευρώ μηνιαίως (μετά το φόρο και για 12 μήνες). Την ίδια στιγμή οι αμοιβές μου ως πανεπιστημιακού περιορίστηκαν σε 650-700 ευρώ

Επιπρόσθετα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 27ης Απριλίου εισηγήθηκα να μην εφαρμοστεί φέτος το σχήμα πρόσθετων παροχών όλων των στελεχών της Διοίκησης, παρ’ όλο ότι αυτό αφορά στη συμβολή τους στην πορεία της εταιρίας το 2009».

Υπενθυμίζεται ότι προ 2 ετών ο όμιλος Μπόμπολα εξαγόρασε το 70% του «Πρώτου Θέματος» αντί 14 εκατ. ευρώ, και σήμερα ο εκδότης του Θέμος Αναστασιάδης συμφώνησε να επαναγοράσει το ποσοστό αυτό με 21 εκατ. ευρώ.

Για να ολοκληρώσει τη συμφωνία, ο κ. Αναστασιάδης φημολογείται ότι θα συνάψει δάνειο από μεγάλη ελληνική τράπεζα στην οποία συμμετέχει μεγαλοπαράγοντας στον χώρο της ενέργειας και θα είχε ως όφελος να βάλλει κατά των ανταγωνιστών του που είναι τα ΕΛΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: