Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ετοιμάζονται για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ελευσίνα

Από την διαδικτυακή εφημερίδα Magoulaonline αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση:

Ενώ οι επεκτάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων δυτικά της Ελευσίνας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ανατολικά η χαλυβουργική με την ΔΕΗ ετοιμάζουν τα σχέδια τους για την εγκατάσταση νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ισχύος 880 μεγαβάτ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της χαλυβουργικής επανεξετάζει το θέμα της επένδυσης και φαίνεται ότι θα προχωρήσει ακόμη και αν δεν συμμετέχει η ΔΕΗ.

Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο άμεσο προσεχές μέλλον, η Χαλυβουργική θα προχωρήσει σε διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με αντικείμενο την επιλογή του μηχανολογικού εξοπλισμού για το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού που έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στην Ελευσίνα.

Ο Δήμος και οι κάτοικοι της Ελευσίνας έχουν δηλώσει ότι διαφωνούν στην δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας, αλλά όπως όλα δείχνουν κανείς δεν λαμβάνει υπόψιν του την άποψη των πολιτών.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» σχετική πληροφόρηση θέλει τόσο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό όσο και την ηγεσία του υπουργείου να είναι θετικοί σε σχέση με την προοπτική συμμετοχής της ΔΕΗ στο project.

Είναι απορίας άξιο πώς μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να είναι θετική στην συγκεκριμένη επένδυση, την στιγμή πουν ενάμιση χρόνο πρίν, ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ Πάγκαλος και ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης, είχαν βρεθεί έξω από την Χαλυβουργική διαδηλώνοντας στο πλευρό των κατοίκων για τη μη πραγματοποίηση της μονάδας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ελευσίνας κ.Αμπατζόγλου, η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Χαλυβουργική, θα επιβαρύνει σε σημαντικό βαθμό το περιβάλλον ολόκληρης της Δυτικής Αττικής.