Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Η τρομοκρατία του Τζάμπο, της “δικαιοσύνης” και της κυβέρνησης δεν θα περάσει!


Μια ανακοίνωση-ψήφισμα έκπληξη του Γενικού Συμβουλίου εξέδωσε το ΠΣΕΕΠ. Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου λογικά λήφθηκε το Σάββατο 11/4/2009, έχει ημερομηνία συγγραφής Μ. Τετάρτη 15/4/2009 και εκδόθηκε την Τετάρτη μετά το Πάσχα 22/4/2009. Η έκπληξη είναι ότι το ψήφισμα μοιάζει να γράφτηκε από την Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Φαίνεται πως οι αντιπρόσωποι μας αποφάσισαν να γίνει το ΠΣΕΕΠ σπόνσορας του ΠΑΜΕ. Δεν εξηγείται διαφορετικά το έντονο καταγγελτικό ύφος και η "ποιοτική" στροφή που γίνεται προς τα αριστερά. Ίσως όμως να είναι και ένα κάλεσμα προς το "άσωτο" παιδί που παραλίγο να βάλει σε μπελάδες την Εκτελεστική του ΠΣΕΕΠ με τις θέσεις που θυμήθηκε ότι πρέπει να παίρνει. Τον τίτλο τον δανειστήκαμε από την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Σκανδιναβίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, που μας ενημέρωσε για αυτό που καταγγείλαμε μέσω των αντιπροσώπων μας. Για το θέμα μας ενημερώνει επίσης και ο Ριζοσπάστης. Αυτό που δεν μας ενημερώνει είναι το ψήφισμα που μας λένε ότι αποφασίσαμε μέσω των εκπροσώπων μας και που εκδώσαμε. Σε γενικές γραμμές το θέμα έχει να κάνει με την απόλυση κάποιου Νικολόπουλου (όχι του Θανάση) από τα Jumbo. Το ΠΑΜΕ στις 24 Γενάρη απόκλεισε την είσοδο των Jumbo με συνέπεια να συλληφθούν δύο συνδικαλιστές. Η εταιρεία Jumbo έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Συλλόγου Εμπορουπαλλήλων Αθήνας, που έχει πρόεδρο την Μαρία Τσαγκατάκη, μέλος του ΚΚΕ. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν και ήταν καταδικαστικά για τους συνδικαλιστές και τις κινητοποιήσεις τους και τους απαγόρευε να κλείνουν τις εισόδους των καταστημάτων. Αυτό ήταν και το νόημα του ψηφίσματος. Παραθέτουμε το Ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου μας:

Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ, καταδικάζουμε την απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου το δικαστήριο και η Πρόεδρος Πρωτοδικών Μαρία Ανδρεοπούλου, εκτελώντας το πνεύμα και το γράμμα της εντολής Σανιδά (όπου η προεξοφλούσε ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις της πολυεθνικής JUMBO είναι τελεσμένα εγκλήματα) και ικανοποιώντας το αίτημα της μεγαλοεργοδοσίας για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, εξέδωσε στις 08/04//09 ασφαλιστικά μέτρα για τον «Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και την Πρόεδρο του Μαρία Τσαγκατάκη, απαγορεύοντας στον σύλλογο να προβαίνει σε κινητοποιήσεις και σε αποκλεισμό με οποιονδήποτε τρόπο στις εισόδους των JUMBO.

Θεωρούμε απαράδεκτο, τα δικαστήρια να προστατεύουν την απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων, ακόμα και να αυτό συνεπάγεται απολύσεις, τρομοκρατία, απειλές, ελαστικές εργασιακές σχέσεις κ.λ.π. και επιπλέον να υποδεικνύουν στο συνδικαλιστικό κίνημα και ποιες μορφές πάλης δικαιούνται να αξιοποιεί.

Ο Πρόεδρος Π. Οφθαλμίδης
Ο Γ. Γραμματέας Α. Σταμούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: