Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Απεργίες "γιαλαντζί"


Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και πιο πολύ εκφυλίζεται ο θεσμός της απεργίας. Το αποτέλεσμα είναι να απεργούν συνεχώς λιγότεροι, οι οποίοι κάποια στιγμή καταντούν τα κορόιδα της υπόθεσης.
Στην αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ, στον Όμιλο θα απεργήσουν οι “συνήθεις ύποπτοι”, δηλαδή το ημερήσιο προσωπικό και ειδικότερα οι συνάδελφοι των κεντρικών γραφείων. Αυτοί κατά κανόνα υποχρεώνονται σε απεργία, καθώς η “περιφρούρηση” δεν τους επιτρέπει την είσοδο. Οι συνάδελφοι των ΒΕΕ, πρακτικά δεν απεργούν ποτέ, αφού εκεί δεν γίνεται περιφρούρηση, ενώ στα ΒΕΑ αύριο θα μπούν όλοι οι εργολάβοι και αρκετό προσωπικό από την Συντήρηση για εργασίες κατ' εξαίρεση.
Στο μοτίβο αυτό θα εξελιχθούν και οι απεργίες της Παρασκευής και της Δευτέρας. Οι συνάδελφοι από το Μαρούσι, για τις δύο αυτές ημέρες, έχουν εξαγγείλει αντίστοιχες 2ωρες στάσεις εργασίας.

11 σχόλια:

βουκόλος είπε...

Ιδιωτικό είναι ετούτο εδώ το βήμα. Ότι και όταν θέλουν-ή ότι τους εξυπηρετεί-γράφουν και δεν θα το κλείσουν επειδή δεν ικανοποιούνται οι δικές μας απαιτήσεις. Αρκεί να εξυπηρετούνται οι δικές τους . Δικαίωμά τους! Και είπαμε. Δημοσιογράφοι δεν είναι. Ίσως αυτό που ρωτάμε καμιά φορά-όπως ο πέμπτος σχολιαστής στην προηγούμενη ανάρτηση-να μην το γνωρίζουν ακόμα. Γιατί πρέπει ντέ και καλά να το γνωρίζουν? Εκτός και αν είναι κάποιος από αυτούς στο Δ.Σ. Αλλά και αν είναι γιατί να καρφωθεί λέγοντας τι ελέχθη σήμερα μετά το μεσημέρι που είχαν έκτακτο Δ.Σ. Ας κατέβει εδώ επώνυμα ο Πρόεδρος ή όποιος άλλος από τους εικοσιένα να μας ενημερώσει επώνυμα. Αλλά δεν το κάνουν. Ποτέ δεν το έκαναν. Γιατί να το κάνουν τώρα?
Θωμά γιατί δεν κάνεις τον πυρσό ημερήσιο και ηλεκτρονικό? Θα γράψεις ιστορία! Θα το έκανα εγώ αλλά δεν νομιμοποιούμαι να είμαι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος έναντι του νόμου ενός βήματος με λογότυπο « ΠΥΡΣΟΣ ΕΛ.ΠΕ». όπου εκεί μέσα θα αναρτώνται άμεσα οι ανακοινώσεις του σωματείου για γνώση αυτών που απουσιάζουν ή είναι σε ρεπό και δεν έχουν και Ε-mail στα γραφεία. Όπου θα φιλοξενούνται άμεσα οι ανακοινώσεις των παρατάξεων αλλά ενδεχομένως αν είναι επιτρεπτό και αντίγραφα αποφάσεων και ανακοινώσεων της εταιρείας, αλλά και άρθρα επίκαιρα και ενυπόγραφα ή όχι αλλά εις γνώση του υπεύθυνου διαχειριστή-ών που θα ορίσει το σωματείο. Και που δεν θα έχει και φραγή για να το βλέπουμε και από το χώρο εργασίας. Και επιτέλους! Εγώ οικολόγος δεν το έπαιξα ποτέ. Κακώς βέβαια διότι η καταγωγή μου αυτό θα επέβαλε, αλλά βρε αδερφέ για την οικολογική μας συνείδηση-αν υπάρχει- να καταργηθούν δια νόμου οι πάσης φύσεως ανακοινώσεις σε χαρτί που αν κάποιος προλάβει να τις διαβάσει όση ώρα τρώει στο εστιατόριο έχει καλώς. Διαφορετικά πάνε στο καλάθι αδιάβαστες. Πόσα δέντρα ετησίως είναι ρε Θωμά όλο αυτό το χαρτομάνι? Αλλά και ο Πυρσός χαρτί δεν είναι? Άσε που όταν κυκλοφορεί όλα τα θέματα έχουν μπαγιατέψει! Τι δηλαδή, να γράψω στον πυρσό κάτι για τις εκλογές που είχαμε για τον Διοικητικό απολογισμό και να διαβαστεί το δεκαπενταύγουστο? Η τεχνολογία τον ξεπέρασε τον Πυρσό Θωμά! Είναι ήδη μουσειακό είδος. Κάποτε έγραφαν στις πέτρες μετά στα γιδοτόμαρα, μετά στους παπύρους, μετά στο χαρτί με μελάνι, με μολύβι με στυλό με γραφομηχανή με πολύγραφο με υπολογιστή, fax, scanner και δεν ξέρω τι άλλο. Θωμά μετά δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται ότι κάποτε υπήρξες υπεύθυνος ύλης του Πυρσού για κάποιο διάστημα ούτε αν καταπίνεις αμάσητες νουγκατίνες ή κοκ. (με όμικρον όχι με ωμέγα). Ενδέχεται όμως όλοι να θυμούνται ότι τον πυρσό ηλεκτρονικό τον έκανε ένας ψηλός με μούσια, να δεις πως τον λέγανε μωρέ, τέλος πάντων δεν θυμάμαι και το όνομά του τώρα αλλά το έκανε για να γλυτώσουμε κανένα δέντρο καθότι από τον Αχελώο ήταν ορμώμενος και τα είχε περί πολού τα δέντρα!

