Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Β. Βαρδινογιάννης: Αυξήσεις 4% στο προσωπικό της Motoroil


Από την Ελευθεροτυπία αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση που αφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κρίση η ανταγωνιστική MOTOR OIL. Δηλ. με καίριες επενδύσεις και ενθάρρυνση του προσωπικού να νοιώσει καλύτερα ώστε να προσφέρει περισσότερα:

Αύξηση 4% θα πάρουν οι εργαζόμενοι της Motoroil εφέτος, ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Βαρδής Βαρδινογιάννης στη γενική συνέλευση των μετόχων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, απαντώντας σε ερώτηση μετόχου για το πώς επηρεάζεται η εταιρεία από την ύφεση.
Ο πρόεδρος της εταιρείας, σημείωσε ότι «δεν κάναμε χάρη στους εργαζόμενους, αλλά ότι οι εργαζόμενοι ανήκουν στην εταιρεία και η εταιρεία στους εργαζόμενους και θα πρέπει να αμείβονται όταν πηγαίνει καλά». Για το πώς θα επηρεαστεί η δραστηριότητα της Motoroil, η διοίκησή της είπε ότι στο α’ τετράμηνο του 2010 παρατηρείται μείωση της κατανάλωσης βενζίνης και πετρελαίου 10-15%. Εντούτοις, η εταιρεία έχει δημιουργήσει δείκτη ασφαλείας με την δημιουργία της νέας μονάδας που θα συμβάλει στην υποκατάσταση της εμπορίας με εγχώρια παραγωγή προστιθέμενης αξίας.
Για την κρίση που περνάει η Ελλάδα, ο πρόεδρος της Motoroil δήλωσε πως «όλοι πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Εθνική Οικονομία προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση».
Τη γενική συνέλευση των μετόχων (που πραγματοποιήθηκε με απαρτία περί το 64%) παρακολούθησαν εκτός των άλλων, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος (συνεργάζεται με την Motoroil στην ενέργεια) και ο Μιχάλης Σάλλας πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (μέτοχοί της είναι και η οικογένεια Βαρδινογιάννη).
Μεταξύ άλλων η συνέλευση ενέκρινε την διανομή υπόλοιπου μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή (η εταιρεία έχει διανείμει προμέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή). Η αποκοπή του δικαιώματος λήψης μερίσματος θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και η πληρωμή του μερίσματος από τις 8 Ιουνίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: