Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Ι.Βασιλείου:Eπικοινωνιακή πολιτική οι προσλήψεις στα ΕΛΠΕ


Από την MagoulaOnline αναδημοσιεύουμε την άποψη του Νομαρχιακού Συμβούλου Δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου για την ανακοινωθείσα πλημμυρίδα προσλήψεων από τα ΕΛΠΕ.
Τα ΕΛ-ΠΕ (πρ. Πετρόλα) καταφεύγουν για προφανείς λόγους σε μια χωρίς προηγούμενο, επιθετική επικοινωνιακή πολιτική. Στα πλαίσια αυτής, σε σύγκριση με άλλες πολιτικές της ίδιας εταιρείας πχ δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, δενδροφύτευση κλπ κατέχει διακριτή θέση η προσφορά εργασίας.
Τα ΕΛ-ΠΕ αξιοποιούν προς τούτο δυο παράγοντες: Την διεθνή οικονομική κρίση, ένα αποτελέσματα της οποίας είναι η ανεργία. Την τοπικά καλλιεργούμενη, διαχρονικά, ευχή, περί υποχρέωσης των βιομηχανιών της περιοχής να απασχολούν ντόπιο προσωπικό.Αξιοποιούν δηλαδή δυο παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν αντικειμενικά προσδοκίες απασχόλησης, σε μια περιοχή που σε κάθε σπίτι υπάρχει και ένας άνεργος.
Προχωρώντας δε η εταιρεία ένα βήμα παραπέρα γίνεται συγκεκριμένη. Ισχυρίζεται ότι θα προσλάβει 2000 εργαζόμενους στη φάση οικοδόμησης του διυλιστηρίου και 120 άτομα ως μόνιμο προσωπικό, όταν αυτό τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
Ας δούμε ποια είναι η πραγματικότητα. Μετά την έκδοση της γνωστής άδειας από την Νομαρχία η εταιρεία ουσιαστικά έκανε έναρξη εργασιών, οικοδομώντας ένα γιγαντιαίο τοιχίο. Σύμφωνα με τα παραπάνω έπρεπε, όσοι εργάζονται για την οικοδόμηση αυτού του τοιχίου να προσλαμβάνονταν με τα παραπάνω κριτήρια. Το γεγονός ότι αυτό δεν συμβαίνει δείχνει, πως τα περί απασχόλησης 2000 από την περιοχή δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Όπως επίσης δεν έχουν τα περί προσλήψεων 120 ατόμων όταν πχ μόνο τα εκατοντάδες στελέχη της ίδιας εταιρείας θα ενδιαφερθούν ώστε αυτές να γίνουν με τελείως διαφορετικά κριτήρια.
Αυτός θα είναι ο κανόνας, παρότι ασφαλώς κάποιες από τις προσλήψεις θα έχουν αναπόφευκτα και το στοιχείο της εντοπιότητας. Άλλωστε, έχουν ήδη γι’ αυτές εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ορισμένοι εκλεγμένοι ……
Εάν οι προσλήψεις εκ μέρους των χιλιάδων επιχειρήσεων που υπάρχουν στην περιοχή υπάκουαν στον κανόνα της εντοπιότητας και όχι της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, τότε θα άδειαζαν οι κατάλογοι του ΟΑΕΔ και το Θριάσιο θα γινόταν παγκόσμια όαση απασχόλησης. Όλα αυτά λοιπόν στερούνται σοβαρότητας, ενώ επιπλέον δεν έχουν και καμία απολύτως αντικειμενική βάση γιατί:
Τα ΕΛ-ΠΕ, την ίδια στιγμή που λένε αυτά, ακριβώς για να μην κάνουν προσλήψεις υποχρεώνουν το ντόπιο η μη προσωπικό τους να εργάζεται δωδεκάωρα.
Τα ΕΛ-ΠΕ στην Θεσσαλονίκη, ανέθεσαν σε τεχνική εταιρεία την κατασκευή ενός έργου, η οποία για την δημιουργία του σκοπεύει να προσλάβει …. Λευκορώσους εργαζόμενους.
Συνεπώς, η καλλιέργεια προσδοκιών απασχόλησης είναι επί της ουσίας καθαρά επικοινωνιακή πολιτική των ΕΛ-ΠΕ που έχει έναν και μοναδικό στόχο.
Να γίνει η επένδυση.
Εάν αυτό το πετύχουν, η εταιρεία θα αλλάξει ολόκληρο το σύστημα χορηγιών που αυτήν τη περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τότε όμως θα έχει μείνει σε εμάς όχι μόνο το γενικότερο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και ένα νέο διυλιστήριο για να κοιμόμαστε αγκαλιά μαζί του.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικεφαλής ‘ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’
Νομαρχιακός σύμβουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας γιατί συνάδελφοί μου μέχρι τώρα στον χρόνο θητείας αυτής της εκτελεστικής γραμματείας (βλέπε Διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού), ότι έχω γράψει έχω πέσει μέσα 100%.
Αυτή την στιγμή περνάς έξω από το Σωματείο και βλέπεις ταμπέλα που γράφει εκείνο το ιστορικό που είπε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
«ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ»
Περνάς έξω από το Σωματείο και βλέπεις κύριους της εκτελεστικής γραμματείας να κάνουν κωλοτούμπες γιατί δεν πέρασε αυτό που πρότειναν στην εκτελεστική, βλέπεις κύριους της εκτελεστικής για να μην πάθει τίποτα η εκτελεστική να δίνουν προαγωγές στους δικούς τους, να τάζουν είσοδο παιδιών συναδέλφων για δουλειά και να κλείνουν πελάτες (λες και τα παιδιά του κόσμου είναι κατώτερου Θεού), βλέπεις τον πρόεδρο του Σωματείου και εκπρόσωπο των εργαζομένων, άμα τον στριμώχνει κανένας συνάδελφος με ερωτήσεις να του λέει «βούλωστο», βλέπεις κύριους του γυμνασίου να απορρίπτουν επιστήμονες που θέλουν να έρθουν για δουλειά και βλέπεις το εξής καταπληκτικό εκεί που θέλουμε 2 να κάνουμε 5 για να εξυπηρετήσουμε τους ημέτερους. Η εταιρεία απ’ την άλλη βλέποντας τους απόγονους και πρώην συνεργάτες του Ακριτίδη, ΤΡΙΒΕΙ τα χέρια της γιατί έχει καταφέρει να απαξιώσει τον θεσμό, έχοντας βάλει έναν ογκόλιθο ηθικής δίπλα στην εκτελεστική και τώρα έχουμε καταντήσει όπου πάει η εκτελεστική να πηγαίνει και ο ογκόλιθος για συμπαράσταση.
Ξανθέ μάγε εσύ που λες ότι για τους 150 Λευκορώσσους είναι πολιτικό το θέμα, μήπως και στις επενδύσεις της Ελευσίνας (ΒΕΕ) αντί για Ελευσίνιους φέρετε Λευκορώσσους? Και οι κάτοικοι του Θριάσιου μένουν στο ταμείο Ανεργίας?
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, βλέπουμε και ζούμε καθημερινά που πάει η εταιρεία, χωρίς επενδύσεις, με σπατάλες για σύμβουλους και κτίρια, χωρίς να υπάρχει πρόγραμμα, χωρίς να φταίει κανένας για όλα αυτά (αγορές πρώτης ύλης με 150 δολάρια το βαρέλι, με το κτίριο που ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι θα πάνε και γιατί και με ποιες συνθήκες), με μια εκτελεστική η οποία δεν έχει κάνει ούτε μια απεργία με τόσα προβλήματα, με μια εκτελεστική που ξεχωρίζει εργαζόμενους σε αυτούς που προσφέρουν και τους άλλους οι οποίοι δεν προσφέρουν.
Ας σηκωθούμε από τον καναπέ και ας δούμε τι μας περιμένει γιατί όλα είναι μέχρι το μεγάλο Shut Down.
ΜΕΤΑ????
Ας δούμε ότι προλαβαίνουμε να δούμε, χωρίς παρατάξεις ο ένας για τον άλλον, γιατί όλοι έχουμε παιδιά και όσοι δεν έχουν ακόμη, με το καλό να φροντίσουν για αργότερα και όσοι λένε «Εγώ φεύγω», ας μην ξεχνούν ότι μπορεί ένα εγγόνι τους να βρει δουλειά με σωστές συνθήκες εδώ.





ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ευαίσθητε συνάδελφε.σε πόσα άλλα άρθρα έχεις αναρτήσειτο σχόλιο σου γιατί εγώ το έχω βρει αυτολεξεί σε δύο!Κάνεις προπαγάνδα για λογαριασμό κάποιων, γιατί έτσι μου οσμίζεται!

Απάντησε μου για να επανέλθω!