Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Νέο κτήριο ΕΛΠΕ (ή πως ξεπερνά ο ιδιωτικός τομέας την οικονομική κρίση)

'Ενα αξιοθαύμαστο παράδειγμα για το πως ξεπερνιέται η οικονομική κρίση μας δίνει η ιστορία με το νέο κτήριο που θα στεγάσει μέρος των διοικητικών υπηρεσιών των ΕΛΠΕ. Ας δούμε στην αρχή το παρακάτω δημοσίευμα του Φ. Γραβινιώτη την Παρασκευή ΜΕΣΗΜΕΡΙ στο Euro2day:

ΕΛΠΕ: Μίσθωση ακινήτου από Ektasis Development
του Φάνη Γαβρινιώτη
Δημοσιεύθηκε: 13:30 - 13/02/09
Ακίνητο που ανέγειρε η εταιρία real estate Ektasis Development στο Μαρούσι εξασφάλισε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια μέσω συμφωνίας δωδεκαετούς μίσθωσης και δικαίωμα αγοράς του.
Το συγκρότημα γραφείων έχει συνολική μικτή επιφάνεια 28.000 τ.μ. και θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των κεντρικών γραφείων των Ελληνικών Πετρελαίων.
Σημειώνεται πως αρχικά η Ektasis Development είχε υπογράψει προσύμφωνο μίσθωσης του ακινήτου με την Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεων (3Ε), αλλά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε.
Το ακίνητο, η κατασκευή του οποίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, βρίσκεται στο ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού με τη λεωφόρο Κηφισίας και έχει αναπτυχθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 9 στρεμμάτων.
f.gavriniotis@euro2day.gr
Η είδηση είχε αρχικά δημοσιευθεί την Παρασκευή το ΠΡΩΙ με άλλον τίτλο και περιεχόμενο. Τώρα έχει αποσυρθεί και βρίσκεται μόνον στις προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες του Google (εδώ):
ΕΛΠΕ: Απέκτησε ακίνητο έναντι 70 εκ. ευρώ από ΤΤ
του Φάνη Γαβρινιώτη
Δημοσιεύθηκε: 08:08 - 13/02/09
Στην αγορά νεοανεγερθέντος συγκροτήματος γραφείων στο Μαρούσι, συνολικής μικτής επιφάνειας 28.000 τ.μ., προέβη προ ημερών ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια έναντι του ποσού των 70 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά του ακινήτου έγινε μέσω σύμβασης operating leasing που σύναψαν τα Ελληνικά Πετρέλαια με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ώστε να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον δανειακές υποχρεώσεις ο ισολογισμός της επιχείρησης.
Σημειώνεται πως το κτιριακό συγκρότημα όπου πιθανότατα θα μεταφερθούν τα κεντρικά γραφεία των Ελληνικών Πετρελαίων έχει ανεγερθεί από την εταιρία Ektasis Development, η οποία αρχικά είχε υπογράψει προσύμφωνο μίσθωσης του ακινήτου με την Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεων (3Ε).
Το ακίνητο, η κατασκευή του οποίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, βρίσκεται στο ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού με τη λεωφόρο Κηφισίας και έχει αναπτυχθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 9 στρεμμάτων.
f.gavriniotis@euro2day.gr

Ας δούμε λοιπόν το story σε γενικές γραμμές:
Αρχικά τα ΕΛΠΕ αποφάσισαν να μετακομίσουν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες, ΕΚΟ και χημικά σε ημιτελές κτήριο του "φίλου" Στασινόπουλου στην Κηφισίας 115 για να είναι πιο κοντά στις Τράπεζες. Το ενοίκιο θα ήταν 500.000 ευρώ τον χρόνο
Στο 2008 και πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, ο Όμιλος Λάτση είχε μεγάλες χασούρες σε διάφορες χώρες ανά την υφήλιο (περίπου 2,5-3 δισ. ευρώ).
Προκύπτει η οικονομική κρίση και η Eurobank έχει πρόβλημα ρευστότητας.
Τα ΕΛΠΕ αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον "φίλο" Στασινόπουλο και να ενοικιάσουν άλλο κτήριο στην οδό Χειμάρας στο Μαρούσι. Το κτήριο, το οποίο ΚΑΙ αυτό είναι ημιτελές, θα έχει υποτίθεται ενοίκιο 300.000 ευρώ. Το μειονέκτημα του είναι ότι δεν θα χωράει όλες τις διοικητικές υπηρεσίες, αρκετές από τις οποίες θα παραμείνουν στον Ασπρόπυργο.
Το νέο κτήριο είναι ιδιοκτησίας ΕΚΤΑΣΙΣ Development. Πρόκειται για κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας Π. Ευθυμίου, που δραστηριοποιείται και στο real estate.
Χρωστά όμως όπως φαίνεται εδώ, κάποιες εκατοντάδες εκατομύρια ευρώ στις τράπεζες, εκ των οποίων τα περισσότερα στην Eurobank.
Σύμφωνα με την αρχική είδηση, τα ΕΛΠΕ αγόρασαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) με την μέθοδο operating leasing, το κτήριο της ΕΚΤΑΣΙΣ έναντι 70 εκατ. ευρώ.
Με την μέθοδο του operating leasing, το ΤΤ αγοράζει για λογαριασμό του πελάτη/μισθωτή (ΕΛΠΕ) το περιουσιακό στοιχείο που επιθυμεί (το κτήριο από την ΕΚΤΑΣΙΣ) και στην συνέχεια το μισθώνει (ενοικιάζει) στον πελάτη (ΕΛΠΕ) έναντι προκαθοριμένου τιμήματος και για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Στο τέλος του χρονικού διαστήματος, μπορεί ο πελάτης/μισθωτής (ΕΛΠΕ) να αποκτήσει την κυριότητα του περιουσιακού στοιχείου (του κτηρίου) έναντι επίσης προκαθορισμένου τιμήματος.
Με το operating leasing, δεν καταγράφεται όλο το ποσό (τα 70 εκατ. ευρώ) ως δάνειο στον ισολογισμό της επιχείρησης (ΕΛΠΕ) αλλά μόνον το τίμημα που καταβάλεται ως ενοίκιο.
Με τον τρόπο αυτό, βγάζει το ΤΤ το κάτι τις του, η Eurobank παίρνει τα λεφτά της αυτή την κρίσιμη περίοδο, και ο βασικός μέτοχος (Ελληνικό Δημόσιο) πληρώνει όπως πάντα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται ; ; ;

Δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η καθίζηση στο blog-elpe αλλά νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να τηρήσω την πιο κάτω υπόσχεσή μου ! ! !

Ο/Η beneas13 είπε...

Ψευδοανώνυμε συμφωνώ μαζί σου αλλά μην δίνεις σημασία .
Κόμπλεξ κατωτερότητος λέγεται το φαινόμενο των ανωνύμων υβριστών.
Παρατηρώ τις επιθέσεις που δέχομαι στα επώνυμα σχόλιά μου από τους γνωστούς ανωνύμους και την ανυπαρξία σχολίων όταν σχολιάζω με ψευδώνυμα.
Δυστυχώς δεν τους ενδιαφέρει ο γόνιμος διάλογος.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απαξίωση του επώνυμου σχολιαστή, πάντα ανωνύμως.
Η εξήγηση έγκειται στο ότι δεν έχουν κάτι να προτείνουν έστω και αν είναι λάθος και ο φόβος ανάληψης της ευθύνης των λεγόμενών τους.
Είμαι υπό σκέψιν και εγώ όπως κι εσύ να εγκαταλείψω το blog και ας μείνουν να αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους οι κομπλεξικοί.
Το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο.
Όταν αποχωρήσω θα αποκαλύψω και τα ψευδώνυμά μου.
Χα χα χα ! ! !

25 Ιούνιος 2008 3:26 μμ

Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω τα ψευδώνυμά μου.

Ήμουν εγώ ως:

Ο/Η beneas13 είπε...

Ο/Η b13 είπε...

Ο/Η εωσφόρος είπε...

Ο/Η παλαιοπασόκος είπε...

Ο/Η κυβερνητικός είπε...

Ο/Η σύντροφος είπε...

Ο/Η επιτρο-πέος είπε...

Ο/Η ratatoulis είπε...


Επίσης δικά μου είναι και τα πιο κάτω ανώνυμα σχόλια:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

18 Δεκέμβριος 2007 5:15 μμ

19 Δεκέμβριος 2007 12:43 μμ

18 Απρίλιος 2008 1:51 μμ

18 Απρίλιος 2008 2:06 μμ

6 Ιούνιος 2008 1:14 μμ

22 Ιούλιος 2008 3:26 μμ

28 Ιούλιος 2008 1:50 μμ

30 Οκτώβριος 2008 3:21 μμ

12 Νοέμβριος 2008 9:23 μμ

Αυτά τα ολίγα από εμένα, και πείτε τώρα πως με είχατε καταλάβει αλλά δεν το λέγατε.
Πάντως για κάθε ψευδώνυμο χρησιμοποιούσα και διαφορετικό υπολογιστή, για όσους ψάχνουν τις (ip).

Ανώνυμος είπε...

Είχα πεί τότε. Οκτώ μήνες πρίν δηλαδή.

Το παιχνίδι χοντραίνει και είναι για δυνατούς παίκτες μέσα και έξω! Και καλά το έξω αναμενόμενο είναι. Και το συμφέρον μας θα ήταν ποιο? Άς απαντήσει ο καθένας μόνος του!Το μέσα όμως είναι παιχνίδι για δυνατούς στην συκοφαντία, την αμφισβήτηση και το ξέσπασμα οργής δεν ξέρω και εγώ πόσων χρόνων! Και φθάσαμε να βρίζουμε τον δίπλα μας (και είναι ο δίπλα μας, διότι δεν εξηγείται αλλιώς πως ξέρουμε τόσες λεπτομέρειες για αυτόν) και αύριο θα κυταζόμαστε με μισό μάτι μεταξύ μας! Και τι προάγει αυτό? Τίποτα! Το να λές μαλάκα τον Δήμου και γιουσουφάκι του Θεοφίλη η να λοιδωρείς τον Γιάγκουρα η τον Μπενέα και δεν ξέρω πως αλλιώς και ποιόν άλλον, δεν πείθεις κανένα! Και να δεχτώ ότι είναι αλήθεια μια διαπίστωση κάνεις. Εδώ όμως δεν πάσχουμε από διαπιστώσεις αλλά από προτάσεις! Τις διαπιστώσεις τις κάνουμε και μόνοι μας αφού μικρό είναι το χωριό και γνωριζόμαστε γύρω μας!
Ερώτηση: Γιατί όλα συμβαίνουν γύρω από τα ΒΕΑ και τα ΒΕΕ? Και γιατί είναι ξεκάθαρο ότι οι των ΒΕΘ σαν να μην υπάρχουν? Που είναι η εστία της δυσοσμίας και ποιά τα αίτια? Τώρα εμείς εδώ τι νομίζουμε οτι κάνουμε? Συνδικαλισμό? Συνδιοίκηση? Είμαστε θεματοφύλακες των θεσμών της διαφάνειας της αξιοκρατίας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο? Τίποτα δεν είμαστε! Απλώς βρίζει ο ένας τον άλλο και τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι διαπιστώνοντας οτι το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί! Και είναι η μόνη υπηρεσία που απλόχερα προσέφερε αυτό το βήμα διότι αν στόχος του ήταν η ενημέρωση και μόνο δεν χρειάζονταν τα σχόλια αφού επί μήνες ελάχιστοι είπαν κάτι χρήσιμο!
Το παιχνίδι λοιπόν όσο πάει και χοντραίνει και εγώ επειδή δεν μπορώ να λειτουργήσω σε αυτούς τους ρυθμούς, δεν με ικανοποιεί το όλο πράγμα, αποσύρω το ψευδώνυμό μου οριστικά και αποσύρομαι Αν έχω κάτι σοβαρό να πώ (που δεν το βλέπω στον ορίζοντα) θα στείλω επώνυμη ανάρτηση –εάν και εφ όσον αυτό θα είναι η μόνη δυνατότητα-και όποιος τάχει τετρακόσια-κατά Γιάγκουρα- ας βγεί να μου απαντήσει επώνυμα!

Υ.Γ

Πρός διαχειριστές
Επειδή έχει αρχίσει να ξεφεύγει το πράγμα σας κάνω μία μόνο ερώτηση: Σας ενδιαφέρει η γόνιμη και κόσμια άποψη η ο ευτελισμός του πράγματος μέσα από ύβρεις και ενδεχομένως συκοφαντίες? Αποκλείεται να θέλετε το δεύτερο! Και επειδή πρέπει να κλείσω με πρόταση λέω: Kόψτε τα ανώνυμα σχόλια! Δεν με ενδιαφέρει η άποψη που έχουν μερικοί γιά τον Δήμου τον Θεοφίλη τον Κώτσια τον Γιάγκουρα τον Νικήτα τον Οφθαλμίδη η τον Αθανασόπουλο. Αν θέλουν κάπου να την πουν ας την πουν καταπρόσωπο στους ίδιους. Εγώ έχω την δική μου άποψη για τον καθένα και δύσκολα θα αλλάξει! Εμένα με ενδιαφέρει ο συνομιλητής με άποψη και όχι αυτός που σε δυό γραμμές έχει πει τον άλλον οκτώ φορές μαλάκα!

Αφού εσείς δεν το κάνατε ποτέ γιατί επιτρέπετε στους άλλους να το κάνουν? Είναι σαν να μπαίνει στο σπίτι σας και να συζητάει βρίζοντας, βωμολοχώντας και κουτσομπολεύοντας. Νοοτροπία που δεν φαίνεται να είναι στην κουλτούρα σας! Δεν θα τον επαναφέρατε στην τάξη? Ναι είπατε? Άντε λοιπόν κάντε το! Και επειδή εδώ που τα λέμε το έχετε κάνει αυτό ήδη, το επόμενο βήμα είναι να τον πετάξετε έξω και να κλειδώσετε την πόρτα! Αντε λοιπόν γιατί στο βάθος χρόνου δεν το βλέπω να έχει καλή κατάληξη το πράγμα! Είναι που αλλάζει η κουλτούρα στον όμιλο μην βοηθάμε και εμείς να γίνει ένα απέραντο ρουφιανομάγαζο. Ας το κάνουν μόνοι τους αυτοί που θέλουν και αν τους εξυπηρετεί! Εσείς τους διευκολύνετε?

24 Ιούνιος 2008 9:51

Και είπα να μείνω μόνο αναγνώστης!
Ούτε ενοχές, ούτε αναστολές!
Ανώδυνη συμμετοχή δηλαδή!
Και τοποθετήθηκες Μπενέα όπως παραπάνω αναδημοσιεύεις. Πλην όμως, ΑΠΟ ΤΟΤΕ, με την συνδρομή και άλλων σχολιαστών αλλά και αρθρογράφων ομολογουμένως, ούτε ένα μπινελίκι-αν και αυτά είναι το αλατοπίπερο-και, κυρίως, καμιά συκοφαντία δεν θα βρεις καταγεγραμμένη. Παρακολουθούσα καθημερινά την συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα του βήματος. Απλά αραίωσαν οι υβριστές και οι διαχειριστές τον πήγαν τον πήχη της θεματολογίας ψηλότερα και δεν μπορούμε όλοι να τοποθετούμαστε στο οτιδήποτε. Αν και πιστεύω ότι όλοι εμείς σταματάμε μέχρι και τα συνδικαλιστικά ενώ αυτοί το πάνε και παραπέρα το πράγμα. Δικό τους πρόβλημα. Εξ άλλου από την αρχή είχαν δηλώσει πως δεν ήταν στις προθέσεις τους να κάνουν συνδικαλισμό. Ε τι νόμισες πως θα έκαναν? Συνοικέσια? Καλλίτερα έτσι! Λίγοι και όχι απαραίτητα καλοί. Ο καθένας μέχρι εκεί που φθάνει. Αρκεί να είναι καλοπροαίρετος και όχι δόλιος (κλεμμένο).Πάντως έχει βελτιωθεί η εικόνα και για τον λόγο αυτό εγώ δεν έφυγα τελικά. Είμαι τακτικός αναγνώστης και συχνά-πυκνά σχολιαστής με ότι ψευδώνυμο κάτσει. Εξ άλλου το ψευδοανώνυμος όπως ξέρεις δεν σημαίνει ψευδώνυμος αλλά δήθεν ανώνυμος. Θα μπορούσα να ήμουν και ο δίπλα σου. Ποτέ μην πεις αποκλείεται! Διότι εγώ που σε γνωρίζω ξέρω τι λέω. Εσύ μόνο υποθέτεις. Άλλο θέμα. Η μαγκιά είναι να σε πιάσει η γυναίκα σου με άλλη στο κραβάτι και εσύ να λες "τρελή είσαι κυρά μου? Δεν σε γνωρίζω". Και πάς τώρα και καρφώνεσαι μόνος σου. Χαλάς όλη την μαγεία που μας προσφέρει το μέσον. Και μέσα από αυτή τη μαγεία έχουν γίνει όλοι πολύ προσεκτικοί για να μην τους τα σούρουν εδώ πέρα. Γινόμαστε όλοι καλλίτεροι! Λόγω αυτής της μαγείας! Ποιοί νομίζεις φτάνουν τις επισκέψεις στο blog σε κάτι χιλιάδες? Αυτοί που φοβούνται μην τους τα χώσουν με ασήμαντη αφορμή!
Οι-πλέον των εβδομήκοντα-εκλεγμένοι, μετρητάκηδες, ιερέληδες και λοιποί συγγενείς, αλλά και άλλοι από άλλους χώρους και για άλλους λόγους που προσπαθούν να αφουγκρασθούν από αυτό το βήμα τι "παίζεται" από κάτω. Αυτοί που απειλούν με εισαγγελείς αλλά έχουν πει στο αυτί των εισαγγελέων "κάτω τα χέρια από αυτό το βήμα" γιατί μέσα από αυτό ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στα υπόγεια και κοιμόμαστε εμείς ήσυχοι στα ανώγεια! Και πάς και το χαλάς. Προς τί? Αυτό το βήμα μόνο η αποχή θα το κλείσει. Όχι των σχολίων. Η αποχή από την επισκεψιμότητα . Και απέχει όποιος δεν έχει άποψη! Ακόμα και ο αναγνώστης που δεν έχει ποτέ σχολιάσει έχει άποψή και προσπαθεί να την βελτιώσει! Μέσω της ανάγνωσης. Εσύ προς τί? Αφού άποψη έχεις. Λάθος άποψη κατά τις δικές μου αγκυλώσεις. Ενδεχομμένως. Και λοιπόν? Μετράς εσύ εμένα τον ανώνυμο? Σαν τον Γιάγκουρα και εσύ? Σαν το Σπύρο το Δήμου? Αυτοί μπορούσαν! Και περιμέναμε! Και δεν εμφανίσθηκαν!! Και που τούς βρίσαμε τι? Καλλίτερους τους θέλαμε όχι απόντες!! Αυτοί δεν κατάλαβαν!!! Η μήπως δεν φταίει η προσπάθεια απαξίωσης της άποψής σας σαν επώνυμων αλλά είναι κάτι άλλο? Εμείς συνέχεια τα χώνουμε στους διαχειριστές. Δεν αποσύρθηκαν όμως! Τουλάχιστον μέχρι σήμερα! Και τι δεν τους προσάψαμε! Και τέλος πάντων εγώ μένω στην θέση ενός επώνυμου που κάποτε έγραψε "αυτή είναι η άποψή μου και βρίστε όσο θέλετε. Χέστηκα!" ή κάπως έτσι γιατί δεν το θυμάμαι και ακριβώς. Για αυτό σου λέω. Όχι επειδή έκανες δικό σου βήμα-και ο Γιάγκουρας επίσης-νομίζετε ότι κάτι κάνατε! Πράγματι και τα δύο βήματα είναι πολύ άρτια και δημιουργούν έως και εξάρτηση για επισκεψιμότητα!! Συγχαρητήρια και στους δύο καθώς και στον "Πατριάρχη". Μην ξεχνάτε όμως ότι εγώ μέσα από αυτό το βήμα τα ανακάλυψα και πάντα περνάω πρώτα από εδώ και μετά κάνω link προς "Γιάγκουρα", "επι-δέξιο" και "πατριάρχη". Αυτό τουλάχιστον ομολογήστε το. Δεν σας έκαναν χάρη! Όμως δεν ήταν και υποχρέωσή τους! Εμένα δε να δεις τι χάρη μου έχουν κάνει. Αντί να βρίζω άλλους βρίζω τους διαχειριστές! Ωραίοι σου λέω και ανεκτικοί. Ψυχοθεραπεία αμοισθί! Δεν είμαι με αυτούς! Με το βήμα είμαι! Με αυτούς μπορεί και να διαφωνώ. Σέβομαι όμως το δικαίωμά τους να έχουν άλλη άποψη! Και εγώ απλώς τους βρίζω! Κόσμια όσο γίνεται! Και με επιχειρήματα! Και αυτοί δεν τρελαίνονται να απολογηθούν! Σέβονται την άποψή τους! Είπαμε, εδώ και οκτώ μήνες καταργήθηκαν ακόμα και τα μπινελίκια. Μόνο απόψεις και επιχειρήματα. Όσοι πιστοί προσέλθετε!!!!!!

Υ.Γ 1
Ξαναβγήκα με το αποσυρμένο ψευδώνυμο "ψευδοανώνυμος" για να "ζέψουν" οι σχολιασμοί. Το ψευδώνυμο είπαμε το αποσύραμε και αυτό ισχύει. Όπως θα αποσύρεις πλέον και εσύ το "εωσφόρος" το "παλαιοπασόκος" το "ratatoulis" και το "επιτρο-πέος". Και είχα πεί και ξαναλέω. Άν έχω κάτι να πω απο εδώ και πέρα μόνο επώνυμα άντε και ¨ψευδώνυμα". Ποτέ όμως "ψευδοανώνυμα".

Υ.Γ 2

Εγώ που είμαι τακτικός και φανατικός αναγνώστης-τουλάχιστον-και γνωρίζω απο το ύφος γραφής ακόμα και ανώνυμους, σε κατηγορώ ότι στη εξομολόγησή σου δεν είπες όλη την αλήθεια! Υπάρχει αρθρογραφία που από την εμπειρία μου μόνο εσύ μπορούσες να την κάνεις. Σε συνέχειες! Το 2007! Το Νιόβρη! Και την αποποιήθηκες!!!!! Γιατί επειδή μετά άλλαξαν οι συμμαχίες???!!!!! Αυτούς δηλαδή που λοιδόρησες επιτυχώς οφείλω να ομολογήσω-μετά επειδή έγιναν τακίμια σας δεν τους ξαναάγγιξες!!! Να θυμάσαι! Μεγαλύτερη ηδονή απο την αυτοκριτική και τον αυτοσαρκασμό δεν υπάρχει! Ταλέντο έχεις. Κάνε το τουλάχιστον χιούμορ! Δεν στο χρεώνω! Υπάρχουν και πράγματα που δεν λέγονται. Σιγά μην βγω εγώ και σου ομολογήσω πότε σε έβρισα! Παρά την εκτίμηση που σου έχω. Μην τρελαθούμε και τελείως. Χάνεται η μαγείαααααααααααα!!!!!!
23 Φεβρουάριος 2009 8:36 μμ

Ανώνυμος είπε...

TEST

Ανώνυμος είπε...

TEST

Ανώνυμος είπε...

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας γιατί συνάδελφοί μου μέχρι τώρα στον χρόνο θητείας αυτής της εκτελεστικής γραμματείας (βλέπε Διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού), ότι έχω γράψει έχω πέσει μέσα 100%.
Αυτή την στιγμή περνάς έξω από το Σωματείο και βλέπεις ταμπέλα που γράφει εκείνο το ιστορικό που είπε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
«ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ»
Περνάς έξω από το Σωματείο και βλέπεις κύριους της εκτελεστικής γραμματείας να κάνουν κωλοτούμπες γιατί δεν πέρασε αυτό που πρότειναν στην εκτελεστική, βλέπεις κύριους της εκτελεστικής για να μην πάθει τίποτα η εκτελεστική να δίνουν προαγωγές στους δικούς τους, να τάζουν είσοδο παιδιών συναδέλφων για δουλειά και να κλείνουν πελάτες (λες και τα παιδιά του κόσμου είναι κατώτερου Θεού), βλέπεις τον πρόεδρο του Σωματείου και εκπρόσωπο των εργαζομένων, άμα τον στριμώχνει κανένας συνάδελφος με ερωτήσεις να του λέει «βούλωστο», βλέπεις κύριους του γυμνασίου να απορρίπτουν επιστήμονες που θέλουν να έρθουν για δουλειά και βλέπεις το εξής καταπληκτικό εκεί που θέλουμε 2 να κάνουμε 5 για να εξυπηρετήσουμε τους ημέτερους. Η εταιρεία απ’ την άλλη βλέποντας τους απόγονους και πρώην συνεργάτες του Ακριτίδη, ΤΡΙΒΕΙ τα χέρια της γιατί έχει καταφέρει να απαξιώσει τον θεσμό, έχοντας βάλει έναν ογκόλιθο ηθικής δίπλα στην εκτελεστική και τώρα έχουμε καταντήσει όπου πάει η εκτελεστική να πηγαίνει και ο ογκόλιθος για συμπαράσταση.
Ξανθέ μάγε εσύ που λες ότι για τους 150 Λευκορώσσους είναι πολιτικό το θέμα, μήπως και στις επενδύσεις της Ελευσίνας (ΒΕΕ) αντί για Ελευσίνιους φέρετε Λευκορώσσους? Και οι κάτοικοι του Θριάσιου μένουν στο ταμείο Ανεργίας?
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, βλέπουμε και ζούμε καθημερινά που πάει η εταιρεία, χωρίς επενδύσεις, με σπατάλες για σύμβουλους και κτίρια, χωρίς να υπάρχει πρόγραμμα, χωρίς να φταίει κανένας για όλα αυτά (αγορές πρώτης ύλης με 150 δολάρια το βαρέλι, με το κτίριο που ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι θα πάνε και γιατί και με ποιες συνθήκες), με μια εκτελεστική η οποία δεν έχει κάνει ούτε μια απεργία με τόσα προβλήματα, με μια εκτελεστική που ξεχωρίζει εργαζόμενους σε αυτούς που προσφέρουν και τους άλλους οι οποίοι δεν προσφέρουν.
Ας σηκωθούμε από τον καναπέ και ας δούμε τι μας περιμένει γιατί όλα είναι μέχρι το μεγάλο Shut Down.
ΜΕΤΑ????
Ας δούμε ότι προλαβαίνουμε να δούμε, χωρίς παρατάξεις ο ένας για τον άλλον, γιατί όλοι έχουμε παιδιά και όσοι δεν έχουν ακόμη, με το καλό να φροντίσουν για αργότερα και όσοι λένε «Εγώ φεύγω», ας μην ξεχνούν ότι μπορεί ένα εγγόνι τους να βρει δουλειά με σωστές συνθήκες εδώ.





ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαινω τιποτα απο οτι λετε.καντε τα λιανα παρακαλω για μας που δεν βριζουμε αλλα θελουμε και την ανωνυμια για προφανεις λογους

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 26-2-2009και 10,30.συνελθε.αστα αυτα τα προβοκατορικα.αν επρεπε να γινουν 3,ή 5προαγωγες το ξερεις. οτι απειλουνται συναδελφοι εργαζομενοι γιατι δεν αποδεχονται οτι καλως εβαλε καποιος την υπογραφη τους χωρις να το γνωριζει, μάλλον δεν το αντεληφθηκες.μιλας για παιδια εργαζομενων οτι γινονται με κριτηρια πελατων.κοιταξε λιγο πια παιδια μπηκαν σε ποια παραταξη ανηκουν και μετα να λες.ειπαν μερικοι πριν λιγο καιρο οτι πληρωναν.αυτο δεν περασε τωρα αρχισε το πελατες μου.ασε σας μαθαμαι καλα τερμα το ψεμα.Δεν τσιμπαμε αλλο καλα μας παρμυθιασατε τοσο καιρο.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Δέκα ψευδώνυμα ο Μπενέας και πέντε εγώ δεκαπέντε. Δυό τρία βανόκλειδα και καμιά δεκαριά οι διαχειριστές, το όλον τριάντα. Και εγώ που νόμιζα ότι καμιά τριανταριά είμαστε που σχολιάζουμε! Μπά τρείς τέσσερες είμαστε! Περισσότεροι είναι οι διαχειριστές από τους σχολιαστές. Δεν συμφέρει! Φώτα, νερά, τηλέφωνα ούτε τα έξοδα σεν βγαίνουν. Δεν πάει καλά το μαγαζί. Κρίμα και είναι και γωνιακό! Για βουλκανιζατερ το βλέπω! Δεν σηκώνει η περιοχή υψηλές υπηρεσίες!

Ανώνυμος είπε...

βλεπω να κλεινει το μπλογκ.καμμια ενημερωση για το τι συμβαινει στα ελπε

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ενημέρωση από το magoula on line πόσο μου έχει λείψει ! ! !