Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

H ΕΛ-ΠΕΤΡΟΛ διέκοψε την εμπορική λειτουργία της


Από την "Απογευματινή" αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο:

Ορατές είναι πλέον και στον κλάδο των καυσίμων οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Η μείωση πωλήσεων των βενζινών και του ντίζελ στο 9μηνο του έτους κατά 1,3% αλλάζει το χάρτη της συγκεκριμένης αγοράς, καθώς μια μικρή αλλά παλιά εταιρεία πετρελαιοειδών της Ελλάδας, η ΕΛ-ΠΕΤΡΟΛ, που είχε ιδρυθεί το 1934, διέθετε 150 πρατήρια και κατείχε μερίδιο αγοράς 2%, διέκοψε την εμπορική της λειτουργία και προχώρησε στην εκμίσθωση των αποθηκευτικών χώρων που διέθετε στο Πέραμα.
Οι συνολικές πωλήσεις της ΕΛ-ΠΕΤΡΟΛ ήταν της τάξης των 135,5 χιλ. τόνων για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2008.Το δίκτυο των πρατηρίων της ΕΛ-ΠΕΤΡΟΛ εξυπηρετείται από την Jet Oil, του ομίλου Ν. Μαμιδάκη, η οποία εκμισθώνει και τους αποθηκευτικούς χώρους της ΕΛ-ΠΕΤΡΟΛ στο Πέραμα και σταδιακά απορροφά το δίκτυο των πρατηρίων που λειτουργούσαν με το σήμα της ή τροφοδοτούνταν από αυτή σε όλη τη χώρα. Στο 9μηνο η Jet Oil είχε συνολικές πωλήσεις της τάξης των 557.270 τόνων και μερίδιο 8,2%, ενώ διαθέτει δίκτυο 600 πρατηρίων.

Εκτιμάται ότι την πορεία την ΕΛ-ΠΕΤΡΟΛ θα ακολουθήσουν και άλλες μικρές εταιρείες.
Πέραν όμως της ΕΛ-ΠΕΤΡΟΛ οι φήμες περί της πώλησης αρκετών μικρών εταιρειών οργιάζουν στην αγορά τους τελευταίους μήνες και όπως έλεγε χαρακτηριστικά παράγοντας της αγοράς: Όσον αφορά τους μεγάλους «παίκτες» της αγοράς η ΕΚΟ, η ΒΡ και η Shell καταγράφουν μείωση του όγκου πωλήσεών τους κατά 2,8%, 7,9% και του 9,1%, αντίστοιχα.
Όσον αφορά τη Shell η φημολογία για διακοπή των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας διατηρείται με τα ΕΛ.ΠΕ. να ενδιαφέρονται για την εξαγορά του δικτύου της στην Ελλάδα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ρε διαχειριστες που εισαστε;
ΔΕΝ νομιζετε οτι κρατησε πολυ το κρυφτουλι με την δηθεν για λογους προστασιας ανωνυμια σας.

Τωρα που σας μαθαμε με τα ονοματεπωνυμα γιατι δεν μιλατε ;

Καλα εχει να πεσει πολυ γελιο οταν μαθουνε ολοι...

Οτι ο ΕΛΠΕ ΕΙΝΑΙ Ο ...ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΚΕ

οτι η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο .... ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΚΕ

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ... ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔΣΚ

Ο ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ... ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΚΕ

Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ... ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΚΕ

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΑΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΚΕ ΚΑΙ ΝΔΣΚ(ΤΟ ΘΩΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΡΥΦΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΤΟ IMPERIAL,NA KAΠΕΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ,ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ,ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΟΚΟΤΟΣ ΒΑΚΙΡΛΗΣ ΚΛΠΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ BLOG ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ΄.... ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΙΣΑΓ..ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 7,52 περιμενω να μαθω και εγω τα ονοματα.ελα ομως που δεν θα ειναι αυτα που νομιζεις.τοτε θα γελασουμε ολοι μαζι

Ανώνυμος είπε...

προσχωρησαν στη ελκε οι διαχειριστες???