Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Σωματείο ΠΣΕΕΠ και Blog ΕΛΠΕ


Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΕΕΠ στις 23/9/2009, ο Πρόεδρος του Σωματείου Π. Οφθαλμίδης ανέφερε: "Σχετικά με το θέμα του blog έχουμε προχωρήσει αρκετά σε συνεργασία με την Διοίκηση και πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά και ότι ο Εισαγγελέας σύντομα θα έχει αποτελέσματα".

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι "σε συνεργασία με την Διοίκηση" το Σωματείο προχωρά. Άλλωστε ούτε η πρώτη τους φορά είναι, ούτε και η μοναδική.

Ούτε μας ξενίζει το γεγονός ότι το "δημοκρατικό" κατά τα άλλα προεδρείο του Σωματείου, που υποκριτικά είχε χαιρετήσει την δημιουργία αυτού του blog, επιδιώκει τώρα να το καταργήσει, καθώς η φωνή του έχει αποδειχθεί ενοχλητική όχι μόνο για το ίδιο το Σωματείο, αλλά και για την Διοίκηση, όπως έδειξε ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Ι. Κωστόπουλος με τις πρόσφατες αναφορές του.

Η δημοσιοποίηση θεμάτων έξω από τις κατευθυνόμενες και υστερόβουλες πηγές πληροφόρησης (συνδικαλιστές - Διοίκηση), η συμμετοχή των εργαζομένων με σχόλια - άλλες φορές ανούσια, άλλά και πάρα πολλές φορές μεστά περιεχομένου - και τελικά η ύπαρξη μιας μη ελεγχόμενης πηγής πληροφόρησης και χώρου έκφρασης άποψης, ενόχλησε το σύστημα διαχείρισης εξουσίας στα ΕΛΠΕ.

Το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ, ένα αξιοθαύμαστο ιδεολογικό συνοθύλευμα από ΣΥΡΙΖΑ -ΚΚΕ-αντάρτες ΠΑΣΚΕ-αντάρτες ΔΑΚΕ με συνεκτική ύλη τον Προσωπάρχη του Ομίλου Π. Καραλή, με πρόσχημα ένα ανάρμοστο (όχι υβριστικό) σχόλια αναγνώστη (βλ. εδώ), ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα, όχι για να βρεθεί ο (υβριστής κατ' αυτούς) σχολιαστής, αλλά οι διαχειριστές του ιστολογίου.

Εμείς πάντως, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση αυτού του βήματος έκφρασης για όλους τους συναδέλφους.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

< ....Εμείς πάντως, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση αυτού του βήματος έκφρασης για όλους τους συναδέλφους.>

Keep walking !!!!

Ανώνυμος είπε...

θα πατάξωμεν το έγλημα και τη φοροδιαφυγή...ουπς. Λάθος σύνθημα.χαχαχα. καλα ρε, ότι του κατέβει του καθενός. Μου θυμίζει υπόθεση Λαζόπουλος-Σαρρή:μηνύστε με μηνύστε με, σε δίκες ξεφτιλίστε με.

Ανώνυμος είπε...

"POINT ZERO. LET"S START ONCE AGAIN. VAMOS MOUTSATSOS" SEMNA KAI TAPEINA GIA EPANIDRYSH!"

Kαλά ε!!! Τις παίζω στα δάχτυλα τις γλώσσες...........

Ανώνυμος είπε...

Ko πρόεδρο

Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2008
Έκλεισε η ΣΣΕ 2008
Σύμφωνα με το πρακτικό συμφωνίας που κυκλοφόρησε στα emails έκλεισε η ΣΣΕ 2008 με γενική αύξηση 5% γεγονός που σημαίνει ότι από 1/1/2008 οι μισθοί κλιμακίων διαμορφώνονται ως εξής:


Αργείς Πρόεδρε! Πολύ αργείς! Το 2008 βιαζόσουν, άρον-άρον, εφέτος δεν φαίνεται να βιάζεσαι! 1,6% ΣΉΜΕΡΑ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ! Τον άλλο μήνα θα είναι αρνητικός! Αργείς Πρόεδρε! Αργείς πολύ και ελπίζω όχι σκοπίμως!!! Πρόσεχε πρόεδρε! Άσε τους εισαγγελείς και ασχολήσου με τους ενδεείς!!! Τέτοιοι δεν είμαστε αλλά πολύ θέλει νομίζεις?

Αργείς Πρόεδρε! Αργείς πολύ και ανησυχούμε!

βουκόλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
βουκόλος είπε...

Είχα ένα καλό φίλο, έχει βγει σε σύνταξη πια, παιδί πολιτικών προσφύγων από τον εμφύλιο, στη Ρουμανία, από αυτούς της προηγούμενης γενιάς «που πήραν το λάθος τρένο» και όταν τον ρωτούσες την κλασική και από συνήθεια ερώτηση «τι έγινε Κωστή» σου απαντούσε αυθόρμητα «τους πιάσανε»! Του είχε μείνει κουσούρι! Μια ζωή στο κυνηγητό και στο κρυφτούλι! Έθαψε τον πατέρα του σε ξένους τόπους και αυτός «δραπέτης» από αυτό το σύστημα όπου οι αγωνιστές –οι καπεταναίοι ντε-ήταν διωκόμενοι από τους πολιτικάντηδες, και ήρθε εδώ στη χώρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου και της άποψης. Το κουσούρι όμως κουσούρι! Τι έγινε Κωστή? «Τους πιάσανε, τους πιάσανε!». Χαροκαμένος και με κουσούρια! Τον αγάπαγα! Γιατί κατά τύχη ο δικός μου πατέρας είχε πάρει το «σωστό τρένο». Βέβαια είχε και αυτός κάτι κουσούρια-ο πατέρας μου ντε- διότι θυμάμαι όταν μάζευαν υπογραφές στα καφενεία του χωριού για να στείλουν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον «Παπαδόπουλο» μετά ερχόταν στο σπίτι και ενώ είχε υπογράψει άρχιζε «γαμώ το χριστό τους, την παναγία τους» και να κλωτσιές στις καρέκλες και να τα λιβανιστήρια για ψύλλου πήδημα. Έφηβοι εγώ και ο αδερφός μου του λέγαμε: «Ρέ χριστιανέ μου τι βλαστημάς? Σε υποχρέωσε κανένας να υπογράψεις?». Πάψε ρε παιδί! Απαντούσε! «Δεν ξέρεις με ποιους έχουμε μπλέξει!!!!!» Αυτά λοιπόν! Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Και έχουν περάσει 40, και 50, μην σου πώ εξήντα χρόνια.

Υ.Γ

Βρίστε με ελεύθερα! Αποποιούμαι του δικαιώματος να προσφύγω στην δικαιοσύνη ότι και αν μου πείτε! Να μην συναρτάται όμως η όποια ύβρις με τρίτα πρόσωπα που έχουν σχέση με εμένα! Διότι το σχόλιο με το συνάδελφο που ζήτησε «προστασία» ήταν πράγματι «χοντρό». Όμως είμαι σίγουρος για δύο πράγματα. Πρώτον δεν το έκανε ο δράστης σκοπίμως. Μια άστοχη έκφραση της στιγμής ήταν. Αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί ο καθένας μας τον πόνο του άλλου για να τον μειώσει! Ο Έλληνας έχει ψυχή και δεν παίζει με τέτοια θέματα. Μια ατυχής στιγμή ήταν. Και δεύτερον ο συνάδερφος ζήτησε «προστασία» από λάθος πρόσωπα. Κανείς την μέρα εκείνη δεν τοποθετήθηκε στο επίμαχο σχόλιο. Τι νόμισες ρε συνάδελφε ότι εμείς το χειροκροτήσαμε? Υποτιμάς την νοημοσύνη μας? Τέλος πάντων εγώ δικηγόρος δεν θα γίνω κανενός. Σου εύχομαι να τον εντοπίσεις και να υποστεί αυτά που εσύ κρίνεις ότι θα σε δικαιώσουν. Και μετά τι θα έχουμε να λέμε? «Τον πιάσανε»! Α ρε φίλε μου Κωστάκη Φιλιππίδη! Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Για αυτό εγώ σε αγάπαγα! Γιατί με έκανες καλλίτερο! Και ήμουν που ήμουν καχύποπτος τώρα φοβάμαι και μη «με πιάσουν»!!!!!!

Περαστικά μας!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ,ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