Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Ελεγκτές Περιβάλλοντος της Ε.Ε στο Θριάσιο


Σχετικό με το προηγούμενο άρθρο είναι και το παρακάτω που δημοσιεύεται στην "MagoulaOnline":

Συνάντηση με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Δήμα είχε στις Βρυξέλλες ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αριστείδης Αρκουδάρης.
Ο νομάρχης έθεσε στον Έλληνα επίτροπο όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Δυτικής Αττικής με επίκεντρο το ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και τη συνεργασία ΔΕΗ-ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, θέματα για τα οποία η ΝΑΔΑ έχει ήδη προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο κ. Δήμας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Αττική και δήλωσε στον Αριστείδη Αρκουδάρη ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έρθουν στην περιοχή ελεγκτές της Ε.Ε. προκειμένου να διαπιστώσουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο παραβιάζεται η Κοινοτική νομοθεσία σε θέματα περιβάλλοντος, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέτρα με στόχο να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Από την πλευρά του ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής ευχαρίστησε τον Έλληνα Επίτροπο για τη συμπαράστασή του και τόνισε με έμφαση ότι θα συνεχίσει με κάθε μέσο τον αγώνα του για να πάψει, επιτέλους, η περιοχή να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ως η πίσω αυλή του λεκανοπεδίου.
Η ενέργεια του νομάρχη να επισκεφθεί τον κ. Δήμα και να του θέσει την απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην δυτική Αττική, κρίνετε ιδιαιτέρως θετική και εύστοχη και αυτό διότι ο κ Δήμας έχει έμπρακτα αποδείξει ότι μπροστά στην προστασία του περιβάλλοντος όχι μόνο δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος αλλά δεν διστάζει ακόμα και να συγκρουστεί με το επίσημο κράτος όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: