Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Οι εργαζόμενοι βάλλονται, οι συνδικαλιστές διαβάλλονται, οι εργοδότες επιβάλλονται και οι κυβερνώντες αυτοπροβάλλονται !

Από τον συνάδελφο Γ.Μπενέα λάβαμε το παρακάτω κείμενο:
Η αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος λόγω της πολυδιάσπασής του είναι γεγονός αναμφισβήτητο, αλλά και καθοριστικός παράγων για την επιβολή της αντεργατικής πολιτικής.
Η αντίσταση που θα προέρχονταν από ένα ενιαίο και ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα ίσως απέτρεπε την επιβολή αντεργατικών μέτρων που επιχειρούνται στις μέρες μας με νομοθετικές ρυθμίσεις και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.
Δεν αρκούν οι δακρύβρεχτες ανακοινώσεις των συνδικαλιστών για τις απώλειες των κεκτημένων και τα κροκοδείλια δάκρυα, δεν τους απαλλάσσουν από τις ευθύνες τους.
Επιβάλλεται η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ενοποίηση των ομοσπονδιών στον τομέα της ενέργειας παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικές σκοπιμότητες που αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια αυτή.
Η προσπάθεια ενοποίησης της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με την ΠΟΕΔΧΒ που ξεκίνησε να συζητείται πριν από χρόνια, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από κάθε άλλη φορά.
Όταν επιχειρήσεις κολοσσοί συνενώνονται για να αποκομίσουν οφέλη, είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να τηρούν παθητική στάση και να μην παίρνουν τα μηνύματα.
Ήρθε η ώρα κάποιοι από τους μωροφιλόδοξους του συνδικαλιστικού κινήματος να απολέσουν μέρος της εξουσίας τους προς όφελος των εργαζομένων αλλά εντέλει και των ιδίων.
Η ισχύς εν τη ενώσει, λοιπόν και κάποιοι ας απολογηθούν για το ναυάγιο της προσπάθειας που δεν είδαμε να καρποφορεί μέχρι σήμερα.

Ιούλιος 2008
ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ beneas13@hol.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: