Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Ο "Επιδειξιομανής" μήνας Αύγουστος

Το παρακάτω άρθρο του Β. Μπόνιου το αντιγράφουμε από το "Κουρδιστό Πορτοκάλι":

Ο μήνας Αύγουστος είναι ο κατ εξοχήν μήνας των Ελλήνων νεόπλουτων. Όπου νεόπλουτοι, είναι εκείνα τα τσογλάνια που πλούτισαν αίφνης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών μέσα από το αλισβερίσι με την πράσινη και τη γαλάζια εξουσία. Πριν όμως φθάσουμε σ αυτούς τους επιδειξιομανείς σάτυρους, που φοράνε σαν φερετζέ τον βαρύγδουπο τίτλο του "επιχειρηματία", του "εκδότη", του "συμβούλου", του "μάνατζερ", του "αεριτζή", θα πούμε δυο κουβέντες για τον ηλίθιο λαό.

Αρκεί να βρεθεί κανείς σε μια πολυσύχναστη παραλία, για να διαπιστώσει το μέγεθος της ηλιθιότητας του Έλληνα Αποκαλυπτικό του μεγέθους είναι η θεματολογία των συζητήσεων, οι μεταξύ τους διάλογοι. Το τι παπαριά ακούς δεν λέγεται. Μ ένα κινητό κολλημένο στο αυτί μιλάνε διαρκώς για ν ακούνε την φωνή τους, αδιαφορώντας για το περιεχόμενο των λόγων. Οι λέξεις βγαίνουν ακατάσχετα από τα στόματα ποδοπατώντας η μια την άλλη, σαν βαρυποινίτες δραπέτες.

Ακούγοντας τον Έλληνα να μιλάει, μπορείς να δικαιολογήσεις τη ξεφτίλα αυτού του τόπου.

Μπορείς να κατανοήσεις το λόγο που ο πίθηκος της παραλίας, ανέχεται να έχει μια κυβέρνηση που την ευτελίζει ο Χριστοφοράκος της κάθε τετραετίας. Μπορείς να κατανοήσεις το επίπεδο της τηλεόρασης, μια και οι πίθηκοι μιλάνε τη γλώσσα του Τσιλιπουνιδάκη.

Μπορείς να κατανοήσεις το θράσος των ανθρώπων της εξουσίας που παει πακέτο με τον "αυτισμό" των πολιτών.

Για τη ξεφτίλα του Ελληνα πολίτη και της χώρας γενικότερα, ευθύνεται ενας και μόνο ένας παράγοντας. Το γεγονός ότι σήμερα απομακρυνθήκαμε από την φιλοσοφία της Αρχαίας Σπάρτης, του Καιάδα και της λιτής ανατροφής, δίνοντας το δικαίωμα στον κάθε πίθηκο ν αποκτάει παιδιά-πιθηκάκια. Όταν για να οδηγήσεις ένα γαμημένο αυτοκίνητο χρειάζεται να βγάλεις δίπλωμα, πως είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε ζεύγη ανόητων πολιτών-πιθήκων ν αποκτούν παιδιά; Αυτά τα παιδιά των ανοήτων που πλημμυρίζουν τις παραλίες μεγαλώνουν και γίνονται οι Έλληνες πολίτες που ψηφίζουν και φορολογούνται. Εκατομμύρια ανόητοι πίθηκοι ταγμένοι να υπηρετούν μες την αμάθεια τους, την "ελίτ" του χρήματος και της γνώσης μια που ακόμη και τα τελευταία νεόπλουτα τσογλάνια το πρώτο που κάνουν όταν γεννιέται το παιδί τους είναι να το γράψουν στο Κολέγιο -ακόμη και με μέσο.

Οι πίθηκοι (ζητάω συγνώμη από τα συμπαθή ζωάκια) που τους ακούς στις παραλίες να συζητάνε γεννούν πολίτες-πιθηκάκια, έτοιμους ν αποτελέσουν το στρατό απο τους δούλους της εξουσίας. Φτηνά ανασφάλιστα εργατικά χέρια, ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι, στρατιές ανέργων, συνταξιούχοι χωρίς σύνταξη, χαμένα κορμιά.

Η ξεφτίλα της μεγάλης μάζας είναι οφθαλμοφανής όπως κι εκείνη των νεόπλουτων οι οποίοι επειδή χαιδεύουν ο ένας το άλλον μέσα από τα ΜΜΕ που έχουν στη κατοχή τους, πιστεύουν οτι αποτελούν τη φυλή των εκλεκτών, ενώ δεν είναι παρά γελοία τσογλάνια, τυχοδιώκτες του κερατά, που επιχειρούν να καθαγιασθούν στη κολυμπήθρα του lifestyle.

Γατί τι άλλο μπορεί να είναι ένας έμπορας όπλων που ζει για τις μίζες που θα αρπάξει πουλώντας ελαττωματικό πολεμικό υλικό στη πατρίδα του; Τι άλλο μπορεί να είναι ο τραβεστί μεσάζοντας που στο βωμό του χρήματος σπρώχνει στην Εθνική Άμυνα της χώρας του, σαπάκια πολεμικά αεροσκάφη με θανατηφόρες ελλείψεις τα οποία πετάνε 25χρονα παλληκάρια, υποψήφιοι νεκροί ήρωες;

Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι ο λιγούρης υπουργός, που σαν νεολαίος βρωμούσαν τα χνώτα του και αίφνης κυκλοφορεί σαν κροίσος με νησί;

Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι το βλαχαδερό, ο "Μυκόνιαν" εκδότης, οι εργαζόμενοι του οποίου καθημερινά στοιχηματίζουν για το ποιος θ απολυθεί αύριο, λες και είναι φυλακισμένοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ενώ ο ίδιος αλλάζει αυτοκίνητα, βίλες και φουσκωτά σαν τα πουκάμισα;

Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι ο επιχειρηματίας που ζει μέσα στη χλίδα αντιμετωπίζοντας σαν δουλοπάροικους τους υπαλλήλους του;

Τα παραδείγματα της κοινωνικής ξεφτίλας είναι άπειρα και τώρα που διάγουμε τον Επιδειξιομανή μήνα Αύγουστο, βγαίνουν σαν το σκατό στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: