Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ

Είναι ανάγκη να αναδημοσιεύσουμε την σημερινή ανακοίνωση των συναδέλφων της Έρευνας (Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού Ελληνικών Πετρελαίων). Εκφράζει την πίκρα, αλλά και την αγανάκτηση των συναδέλφων, που καλούνται πρώτοι να πληρώσουν το μάρμαρο της αναδιάρθρωσης και τους ακροβατισμούς της νέας διοίκησης.
Συνάδελφοι
Ενώ το προσωπικό του Αμαρουσίου περίμενε τον έτερο εκπρόσωπο των εργαζομένων (εννοεί τον Π. Οφθαλμίδη) να τους ενημερώσει για τα επίμαχα θέματα της πώλησης της Λιβύης και της εξαφάνισης της Έρευνας, αντ' αυτού εμφανίσθηκε σύσσωμο το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ για να αναγγείλουν θυμωμένα ότι "ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την Έρευνα" και να απολογηθούν γιατί υπερψήφισε ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ για το κλείσιμό της. Οι συνάδελφοι έμειναν άναυδοι μ' αυτά που άκουσαν και τους έμεινε η εντύπωση, ότι ούτε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος θα είχε την τόλμη να μιλήσει έτσι.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο ΠΣΕΕΠ ανήγγειλε όψιμα τη διοργάνωση ημερίδας για την έρευνα στις χαμένες περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες η παρούσα ηγεσία δεν επένδυσε επί πενταετία ούτε ένα ευρώ. Η υποκρισία είναι τόσο μεγάλη που ενώ σχίζουν τα ιμάτιά τους για το "πόσο εγκληματικό είναι για την εταιρεία η απώλεια του τομέα της Έρευνας", δεν το έχουν καταγγείλει ακόμη κι ούτε πρόκειται, γιατί υπερθεματίζουν για τις λανθασμένες επιλογές της Διοίκησης. Κοινοποιείται μάλιστα ότι γίνεται επαναδιαπραγμάτευση του προσωπικού ασφαλείας και ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει αύξηση τέτοια ώστε να καταλήξει να γίνει προσωπικό εργασίας. (Το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ αποφάσισε να ανοίξει μόνο του το θέμα του Προσωπικού Ασφαλείας. Βασικός στόχος είναι να αυξηθούν οι παραδόσεις από το 25% στο 40% όταν γίνονται απεργίες).
Εμείς δεν δεχόμαστε παραινέσεις και εκφοβισμούς από συνδικαλιστές που υπερθεματίζουν για λαθεμένες επιλογές της Διοίκησης. Σας πληροφορούμε ότι ο Σύλλογος μας διαθέτει και εντιμότητα και κότσια, όπως το έχει αποδείξει στο παρελθόν.

Ο Πρόεδρος Τάσος Παράσης
Ο Γεν. Γραμματέας Παν. Στεριώτης

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κότσια μπορεί νάχετε, δεν έχετε κώτσια. Στην μονάδα 9200 θα γίνει σόου γιατί εκεί είναι η εκλογική πελατεία του και πρέπει να κερδιθούν οι εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

το κατάντημα σας δεν εχει ορια.τα ψεματα τελειωσαν η μαυρη προπαγαδα σας εχει πεση στο κενο.445000 ευρω στο κουμπαρα του αποταμιευτικου απο το 2006-2007 αυτο ειναι αληθεια. ποιος τελικα ειναι με την εταιρια ;

Ανώνυμος είπε...

΄΄ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ΄΄ ΕΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 9200 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΩΡΑ ΚΟΡΔΕΛΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΑΣΕ ΤΑ ΑΝΤΙΡΕΠΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ...ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ή άσχετος είσαι ή ηθελημένα παραπλανείς τους εργαζόμενους.Τό σωματείο είναι υποχρεωμένο κάθε χρόνο να διαπραγματεύεται το προσωπικό ασφάλειας.Τα οργανογράμματα έχουν αλλάξει εδώ και τρία χρόνια και το προσωπικό ασφαλείας μένει το ίδιο,αλλά γιατί να κάνει τον κόπο το σωματείο την προηγούμενη θητεία να προσαρμόσει το προσωπικό ασφαλείας με το νέο οργανόγραμμα αφού δεν το εφάρμοσε ποτέ.Προκύρητε απεργία για την σύμβαση και όταν ήταν να αρχίσει την έκλεινε και ανέστειλε την απεργία.2005,2006 και 2007 το ίδιο έγινε.Τα προβλήματα τα λύνουν δεν τα βάζουν κάτω από το χαλί για να τα βρούν οι επόμενοι.

Ανώνυμος είπε...

τι ιδιο εχουν ενας που εργαζεται για τη Μ-9200 και ενας που πινει μονο καφεδες στο 8ωρο ;και οι δυο ειναι συνδικαλιστες

Ανώνυμος είπε...

στην 9200 δεν εργάζονται συνδικαλιστές. ΑΣΧΕΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ρε δεν αφηνετε που δουλευει ποιος,εδω τοσοι συναδελφοι βιωνουν την απαξιωση,ερχονται και οι υπολοιποι σιγα σιγα,εδω τοσο καιρο ο κοσμος χανεται και αυτοι χτενιζονται..και τωρα τα παιδια θυμοσαν λεει!!!και εβγαλαν και τα παπαγαλακια να μας πουν για το αποταμιευτικο και το προσωπικο ασφαλειας!αυτες ειναι επιτυχιες!ειστε επικινδινοι τελικα κυριοι και ιδιοτελης και μας περνατε για ζωααα.μας εχετε βαλει στον βουρκο με την ανυπαρξια σας άλλα στον βουρκο κυριοι εκπροσωποι μας επιπλεουν τα σκατα και σας τα πεταμε στα μουτρα σας.

Ανώνυμος είπε...

αμα δεν έχεις εμπιστοσύνη στο σωματείο που σε εκπροσωπεί, χέσε μέσα. και μετά περιμένουμε προκοπή. Το οργανόγραμμα στις ΒΕΕ ισχύει? Γιατί μπορεί να έχει αλλάξει εδω και χρόνια, αλλά αλλαγή δεν έχω δει καμία. Μπορεί επειδή έχω γράσσα στα ματια βεβαια. Εμπιστοσυνη σε κανέναν. Ο καθένας για την πάρτη του.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 6,12 μόνο ο τρόπος που γράφεις και αντιδράς φαινεται ότι σε ενοχλεί η άλλη άποψη.Απλά εσύ δεν έχεις καθόλου άποψη.

Ανώνυμος είπε...

ειναι επικίνδυνο το προεδρείο. σκατά στα μουτρα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ ΕΧΕΙ "ΠΕΤΑΧΘΕΙ" ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ? ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΠΑΛΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΗΟΜΑS ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΝΥΣΗΧΟΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ SHELL ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ [ΕΥΡΩΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΒΛΕΠΕΤΕ] ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ. ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΦΗΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ? ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΑΣ Κ...Ο

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗ ΜΑΛΛΟΝ "ΦΗΜΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ,ΟΠΩΣ "ΦΗΜΗ' ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ Δ/ΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ SHELL ΧΘΕΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ(ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗ)?

Ανώνυμος είπε...

ρε δεν κόβετε τα ληγμένα παλιοσαπάκια του προεδρείου!

Ανώνυμος είπε...

Βγηκανε βολτα οι γυμνοσαλιαγκες.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε τον δικο μου κολο θα τον φυλαξω μονος μου δεν θα ηθελα να μου τον φυλαει ο προεδρος δεν ειναι ο καταλληλοτερος σε αυτον τον τομεα.

Ανώνυμος είπε...

τον κώλο σου δεν είναι να τον αφήνεις σε κανέναν να στον φυλάει.εδώ αν βλέπουν κωλο, θολώνουν.ξεχνάνε όλα τα άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα στα γεραματα θυμηθηκες τον κωλο σου. Οταν στον φυλαγανε τοσοι αλλοι σε πολύ καλύτερες συνθήκες και τον πουλάγανε για μια δεκάρα δεν μιλούσες. Τωρα που τα πραγματα αγριεψανε τώρα τον θυμηθήκατε....

Ανώνυμος είπε...

Κουβέντες του κ...υ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ...ΓΕΙΑΣΟΥ ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ....

Ανώνυμος είπε...

4ωρη στάση την τετάρτη 11-15 και 12-15 για άλλους. Φρέσκα κουλούρια και καταγγελία των ενόχων για τα τετελεσμένα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ ΜΑΛΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, μήπως να σηκώσετε κανένα άλλο αρθρακι εδω γίνονται αγωγές απολύσεις απεργίες...

Ανώνυμος είπε...

ΣΣΤΑΥΡΑΚΗ ΟΤΙ ΕΦΑΓΕΣ ΕΦΑΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Λίγο άσχετο αλλά από τα βασικά και καθημερινά, πού «δείχνουν» το πρόσωπο και την κουλτούρα αν θέλετε, μιας μεγάλης επιχείρησης που δεν νομίζω να την συμφέρει να απαξιώνεται στα μάτια των ίδιων της των εργαζομένων, και μάλιστα αρκετών νεοπροσληφθέντων. Το σημερινό φαγητό ήταν απαράδεκτο. Ένα ψάρι βακαλάος πιθανολογώ, όχι από τη γεύση (άγευστο), προερχόμενο από επικίνδυνη κατάψυξη, μαύρο επικίνδυνα εσωτερικά (όχι μόνο το δικό μου) και κάποια κολοκυθοκαρότα για σαλάτα τα οποία μύριζαν χλωρίνη. Μήπως υπάρχει κανείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ να ελέγξει τα εναπομείναντα κατεψυγμένα ψαροσαπίμια μπας και βγει καμιά άκρη ; Και μη μου πείτε τα γνωστά, η εταιρεία θέλει να μας ξεκάνει μην τρελαθούμε κιόλας, κεφαλαίο της είμαστε.

Όσο για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση το πασίγνωστο «ΤΟΥ ΚΩ… ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ» καθ΄ολοκληρία ξέρετε τι σημαίνει; Ε λοιπόν θα έχουμε και ΕΙΚΟΣΙΕΝΑΜΕΡΑ, για τον ίδιο λόγο, ανάλογα με την πορεία του ασθενούς.