Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΕΛΠΕ: Έμφαση στην εγχώρια διύλιση και εμπορία

Από την "Ημερησία" αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο:
Τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια παρουσίασε ο πρόεδρος της εταιρείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αναβάθμιση και ενίσχυση της εγχώριας διύλισης και εμπορίας.

Στο πλαίσιο των τακτικών εκδηλώσεων της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛ.ΠΕ.) παρουσίασε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική που ακολουθεί και στη δυναμική επέκταση των δραστηριοτήτων του με στόχο την απόδοση μακροχρόνιας αξίας στους μετόχους του. Η παρουσίαση βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.hellenic-petroleum.gr.

Ο κ. Ε. Χριστοδούλου, πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας., υπογράμμισε το όραμα της ΕΛ.ΠΕ. να εξελιχθεί σε ηγετικό ενεργειακό όμιλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές και αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον, προσφέροντας αξία και απόδοση επενδύσεων, καθώς και συνεισφέροντας στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, ο κ. I. Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛ.ΠΕ., παρουσίασε αναλυτικά την στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου, η οποία εστιάζεται σε τρεις κύριους επιχειρηματικούς και δύο υποστηρικτικούς άξονες. Συγκεκριμένα, στόχος της ΕΛ.ΠΕ. είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση της εγχώριας διύλισης και εμπορίας, η διαχείριση του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου της για αξία και ανάπτυξη, η επέκταση της διεθνούς διύλισης και εμπορίας, καθώς και η βελτιστοποίηση των οργανωτικών δομών και η κινητοποίηση και συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: