Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΕΛΠΕ: Να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις ζητεί η Κατσέλη

Από την "Ημερησία" αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση:

Τις... εκκρεμότητες των Ελληνικών Πετρελαίων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, φέρεται να υπενθύμισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προκειμένου να ρίξουν τις τιμές στα καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η υπουργός Λ. Κατσέλη με τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ ζήτησε από τα διυλιστήρια να συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την «ανακούφιση» των επιχειρήσεων με την απορρόφηση των ανατιμήσεων.

Η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ, σύμφωνα με πηγές, υποστήριξε ότι ήδη έχει ξεκινήσει και μειώνει στο βαθμό που είναι εφικτό τις τιμές διύλισης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν το θέμα της ορθής λειτουργίας της αγοράς των καυσίμων. Πληροφορίες φέρουν την υπουργό και τους γενικούς γραμματείς Εμπορίου Σ. Κομνηνό και Δ. Σπυράκο να επεσήμαναν με νόημα πως «θα πρέπει η αγορά να μη λειτουργεί με ολιγοπωλιακές στρεβλώσεις». Ταυτόχρονα η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε την εφαρμογή των διατάξεων κοινοτικής οδηγίας περί διαφανών χρεώσεων ως προς την τήρηση των αποθεμάτων ασφαλείας, ενώ υπενθύμισε στη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν στην εξέταση της υπόθεσης εξαγοράς της BP από την ΕΚΟ.

Ζήτησε ακόμη, λένε πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου την απρόσκοπτη διάθεση αποθηκευτικών χώρων από την ΕΚΟ και τη BP προς άλλες εταιρίες εμπορίας.

Χρ. Κολώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: