Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Εργατικό ατύχημα στην ΕΛΠΕ


Θλίψη προκάλεσε στους εργαζόμενους των ΒΕΑ ο θάνατος την ώρα της δουλειάς του συναδέλφου Λίγγου Παναγιώτη του Βασιλείου, ετών 28, κατοίκου Ελευσίνας. Το τραγικό περιστατικό έγινε μετά τις 9:00 πμ κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασίας ρουτίνας στην μονάδα απόσταξης 2100. Ο άτυχος συνάδελφος, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε με το κεφάλι από πατάρι με κιγκλίδωμα ύψους 4,5 μέτρων. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Σημειώνεται ότι ο συνάδελφος είχε προσληφθεί στην ΕΛΠΕ τον Μάρτιο του 2008. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο Διευθυντής Λειτουργίας και ο υπεύθυνος Μηχανικός της μονάδας.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων αιφνιδίων θανάτων συναδέλφων, από παθολογικά αίτια, τα οποία όμως κλονίζουν το ηθικό των εργαζομένων και δημιουργούν μια φιλολογία για ¨θανατικό" που γυροφέρνει τα ΕΛΠΕ. Ο σχετικός προβληματισμός επιτείνεται από το γεγονός του επερχόμενου turnaround που θα γίνει στα ΒΕΑ τον επόμενο μήνα.
Από τον Reporter αναδημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο:
Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου της Εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Σε σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση της εκφράζει τη βαθιά της λύπη, τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους του θανόντος χειριστή λειτουργίας Παναγιώτη Λίγγου.

Ειδικότερα, ο θανών έπεσε από μόνιμη σκάλα με προστατευτικό κιγκλίδωμα που οδηγεί σε εξέδρα των εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου σε ύψος περίπου 5 μέτρων. Αμέσως μετά την πτώση του ο χειριστής, συνοδεία γιατρού της εταιρίας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

''Ο συνάδελφος εκτελούσε, στα πλαίσια των καθηκόντων του, συνήθη απλή εργασία της παραγωγικής διαδικασίας και έφερε όλα τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας,'' επισημαίνει η ΕΛΠΕ στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται πως η συσταθείσα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της ΕΛΠΕ, παράλληλα με τους φορείς της πολιτείας, που ενημερώθηκαν αμέσως μετά το συμβάν από την Εταιρία, διερευνούν τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε καμία σωστη οληροφορία
όλο μαλακιες γραφετε!

Ανώνυμος είπε...

εσυ που εισαι ρουφιανος της διοικησης πες μας ρε τσιρακι...

Ανώνυμος είπε...

η γρουσουζιά έφυγε από ελευσίνα και πήγε ασπρόπυργο

Ανώνυμος είπε...

ειναι γρουσουζια ή ανικανοτητα

Ανώνυμος είπε...

Εμείς πάντως στην Ελευσίνα γλυτώσαμε. Εσείς τώρα έχετε σειρά.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως παιδια δεν ειναι γρουσουζια ειναι η ψυχρη λογικη των αριθμων που κυριαρχει στο μυαλο των φωστηρων της διοικησης...καμμια αξια στην ανθρωπινη ζωη...ετσι διοικουσαν την ελευσινα χρονια τωρα κ το ανησυχητικο ειναι του οτι το σωματειο βαδιζει στα χναρια των αληστου μνημης εποχων νικολοπουλου με τον μουσατο διαδοχο του να προειδοποιει τον κοσμο να μην μιλησει...κανενας σεβασμος στο παλικαρι που εφυγε γιατι λεει προερχονταν απο διημερο ρεπο,τι λετε ρε παραγοντες της δεκαρας οτι εκανε ποσα νυχτερινα κανενας δεν το λεει...μαγκες προβληματιστειτε γιατι το εργο αυτο στην ελευσινα το χουμε ξαναδει αλλα μας αξιζει απλα αναρωτηθειτε...