Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ… το αγλάισμα των ανακοινώσεων


Από τον συνάδελφο Γ. Μπενέα προέρχεται η παρακάτω επιστολή:

Οι ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ από κάποια χρονική στιγμή και μετά χρίζουν ψυχιατρικής έρευνας.
Όχι ως προς το περιεχόμενο αλλά ως προς τις μεταλλάξεις και τις συμπεριφορές των συντακτών της.
Αυτά που έγραφα στον ΠΥΡΣΟ και σε άλλα έντυπα το 2004 – 05 και για τα οποία είχα κατηγορηθεί από τους συντάκτες των σημερινών ανακοινώσεων της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ, ωχριούν μπροστά στις ανακοινώσεις τους που με ρυθμό πολυβόλου εκδίδουν τελευταία.
Βέβαια όταν εγώ τα έγγραφα, γιατί όπως λέει και η παροιμία, «η μέρα η καλή φαίνεται από το πρωί», αυτοί με κατέκριναν.
Φαίνεται πως ήλπιζαν ή προσωρινά είχαν πετύχει μεγάλα πράγματα για πάρτη τους και τα έβλεπαν όλα ρόδινα.
Τώρα που έχασαν τα αυγά και τα καλάθια έγιναν λιοντάρια.
Γι αυτούς τότε ήμουν γραφικός, απείθαρχος, ανεξέλεγκτος, βιαστικός και αλλοπρόσαλλος… τώρα ψάχνουν για συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες αλλά μάλλον είναι αργά γιατί τα πουλιά πέταξαν και δεν γυρίζουν πίσω στην φωλιά.
Τώρα τα βάζουν με την Κυβερνητική Πολιτική, με τις Κυβερνητικές Επιλογές, με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς που είναι εκφραστές της και με την Διοίκηση της εταιρείας, που ως ιδιωτικό μαγαζί πλέον, κάνει τις επιλογές που γουστάρει και καλά κάνει.
Θα έπρεπε να γνώριζαν το «κάλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» αλλά δυστυχώς όπως έχω ξαναγράψει τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ήθελαν το μαγαζί να το δώσουν στον ιδιώτη και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται σε αυτά δεν κατόρθωσαν ή μάλλον δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν.
Όσο για τις φωνές που προειδοποιούσαν αυτοί τις λοιδορούσαν.

Τώρα «είναι αργά για δάκρυα Στέλλα».
Τώρα το μαγαζί θα ξαναγίνει
Petrola και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε, οι άλλοι τα κεφάλια πάλι μέσα και άντε βρες κουράγιο για να ξανακάνεις αντάρτικο.

ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ beneas13@hol.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΝΕΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ. ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΙΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ. ΤΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΕΝΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΜΗΣ ?

Ανώνυμος είπε...

ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ ? ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ 3700?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΜ ?ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΡΙΜ. ΘΩΜΑ ΑΚΟΥΣΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ.ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ Ο "ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ".ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ,ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Ο ΟΘΑΛΜΙΔΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΙΓΥΠΤΙΟ" ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΝΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΟΛΛΗΤΟ ΣΟΥ" ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ? Ο "ΤΡΕΛΛΟΣ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΙΩΠΑ? ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ EUROBANK ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ?ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ? ΜΗΠΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

7 ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΔΑΚΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΣ? ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΧΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ. ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ? ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ? ΕΛΑ ΝΤΕ! ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΜΠΕΝΕΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ? Η ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΤΑΙ ΤΟ ΠΣΕΕΠ?

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη γιορτή σήμερα!
Χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά σε αυτούς που γιορτάζουν!
Αυτοί ιδιαιτέρως που γιορτάζουν και είναι και στην εκτελεστική έχουν χροία και μιάς άλλης ευχής.
"Χρόνια πολλά και καλά μυαλά"
Πάνος είσαι σπίτι? Γιατί σε παίρνω και μιλάει!!!

Το δουλεύω δύο μέρες τώρα!
Είπα να μην τοποθετηθώ αλλά με τρώει!
Σωστός ο Μπενέας σε ότι αφορά την ΔΑΚΕ? Θα έλεγα ναι αν ήξερα τι καπνό φουμάρει και αν δεν καθοδηγείται από σκοπιμότητα! Διότι την αλήθεια-διότι περί αυτού πρόκειται- την λές ωμά και επώνυμα σε δύο περιπτώσεις:
Ή όταν θίγεσαι βάναυσα και δεν συμφωνείς με τη γραμμή του συνδικαλιστικού σου οργάνου
Ή όταν υποκρύπτεται άλλου είδους συμφέρον και σκοπιμότητα!
Και ερωτώ: ΕΙΣΑΙ ΔΑΚΙΤΗΣ ΜΠΕΝΕΑ? Μάλλον όχι! Ήκάνω λάθος?

Εγώ πάντως που είμαι ΔΑΚΙΤΗΣ και νομιμοποιούμαι να έχω άποψη θα συμφωνήσω με την άποψή σου-ψευδώνυμα όμως, αν και δεν τραβάω και ζόρι να το πώ επώνυμα παρά το ότι ο αρμόδιος συντάκτης των ανακοινώσεων της ΔΑΚΕ ξέρει ποιός είμαι οπότε για τους άλλους δεν έχει νόημα- και μάλιστα θα επαυξήσω λέγοντας στον Σπύρο πως οι καιροί αλλάζουν, η κουλτούρα διοικήσεων και συνδικαλίζεσθαι αλλάζει-όχι λόγω ιδιώτη Μάναντζερ- αλλάζει γενικώς και τάχιστα, και οι συμαχίες είναι ιδιόμορφες και περίεργες.
Με καθαρή σκέψη και χέρια καθαρά εναρμονισθείτε!
Και εσύ είδικά όπως σου είπε προ καιρού ένας δικός μας μακριά όσο μπορείς από τους παλαιοκοματικούς σε όλα τα επίπεδα διότι με στραβούς αν κοιμηθείς το πρωϊ θα αλοιθωρίζεις.

Αυτά! Κατά τα άλλα από την πόλη ωποσδήποτε έρχομαι ασθμαίνων,
και στην κορφή αρκούντως-αλλά και αναισχύντως-παραμένων,
με χάρη και με τρέλα
και τούμπαλιν κανέλα!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φοβαμαι οτι δεν θα προλαβουμε να γινουμε Πετρολα. Οι ανθρωποι αυτοι ειναι πολυ επικινδυνοι.... και μακαρι να μην συμβει τιποτα χειροτερο..... Το διυλιστηριο δεν ειναι τρεις το λαδι τρεις το ξυδι και εξι το λαδοξυδο

Ανώνυμος είπε...

Φίλε "βουκόλε" για τις απορίες που εκφράζεις ως προς το άτομό μου σε παραπέμπω στο "ΠΟΙΑ ΔΑΚΕ" που αναρτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στο blog-elpe και στην AZEOTROPIA επωνύμως από εμένα.
Και αφού όπως λες ανήκεις στον χώρο έχω στην διάθεσή σου αρκετά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις μου σε χρόνο ανύποπτο.
Δώσε μου το e-mail σου να στις στείλω επιστρέφοντας από το Πεταλίδι.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ. Φρεσκάρισα την μνήμη μου! Συμφωνούμε! Δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ.Καί Δ.Σ. έγινε και πολλά είπαν,δεν έμαθε τίποτα.Ο Αλέξης έκανε επανάσταση αλλά δεν είπε τίποτα για την συμμετοχή του στην μάζωξη της GLOBAL.Αλήθεια σαν τι πήρε μέρος αφου σαν γραμματέας της ΠΑΣΚΕ έγραψε ότι οι αποφάσεις του σωματείου είναι σεβαστές από όλους.Μαρτυριάρη τα έμαθες αλλά κάνεις την ΠΑΠΠΙΑ για να μην πω την ΚΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΣ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΠΙΑ ΚΑΝΕΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΚΟΤΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΟΤΑΝ ΚΙ ΕΓΩ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΗΣ GLOBAL ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΕ ΚΑΛΕΣΕΤΟΝ ΚΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙΣ... ΑΝ ΘΕΣ