Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Το πράσινο νοικοκύρεμα! Της Μαριάνας Πυργιώτη


Από την Μακεδονία αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο της Μαριάννας Πυργιώτη της 21/7/10:

“Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις”… Ειδικά όταν είσαι πολιτικός και το ένδοξο παρελθόν του κόμματός σου έπρεπε να σε καθιστά a priori επιφυλακτικό για το αν θα ακολουθήσουν οι δεκάδες εκατοντάδες “εκλεκτοί” της δημόσιας διοίκησης ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα τα λεγόμενά σου.


Αφού λοιπόν επί μήνες δημοσιοποιούνταν συστηματικά καταγγελίες για τις σκανδαλωδώς υψηλές αμοιβές γαλάζιων στελεχών, κατασπατάληση του πολύτιμου δημόσιου χρήματος από την προηγούμενη διακυβέρνηση μέχρι και κινητά τηλέφωνα υπουργών, τα οποία ενίοτε… χρεώθηκαν και αυθαιρέτως -όπως στην περίπτωση Χατζηγάκη- ήρθε η ώρα για την άλλη πλευρά της μαγκούρας! Διότι έτσι είναι οι μαγκούρες της εξουσίας, έχουν πάντα δύο άκρες. Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” έθεσε μερικά απλά ερωτήματα για το τι συμβαίνει στα ΕΛΠΕ με τη νέα διοίκηση του κ. Τάσου Γιαννίτση. Ο οποίος είχε σπεύσει να ανακοινώσει ότι μειώνει κατά τι τις αποδοχές του σε σχέση με τον… σπάταλο, προφανώς, κ. Τίμο Χριστοδούλου, και να το διαφημίσει καταλλήλως. Αυτό που δεν διαφήμισε αλλά αποκάλυψε η εφημερίδα ήταν ότι αφού ενέκρινε τη συνταξιοδότηση κάποιων στελεχών και την είσπραξη του εφάπαξ τους, μετά τους επαναπροσέλαβε!
Συγκεκριμένα, αναφερόταν ότι: “…Το 2009, χρονιά κρίσης, οι αποδοχές του κ. Ρ… αναπροσαρμόστηκαν με αύξηση 4%. Τον Απρίλιο του 2010 η διοίκηση με την ανακοίνωση Νο 167/28.04.2010 τον αναβάθμισε σε επικεφαλής της νεοσυσταθείσας Γενικής Εμπορικής Διεύθυνσης του ομίλου. Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι τι εξυπηρετούσε η αναβάθμιση που έγινε μόλις έναν μήνα πριν από τη συνταξιοδότησή του και δύο μήνες πριν από την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού. Με την αναβάθμιση όμως αναπροσαρμόστηκαν και οι απολαβές του και με βάση αυτές πια καθορίστηκε αφενός το ύψος της αποζημίωσης και αφετέρου το νέο συμβόλαιο που του έκαναν τα ΕΛ.ΠΕ., τα οποία προφανώς έκριναν ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους χωρίς τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Συγκεκριμένα, στις 17/6/2010 το δ.σ. των ΕΛ.ΠΕ. συνεδρίασε με θέμα “Παραμονή στην εταιρεία στελεχών που συμπλήρωσαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης” και αποφάσισε “την υπογραφή σύμβασης με τον κ. Ρ… ορισμένης διάρκειας για την περίοδο από 21/6/2010 έως 20/6/2012, με δυνατότητα ανανέωσης ενός ακόμη έτους”. Μιλάμε για αποζημίωση της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ και πρόσληψη με αποδοχές 250.000 ευρώ ετησίως και επίσης για άλλα πέντε άτομα, τα οποία είχαν ανάλογη μεταχείριση…
Η κυβέρνηση φυσικά άφησε εντελώς ασχολίαστο το δημοσίευμα. Αλλά χθες ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης ανέβασε το θέμα -που περιέργως πως… δεν προκάλεσε σάλο όπως προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις “σπατάλες” της απελθούσας κυβέρνησης- και κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τα συναρμόδια υπουργεία Τόνισε δε μεταξύ άλλων “Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να σιωπά. Οφείλει άμεσα, είτε να διαψεύσει είτε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις ανάλογες πρωτοβουλίες. Οφείλει, όμως, πάνω απ’ όλα, να απαντήσει στο ερώτημα αν η νέα διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού”.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TEST!!!!!!!!!!!!
Για να ετοιμάζονται τα τηγάνια!!!!

βουκόλος είπε...

χρόνια πολλά με υγεία, και προπαντός ψυχραιμία..........