Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΕΛΠΕ: Πρωτιά στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες του 9ου Κυπέλλου Ελπίδας

Από το Κέρδος αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση σχετικά με την χορηγία για δεύτερη χρονιά, όπως αναφέρεται, των ΕΛΠΕ στο σκάφος των Λ. Νάκη και Δάφνης Πέννα. Την προηγούμενη χρονιά τα ΕΛΠΕ είχαν ενισχύσει το σκάφος astrapi με πλήρωμα τους Λ. Νάκη και Άγγελο Ορφανό από τον ιστιοπλοικό όμιλο Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο αυτής της κοινωνικής ευαισθησίας η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποφάσισε να ενισχύσει την συμμετοχή και προσπάθεια για διάκριση του ιστιοπλοϊκού σκάφους ανοιχτής θαλάσσης BRISOT-X, στο 9ο Κύπελλο Ελπίδας.

Σκοπός του αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε το 2002, είναι η οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ (Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο). Συγκεκριμένα, η δημιουργία και στήριξη της λειτουργίας του πρώτου παιδιατρικού ογκολογικού νοσοκομείου στη χώρα μας.

Η ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι ότι το πλήρωμα για όλα τα σκάφη, ανεξάρτητα από το μέγεθος, αποτελείται μόνον από δύο άτομα (έναν άντρα και μία γυναίκα), υποχρεωτικά. Ο αγώνας αποτελείται από δύο ιστιοδρομίες, που δίνουν έναν τελικό νικητή με την ολοκλήρωσή τους.

Πέρυσι, στην διοργάνωση του 2009, το εν λόγω σκάφος, BRISOT-X με την χορηγική ενίσχυση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στην συνολική βαθμολογία και απέδειξε ότι είναι ικανό, αλλά και έτοιμο για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις και κατά συνέπεια και για καλύτερα αποτελέσματα.

Έτσι φέτος, το 2010, το ίδιο σκάφος με πλήρωμα την κ. Δάφνη Πέννα και τον κ. Λάμπρο Νάκη και φυσικά την συνεχή υποστήριξη της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κατά την συμμετοχή του στο 9ο Κύπελλο Ελπίδας, κατάφερε να έχει τις δύο πρώτες θέσεις στις δύο ιστιοδρομίες και την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία.

Η περυσινή διάκριση με τους Άγγελο Ορφανό και Λάμπρο Νάκη αναφέρεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: