Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΠΕ: "Άδύναμα" αποτελέσματα στο δ΄ τρίμηνο "βλέπει" η Marfin Analysis

Από το Capital αναδημοσιεύουμε τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν από την ΕΛΠΕ στις 25/2/2010:
«Αδύναμα» αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσει για το δ’ τρίμηνο ο όμιλος των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με την Marfin Analysis.

Σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2010, η χρηματιστηριακή εξηγεί πως το περιβάλλον αδύναμων περιθωρίων διύλισης, η υποχώρηση των περιθωρίων στον κλάδο πετροχημικών αλλά και η μικρότερη συμβολή στα μεγέθη από τον κλάδο φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, θα έχουν ενδεχομένως αρνητικό αντίκτυπο στα «καθαρά» αποτελέσματα της εισηγμένης.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis, αναμένει μείωση 62% των «καθαρών» EBITDA των ΕΛΠΕ σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2008, τα οποία τοποθετεί στα 51 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένης της αποτίμησης των αποθεμάτων και των έκτακτων στοιχείων. Παράλληλα, κάνει λόγο για «καθαρά» καθαρά κέρδη της τάξης των 1 εκατ. ευρώ, οριακά αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σε επίπεδο δημοσιευμένων αποτελεσμάτων, η Marfin Analysis «βλέπει» EBITDA και καθαρά κέρδη της τάξης των 56 εκατ. ευρώ και 5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, βελτιωμένα σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2008 χάρη στα μικρά κέρδη από αποθέματα που αντικατέστησαν σημαντικές περυσινές απώλειες.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που ακολουθεί την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η διοίκηση των ΕΛΠΕ θα εστιάσει στην πιθανές επιπτώσεις του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος στην εγχώρια κατανάλωση καυσίμων, εκτιμά η χρηματιστηριακή.

Στην έκθεσή της η Marfin Analysis διατηρεί τιμή-στόχο 8,60 ευρώ για τη μετοχή των ΕΛΠΕ και σύσταση «hold».

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη θα ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2009 την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χ.Α.