Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Εγγραφη καταγγελία Συνδικάτου Μετάλλου

Φαίνεται πως οι πρώτες 150 θέσεις από τις 2500 νέες θέσεις που θα προσφέρουν προορίζονται για Λευκορώσους. Αυτό υποστηρίζεται στην έγγραφη καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου όπως δημοσιεύεται στην "Καθημερινή":
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αντιδράσεις των εργαζομένων στον τομέα του μετάλλου σε Μακεδονία και Θράκη (συγκολλητές, εργατοτεχνίτες, υπάλληλοι) έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες του Συνδικάτου Μετάλλου, σύμφωνα με τις οποίες εταιρεία με έδρα την Αθήνα θα απασχολήσει 150 Λευκορώσους μεταλλεργάτες στην κατασκευή έργου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά την κατασκευή νέων δεξαμενών για την παραγωγή καυσίμων χαμηλού θείου, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, για λογαριασμό των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Το έργο αποτελεί μέρος μιας μεγάλης επένδυσης με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, στην οποία θα απασχοληθούν έως και 2.500 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων.
Η Διοίκηση του Συνδικάτου προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία προς τα υπουργεία Απασχόλησης και Μακεδονίας- Θράκης, «μετά πληροφορίες από τα μέλη του και πρώην εργαζομένους στην εταιρεία», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Δ. Τσιαμπάνης. «Την ώρα που στη Θεσσαλονίκη η ανεργία καλπάζει και στον κλάδο μας φτάνει το 20% και ενώ εργοστάσια και βιοτεχνίες κλείνουν ή μειώνουν το προσωπικό τους κι αλλάζουν τις συμβάσεις εργασίας, η συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία επιλέγει να εισάγει Λευκορώσους μεταλλεργάτες, άγνωστο με ποιους όρους και ποιες συμβάσεις εργασίας. Στη Β. Ελλάδα υπάρχουν τεχνίτες με εμπειρία και γνώση για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του έργου», επισημαίνει ο ίδιος. Το Συνδικάτο ζήτησε την παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων. Οπως έγινε χθες γνωστό, η διοίκηση των ΕΛΠΕ πρόκειται να διερευνήσει το θέμα. Στελέχη της τόνισαν ότι «θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τον νόμο». Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι το έργο έχει κατατμηθεί και ανατεθεί σε μικρότερες εταιρείες, μία εκ των οποίων έχει έδρα τη Λευκορωσία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΕ ΦΤΗΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

po po po
ti eipes re megale!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΤΟΣΟ ΑΓΩΝΙΣΤΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΕΘ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ?ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ.