Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Φουντώνει ο επιχειρηματικός πόλεμος;

Από την online free press έκδοση Attica, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο της 18/7/2010:

Το Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφορικά με στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων προκαλεί την έντονη αντίδραση της εταιρείας, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στα δικαστήρια καθώς όπως υποστηρίζει θίγεται η εικόνα της και εντάσσει το δημοσίευμα σε μία συστηματική και επίμονη προσπάθεια εναντίον της εταιρείας.

Το δημοσίευμα του «Πρώτου θέματος» κατηγορεί τη διοίκηση και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Τάσο Γιαννίτση ο οποίος, όπως αναφέρει το Δημοσίευμα «ως πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. εξακολουθεί να είναι σκληρός με τους εργαζομένους, αλλά γαλαντόμος με τα υψηλά στελέχη της επιχείρησης.

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Γιαννίτσης υπέγραψε την απόλυση 40 συμβασιούχων, οι αμοιβές των οποίων κυμαίνονταν από 500 έως 600 ευρώ τον μήνα. Τον Μάιο όμως υπέγραψε μία άλλη απόφαση για τη συνταξιοδότηση έξι υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου προτού ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα συνεπαγόταν τη μείωση κατά το ήμισυ και τη φορολόγηση των υψηλών αποζημιώσεών τους».

Το κρίσιμο σημείο σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ότι τα στελέχη που συνταξιοδοτήθηκαν αμέσως μετά επαναπροσλήφθηκαν με πολύ υψηλές αποδοχές.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση της Εταιρείας η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, σε ότι αφορά όλους τους εργαζομένους, εφαρμόζει, ως όφειλε, όλα όσα προβλέπει η εκάστοτε νομοθεσία και η νόμιμη, πάγια και μακρόχρονη πρακτική της εταιρείας.

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ως μεγάλη εισηγμένη εταιρεία θεωρεί ότι θίγεται η εικόνα και τα συμφέροντά της από μια ως φαίνεται συστηματική και επίμονη προσπάθεια.

Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της».

(Σημ.τ.bl. Τελικά η εταιρεία έμεινε με την επιφύλαξη).


Δεν υπάρχουν σχόλια: