Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Περί εισαγγελέων

Αμηχανία μας προκάλεσε η απόφαση του ΔΣ του ΠΣΕΕΠ να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως είπε, κατά των διαχειριστών του blog. Αφορμή ήταν το 6ο σχόλιο της ανάρτησης εδώ. Ο συνάδελφος Ι. Λάσκος θεώρησε ότι θίγεται και στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΣΕΕΠ στις 7 Οκτωβρίου έθεσε δύο θέματα : Πρώτον, την ασφαλή λειτουργία του FCC και δεύτερον, το προσβλητικό σχόλιο της εν λόγω ανάρτησης. Για το μεν πρώτο, δεν μας πέφτει ιδιαίτερος λόγος μιας και είναι στα χέρια των ειδικών. Για το δεύτερο, παρότι ο συνάδελφος δεν είναι εκλεγμένος στο ΔΣ, ζήτησε την παρέμβαση του για να κληθεί ο εισαγγελέας, αν και μπορούσε να προσφύγει ο ίδιος στην δικαιοσύνη. Από τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΠΣΕΕΠ, καμία δεν έφερε αντίρρηση, καθώς δεν ήθελαν να υπάρξει έστω και υπόνοια ότι υπάρχει κάποιου είδους συγχρωτισμός με το blog.
Εμείς να αναφέρουμε ότι όσο ανάρμοστο και αν ήταν το σχόλιο σε βάρος του συναδέλφου, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί κακουργηματική πράξη, βάσει της οποίας ο εισαγγελέας θα μπορούσε να ζητήσει από την Google τα στοιχεία του σχολιαστή.
Μερικές μέρες αργότερα, κάποιος "ανώνυμος" σχολιαστής, στην ανάρτηση εδώ θεώρησε σκόπιμο να χρησιμοποιήσει υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά επωνύμων συναδέλφων. Τα σχόλια αυτά διαγράφηκαν. Επίσης τέθηκε σε εφαρμογή η ρύθμιση που επιτρέπει σχόλια μόνο σε όσους διαθέτουν λογαριασμούς Google. Εδώ να σημειώσουμε ότι είτε σχολιάζει κάποιος "ανώνυμα" είτε μέσω λογαριασμών Google, στην περίπτωση που γίνει κάποιο αδίκημα ο εντοπισμός γίνεται το ίδιο εύκολα μέσω της Google. Απλά, στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η ψευδαίσθηση της ανωνυμίας, ενώ στην δεύτερη όχι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως βλέπετε τα σχόλια είναι πάλι εντελώς ελεύθερα.

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να περάσει τόσος καιρός για να μάθουμε έγκυρα τι συμβαίνει;
Παραλίγο να ανοίξω δικό μου ιστολόγιο για ένα σχόλιο και ακόμα δεν κατάλαβα τι έχω κάνει.
Άσε που δεν μπορώ να το ξανακάνω...
Πως τα καταφέρατε έτσι;
Εάν ήθελε τέτοια διαδικασία για ένα σχόλιο οι σχολιασμοί θα κυμαίνονταν περί το (0).
Καλή συνέχεια με ευπρέπεια, ελεύθερα, δημοκρατικά και αν είναι δυνατόν επώνυμα ή έστω ψευδώνυμα,για να καταλαβαίνει ο καθένας σε ποιόν απευθυνόμαστε και να υπάρχει μια συνέχεια. Άλλωστε κάποιος με ψευδώνυμο μπορεί κάποια στιγμή που κατά την άποψή του οι συνθήκες θα το επιτρέψουν να αποκαλυφθεί. Το βέβαιο είναι πως η εικόνα του blog τον τελευταίο μήνα ήταν απογοητευτική και αυτό δείχνει την δύναμη και την αναγκαιότητα της Ελευθερίας του λόγου, ακόμα και όταν κάποιοι παρεκτρέπονται.
beneas13

Ανώνυμος είπε...

Τα σχολια ειναι ελευθερα οι διαχειριστες του BLOG EINAI;

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ, ΘΕΤΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ;

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ!!!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ....

ΑΔΙΚΑ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ!!! ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒAINEI H OXI ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...