Αλλάζει ο κόσμος Θωμά? Μας προσπέρασε ήδη! Αλλά δεν είναι σωστό να εγκαταλείψουμε από τώρα. Ίσως είμαστε νέοι ακόμα. Ας προσπαθήσουμε έστω και ασθμαίνοντας να ακολουθήσουμε όσο είμαστε όρθιοι! Έτσι και εγκαταλείψουμε από τώρα έρποντας θα πορευτούμε στη χλεύη και στο φτύσιμο των όρθιων. Για σκέψου το. Διότι αν είχες προλάβει και το είχες κάνει δεν θα σου έκανα εγώ αντιπολίτευση από εδώ. Και αυτό το βήμα δικό μας είναι βέβαια αλλά δεν «φιλτράρονται επαρκώς » τα μπινελίκια και κινδυνεύουμε να μας ξεφύγει κανένα μπινελίκι και να πλακώσει για ψύλλου πήδημα κανένας εισαγγελέας και να καούμε από το τίποτα. Ενώ ο ηλεκτρονικός Πυρσός θα είναι άλλο πράγμα αδερφέ μου. Θα το κρατήσουμε βέβαια και αυτό εδώ, διότι εδώ είναι καφενείο όπου συχνάζουν κάτι τύποι εκ θέσεως «αντί», διαφωνούντες, διαμαρτυρόμενοι, υβριστές, συκοφάντες και άλλα κακοποιά στοιχεία. Έχουν και αυτοί δικαίωμα στο λόγο. Έστω και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου!!! Έχει άλλη μαγεία ετούτο εδώ. Αν και δεν το βλέπω τελευταία να πάει καλά. Εεεεεεεεεεεμ! Πώς να πάει καλά αφού μέχρι και εσύ συνηγόρησες να μπει ο εισαγγελέας. Χωρίς να μας δώσεις εναλλακτική! Και εγώ που θα στα ρίχνω ρε Θωμά? Την συνέλευση την καταργήσατε. Αποφασίζετε και διατάσετε. Ο.Κ. Καμία αντίρρηση. Και εγώ που θα σε βρίζω ρε Θωμά? (Αν και όταν χρειαστεί, που λέει ο λόγος δηλαδή, αχρείαστο νάναι). Γι αυτό σου λέω. Για ψάξτο. Δεν περιμένω ούτε απάντηση ούτε διάλογο. Αν μπορεί να γίνει ας γίνει. ΤΩΡΑ! Αύριο θα είναι αργά.

Υ.Γ

Θωμά είπαμε. Αν πονάς και αγαπάς αναστέλεις!!! Δεν γκρινιάζεις πάνω άπο το κρεβάτι του πόνου! Το αφήνεις για αργότερα. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν το νοθεύεις. Το κρασί είτε νερό του βάλεις είτε παγάκια "μπεβάδα" το κάνεις! Και το έπιναν οι αρχαίοι "κακραμένον" αλλά από ανάγκη διότι αυτό ήτανε τούρκος. 18 γράδα. Και το ήθελε το νεράκι του! Εσείς ρε κατακαυμένοι με 63/36 γράδα του βάζετε και νερό? Αθεόφοβοι σε θεό δεν πιστέυετε! Τον διάβολο δεν τον φοβάστε?
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!

βουκόλος είπε...

Και μην βγεί κανένας πονηρός και με κατατάξει στους διαχειριστές με το πρόσχημα ότι σχολίασα άμεσα στην ανάρτηση με διαφορά μερικών λεπτών. Απλά το ετοίμαζα για σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση και μέχρι να το γράψω με πρόλαβαν οι διαχειριστές με νέα ανάρτηση!!!!
Είναι φυσικό! Στην παρανομία δεν υπάρχουν χρόνοι και κανόνες! Συμπτώσεις όμως πάντα θα υπάρχουν.

καχύποπτος είπε...

Σύντροφε Παπακωνσταντίνου σε βλέπω στην προ ετών φωτογραφία μπροστάρη με την ντουντούκα στο χέρι.
Επειδή έχω καιρό να σε δώ σε τέτοια φάση, ικανοποιήθηκαν εκείνοι οι αγώνες, άλλαξαν οι εποχές, γεράσαμε ή μηπως κάτι άλλο συμβαίνει?
Απλά ρωτάω ο καχύποπτος και να με συγχωρείς. Με το συμπάθειο που λένε δηλαδή!!!

καχύποπτος είπε...

Αν δεν φτάνουν οι εβδομήντα εκλεγμένοι για περιφρούρηση να πάρουμε και εργολαβική περιφρούρηση! Βάση του τελευταίου οικονομικού απολογισμού λεφτά έχουμε. Άσε που θα καταπολεμήσουμε και την ανεργεία!

Λεβέντης είπε...

Δείτε εσείς τον αγώνα της Εθνικής και η τύχη σας δουλεύει! Μητσοτακαίοι,παπανδρέοι και λοιποί κατεργαραίοι! Να! Στα μούτρα σας!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΑΔΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

εκλεισε με 2% απο 1/1 + 2% απο 1/9 και το 2010 2% απο 1/1 και 2% απο 1/7 αντε και σε καλη μερια

Ανώνυμος είπε...

Ωραία! Αν είναι έτσι, τώρα που εξασφαλίσαμε αποδυτήρια να πάρουμε και κανένα παίκτη! Γιατί του χρόνου τον ξανθό αφού δεν θα έχει σύμβαση, για προπονητή τον βλέπω στην αντισφαίρηση γυναικών 2Χ2.

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστές για ρίξτε κανένα τηλέφωνο και ενημερώστε μας έγκαιρα. Να πάω για δουλειά αύριο ή να την κάνω για 3ήμερο στο χωριό?

Ανώνυμος είπε...

Επείγουσα πρόσκληση

Καλείται "ο ξέρω λίγα Μαθηματικά" να μας βρεί τον ετήσιο μέσο όρο γιατί με τα συν-πλήν-διά-παρά δεν τα πάμε και καλά.Τι τραβάμε και εμείς οι δακτυλογράφοι! Ούτε ένα μέσο όρο δεν μπορούμε να βγάλουμε!
Πάντως 4% αυτό δεν βγάζει, πόσο μάλλον 5%. Κατάλαβα. Θα δικαιώσω την γιαγιά μου που έλεγε "αν θες να κάνεις προκοπή να χρωστάς σε όσους είναι χριστιανοί και μιλάνε και Ελληνικά".
Προκόβεις έτσι σεμνά, ταπεινά, χριστιανικά και προπάντων πατριωτικά! Για ένα απλό λόγο. Θα εύχονται όλοι να είσαι καλά μήπως το 2011 μπορέσεις να τους γυρίσεις τα δανικά!

Ανώνυμος είπε...

ljnxbIQ'X,