Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Νέες διευθυντικοποιήσεις ανακοίνωσε η Διοίκηση των ΕΛΠΕ. Εμείς θα κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις, με όσα εκ των έσω γνωρίζουμε, αφού το άρθρο της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου, που δημοσιεύσαμε, είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό. Εξάλλου το άρθρο μας ονομάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ και θέλει ακριβώς να καταδείξει λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση.
  1. Αυτοί που διαπληκτίστηκαν με τον συνδικαλιστή Θέμη Κωστόπουλο αναβαθμίστηκαν. Φυσικά αναφερόμαστε στους Ροβέρτο Καραχάνα (που πάτησε, με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, τον συνδικαλιστή) και την κ. Έλλη Διγενή (με την οποία είχε φραστικό επεισόδιο).
  2. Αναβαθμίζονται οι κ. Καραλής (Γενικός Διευθυντής) και Γιώργος Σπυρόπουλος (Διευθυντής). Βέβαια και για τους δύο αναφέρεται ότι θα ασκούν χρέη και όχι ότι αναβαθμίζονται. Εδώ πιθανότατα έπαιξε ρόλο η αποτυχία του catering που αναστάτωσε τους εργαζόμενους. Για τον κ. Σπυρόπουλο το ότι θα ασκεί χρέη Διευθυντή και όχι ότι αναβαθμίζεται δείχνει μία προσπάθεια να μην προκληθεί το κοινό αίσθημα αφού μέσα σε 12 μήνες ο συγκεκριμένος συνάδελφος από απλός εργαζόμενος με πτυχίο ΚΑΤΕΕ κατάφερε μέσος υπάλληλος να γίνει Διευθυντής με μοναδικό έργο την οικονομία που επέτυχε στην λειτουργία του εστιατορίου με την κατακόρυφη πτώση της ποιότητας του φαγητού.
  3. Ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Νικήτας, που έχει μέσω της ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ τον έλεγχο του Σωματείου και μέσω της στενής συνεργάτιδας του κας. Ψυλλάκη τον έλεγχο του Προσωπικού φαίνεται να είναι ο αφανής υπερπροσωπάρχης. Καιρός είναι λοιπόν να περιμένουμε κάτι στο Ασφαλιστικό, στον Εσωτερικό Κανονισμό και στην ΣΣΕ. Αυτά τα λέμε όχι γιατί θέλουμε να κινδυνολογήσουμε αλλά γιατί θυμόμαστε ότι ήταν ο πρωτεργάτης της δουλεμπορικής σύμβασης των εργαζομένων της DIAXON. Ήταν αυτός που δημιουργησε τις δύο ταχύτητες ασφαλισμένων στα ΕΛΠΕ και αυτό που σε αγαστή συνεργασία με την κα. Ψυλλάκη πραγματοποίησε τις μισθολογικές ομογενοποιήσεις δημιουργώντας τεράστιες ανισότητες και οδήγησε εκατοντάδες συναδέλφους από ΒΕΘ και ΒΕΕ στα Δικαστήρια για να βρούν την δικαίωσή τους.
  4. Η κάλυψη της θέσης του Διευθυντή Ι ΒΕΑ από τον κ. Παργινό δείχνει ότι η ομάδα Σκανδαλή μετά την επιστροφή Ψυχογιού επανασυστήνεται δριμύτερη. Παράλληλα αυτή η κίνηση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Διυλιστηρίου αφού οι δύο σημαντικότερες Διευθύνσεις αυτή της Λειτουργίας και της Διακίνησης μένουν ακέφαλες.
  5. Βέβαια στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι αλλαγές δεν θα σταματήσουν εδώ. Υπάρχουν αξιολογότατα στελέχη όπως ο κ. Πέππας που καρτερούν την αξιοποίησή τους για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αναδιάρθρωση.
  6. Όσον αφορά την κα Σύνθια Κουτσουμάρη με την ανακοίνωση διαψεύδονται οι φήμες για την αποχώρησή της.
  7. Τέλος να παρατηρήσουμε το σοβαρότατο σφάλμα παρουσίας της υπογραφής του κου Κωστόπουλου στην εν λόγω ανακοίνωση η οποία κυκλοφόρησε στα email όλων των εργαζομένων και η οποία ευκολότατα μπορεί να υποκλαπεί.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να εικάσω τα αποτελέσματα της επιχειρούμενης "Αναδιάρθρωσης". Μπορώ όμως να πω οτι όσοι καταλαμβάνουν στις μέρες μας διευθυντικές θέσεις, φροντίζουν για την παχυλή τους αποζημίωση σε περίπτωση πραγματικής Αναδιάρθρωσης...

Ανώνυμος είπε...

Ναι υπάρχουν και άλλα στελέχη έτσι δεν Δ..εκούκια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΣΑΝΔΡΑ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΑ ΕΔΕΩΣΕΣ;;;;;;;;;;;;