Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ετοιμάζουν μεγάλη κινητοποίηση κατά των ΕΛΠΕ


Από τον διαδικτυακό τόπο "MagoulaOnline" αναδημοσιεύουμε:

Βαρύ είναι το κλίμα στο Θριάσιο πεδίο σχετικά με τις επικείμενες επεκτάσεις της ΕΛΠΕ Α.Ε και την έντονη φημολογία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την προσπάθεια εδαφικής επέκτασης του διυλιστηρίου της Ελευσίνας εις βάρος της ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ), με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της περιοχής αλλά και τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας από την ΕΑΣ.
Το δημοτικό συμβούλιο Ελευσίνας συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει τυχόν εδαφική επέκταση των ΕΛΠΕ προς την ΕΑΣ, αλλά και οποιαδήποτε άλλη επέκταση σχεδιάζεται από την εν λόγω εταιρία και θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά την πόλη και κατ΄επέκταση ολόκληρο το Θριάσιο πεδίο.
Στην έντονη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 /01/2009 , αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η διοργάνωση νέας μεγάλης κινητοποίησης, η οποία θα λάβει τον χαρακτήρα αντίδρασης κατά των επεκτάσεων.
Για τον σκοπό αυτό μάλιστα αποφασίστηκε να πιστωθούν από τον δήμο Ελευσίνας 20.000€ .
Στην συνεδρίαση μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χοροζάνης, ο οποίος τέθηκε υπέρ κάθε μορφής κινητοποιήσεων κατά των ΕΛΠΕ, αλλά λόγω μη εμπιστοσύνης του προς την πλειοψηφία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καταψήφισε την απόφαση κατηγορώντας μάλιστα τον δήμαρχο Ελευσίνας σχετικά με το ΓΠΣ.
Ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αμπατζόγλου υπεραμύνθηκε του ΓΠΣ Ελευσίνας και κατηγόρησε των κ. Χοροζάνη για άγνοια σχετικά με το ΓΠΣ , καθώς και ότι υπάρχει διάσπαση και διαφωνία άνεφ ουσιαστικής αιτίας, με διάφορα προσχήματα.
Ο κ. Αμπατζόγλου ανάφερε επίσης ότι σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης δεν υπάρχει προσύμφωνο ανάμεσα στις διοικήσεις των ΕΛΠΕ /ΕΑΣ για εδαφική επέκταση της πρώτης στο χώρο της ΕΑΣ.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Βιλιώτης όχι μόνο τέθηκε υπέρ της απόφασης για κινητοποίηση, αλλά δεν δίστασε να θέσει και πρόταση για μεταφορά των ΕΛΠΕ εκτός Ελευσίνας, κάτι που τελικά δεν συμπεριελήφθη στην απόφαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας ήταν παρόν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της περιβαλλοντικής επιτροπής της βουλής κ. Καντερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: