Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΠΕ: Ξεκινά άμεσα μετεγκατάσταση του προσωπικού

Από το Euro2day αναδημοσιεύουμε το άρθρο της Α. Καλαϊτζόγλου σχετικά με την μετεγκατάσταση των Διοικητικών υπηρεσιών στο Μαρούσι:
Ξεκινά άμεσα η μετεγκατάσταση του προσωπικού του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. στο νέο κτίριο του Αμαρουσίου, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, μετά τη μίσθωση και δεύτερου, γειτονικού κτιρίου, καθώς το πρώτο δεν καλύπτει όλες τις στεγαστικές ανάγκες του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετεγκατάσταση θα συνδυασθεί και με την αλλαγή στη διοίκηση της ΕΚΟ εντός του τρέχοντος μηνός.

Η ΕΛ.ΠΕ. έχει μισθώσει αντί του ποσού των 300.000 ευρώ μηνιαίως το κτίριο της Ektasis Development, συμφερόντων Παναγιώτη Ευθυμίου, επί της οδού Χειμάρρας, μικτής επιφάνειας 28.000 τ.μ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπογράψει προσύμφωνο για τη μίσθωση ενός διπλανού κτιρίου, ιδιοκτησίας Κοπελούζου, αντί του ποσού των 100.000 ευρώ μηνιαίως. Το θέμα αυτό προς το παρόν είναι σε εκκρεμότητα, καθώς αναμένεται να έρθει προς έγκριση σε ένα από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια της ΕΛ.ΠΕ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκινά η μετεγκατάσταση της διοίκησης του ομίλου, από τις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, καθώς και μέρους των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και όλο το προσωπικό που απασχολείται στις Γενικές διευθύνσεις Διεθνών Δραστηριοτήτων και Εφοδιασμού-Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Μαζί μετακομίζουν και 190 άτομα της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, καθώς και 27 εργαζόμενοι της εταιρίας Ελληνικά Καύσιμα ΑΕΕ, πρώην BP Hellas.

Στην πρώτη φάση θα μεταφερθούν στο Μαρούσι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Ελληνικά Καύσιμα και συγκεκριμένα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου, ενώ, αντίθετα, οι εναπομείναντες 90 εργαζόμενοι της ΕΚΟ θα παραμείνουν στον Πύργο των Αθηνών έως τον Ιούλιο, οπότε τότε σχεδιάζεται να μετακομίσουν στο δεύτερο κτίριο, το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα στους επόμενους μήνες.

Τον Ιούλιο, εξάλλου, θα έχει ολοκληρωθεί και η μετεγκατάσταση των υπολοίπων εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΠΕ. που επίσης θα πάνε στο άλλο κτίριο, μαζί με τον τομέα της έρευνας, που παραμένει προς το παρόν σε υφιστάμενο κτίριο στο Μαρούσι. Από τη μετεγκατάσταση εξαιρείται η Ασπροφός, η οποία παραμένει στην Καλλιθέα.

Μετά τη μετεγκατάσταση εργαζομένων από το κτίριο διοίκησης στον Ασπρόπυργο, έχει προγραμματισθεί και η μεταφορά των υπαλλήλων του διυλιστηρίου σε αυτό, μέσα στο Φεβρουάριο, καθώς σήμερα φιλοξενούνται σε ακατάλληλους χώρους.

Μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης η διοίκηση της ΕΛ.ΠΕ. θα έχει στη διάθεση της ιδιόκτητα κτίρια (Πύργος Αθηνών, Μαρούσι και γραφεία στη Λεωφ. Αμαλίας), τα οποία δεν κρύβει ότι προτίθεται να πωλήσει. Η κίνηση αυτή θα συνδυασθεί με την επανεκτίμηση της αξίας τους καθώς και την κατάλληλη συγκυρία.

Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν σχέδια συγχώνευσης της εμπορίας του ομίλου, με τις δύο εταιρίες, ΕΚΟ και Ελληνικά Καύσιμα, να συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξάρτητα. Προέχει, ωστόσο, η τοποθέτηση νέας διοίκησης στην ΕΚΟ, μετά την παραίτηση τριών μελών, που ήταν εκπρόσωποι του δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι στην Ελληνικά Καύσιμα πρόεδρος είναι ο Τάσος Γιαννίτσης, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Σωτ. Χριστογιάννη. Ο κ. Χριστογιάννης ανέλαβε πρόσφατα και την προεδρία στο Σύνδεσμο Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.