Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Ερώτηση στην Βουλή για την DIAXON

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων σχετικά με το θέμα της μισθολογικής εξίσωσης των εργαζομένων της DIAXON έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης. Το κείμενο έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ- ΕΡΩΤΗΣΗ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ- Θεσμική και μισθολογική εξίσωση των εργαζομένων στην DIAXON ΑΒΕΕ με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου των ΕΛΠΕ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Ανάπτυξης
Απασχόλησης

ΘΕΜΑ: Θεσμική και μισθολογική εξίσωση των εργαζομένων στην DIAXON ΑΒΕΕ με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου των ΕΛΠΕ.

Η Εταιρεία DIAXON ΑΒΕΕ, με έδρα την Κομοτηνή, ιδρύθηκε το 1999 ως θυγατρική των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Α.Ε. (ΕΛ.ΠΕ) με αντικείμενο παραγωγής τα φιλμ πολυπροπυλενίου.

Οι εργαζόμενοι στην DIAXON ΑΒΕΕ εντάχθηκαν, εξαρχής, σε χειρότερο εργασιακό καθεστώς (ωράριο, αμοιβές προσωπικού), από αυτό που ίσχυε για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. Παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε διοίκησης ότι θα υπήρχε σταδιακή εξίσωση με το θεσμικό και μισθολογικό καθεστώς του υπόλοιπου ομίλου, λίγα βήματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι διοικήσεις που ακολούθησαν αποποιούνταν των αρχικών δεσμεύσεων και οι όποιες βελτιώσεις στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς ήταν αποτέλεσμα του αγώνα και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Οι προσλήψεις των εργαζομένων, μέχρι και το 2005, γινόντουσαν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ στη συνέχεια μέσω Επιτροπής Προσλήψεων. Σήμερα στην εταιρεία εργάζονται 94 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και 35 μέσω εργολάβου, ενώ δεν έχουν ενταχθεί ακόμα σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών παρά το γεγονός ότι η DIAXOΝ είναι αναγνωρισμένη ως Χημική Βιομηχανία και οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια και τις υπόλοιπες Χημικές Βιομηχανίες του ομίλου των ΕΛΠΕ είναι ήδη ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Επειδή είναι απαράδεκτη η ύπαρξη διαφορετικής μισθολογικής και θεσμικής αντιμετώπισης εργαζομένων που απασχολούνται στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο

Επειδή το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων μέσω εργολάβου είναι ανεξέλεγκτο και οι εργολάβοι προχωρούν σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και απολύσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Επειδή η DIAXON ABEE έχει πιστοποιηθεί ως Χημική Βιομηχανία και οι εργαζόμενοι σ’ αυτή δικαιούνται την ένταξή τους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, όπως έχουν ενταχθεί και οι συνάδελφοί τους στα ΕΛ.ΠΕ .

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο ώστε να υπάρξει θεσμική και μισθολογική εξίσωσή των εργαζόμενων στην DIAXON ABEE με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου;
2. Θα εξεταστεί το αίτημα τους για ένταξη στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, όπως εξάλλου το δικαιούνται αλλά και έχουν ενταχθεί οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ.
3. Θα διερευνήσει μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, Ελεγκτικά Κέντρα Ι.Κ.Α) εάν τηρούνται από την συγκεκριμένη εταιρεία οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και ειδικότερα για τους εργαζόμενους που υπάγονται στο καθεστώς της εργολαβίας, αφού σύμφωνα με καταγγελίες απολύονται όταν πρόκειται να αποκτήσουν νόμιμα επιδόματα (τριετία, οικογενειακό επίδομα, κλπ);
4. Γιατί επιλέγεται το καθεστώς της εργολαβίας και δεν προχωρούν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με τον Ν. 2190 μέσω ΑΣΕΠ με κριτήρια την προϋπηρεσία, τα αντικειμενικά προσόντα, τα κοινωνικά κριτήρια και όχι με συνέντευξη;

Ο ερωτών βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

4. Γιατί επιλέγεται το καθεστώς της εργολαβίας και δεν προχωρούν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με τον Ν. 2190 μέσω ΑΣΕΠ με κριτήρια την προϋπηρεσία, τα αντικειμενικά προσόντα, τα κοινωνικά κριτήρια και όχι με συνέντευξη;

Δηλαδή ρε Λαφαζάνη ποιος από σας θα ξεχωρίσει από το καθεστώς του «δουλέματος» της ψευτιάς και της υποκρισίας; Μας έχετε περάσει για κόπανους; Πότε εσείς οι πολιτευόμενοι θα βγάλετε την ουρά από τα σκέλια; Πότε θα γίνετε οι ΕΛΛΗΝΕΣ που θα οδηγήσετε αυτή τη χώρα μακριά από την καταστροφή. Είστε οι τιμητές του σωστού δρόμου και δεν έχετε το θάρρος να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους; Κρίμα σας ρε.
Δηλαδή δεν γνωρίζεις τι σημαίνει καθεστώς εργολαβίας; Τότε τι σε ψηφίζουνε αφού είσαι άσχετος; Και γιατί όχι με συνέντευξη; Αν εσύ είχες μια επιχείρηση θα έπαιρνες γουρούνι στο σακί υπαλλήλους; Φτάνουν τα μόρια και η προϋπηρεσία για να επιλέξεις έναν άξιο υπάλληλο; Γιατί λοιπόν δεν λες ότι όλα αυτά ναι μεν έχουν αυτά τα καλά θεωρητικά, αλλά στην πράξη στραβώνουν γι΄αυτό και γι΄αυτό το λόγο. Εμείς περιμένεις να τα πούμε στη Βουλή; Άμα θες να σου κάνουμε φροντιστήριο, δεν νομίζω ότι το χρειάζεσαι όμως, απλώς κάνεις το κουνέλι και το πετάς ερώτηση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω προσαρμοστεί ακόμα από την άδεια αλλά η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ- ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ-με προκάλεσε να πω την άποψή μου για αυτήν την καραμέλα της ρήτρας πληθωρισμού.


(σιγά μην κατευθύνετε εσείς τα σχόλιά μου. ¨Ότι θέλω θα γράφω και όποτε θέλω, η κρίνω εγώ σκόπιμο! )

Παλαιότερα όταν η «Αλλαγή» ήταν στα πάνω της την δεκαετία του 80 υπήρχε η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) η οποία διόρθωνε τους μισθούς αυτόματα και σύμφωνα με τον ετήσιο πληθωρισμό, ο οποίος τσιγαριζόταν στα τηγάνια των υπουργείων και με την κατάλληλη γαρνιτούρα σερβιριζόταν σαν αδιαμφισβήτητη διόρθωση. Εμείς και τότε βλέποντας πως κάτι είναι κάλπικο προσπαθούσαμε να πάρουμε κάθε χρόνο κάτι παραπάνω, το οποίο συχνά το πετυχαίναμε και κυρίως σε κοινωνικές παροχές.(βρεφονηπιακούς, εκδρομές, εκδηλώσεις, κατασκηνώσεις κ.λ.π) Ακόμα και όταν δια νόμου απαγορεύτηκαν οι αυξήσεις (το ζήσαμε και αυτό) εμείς κάποια κοινωνική παροχή ενθυλακώσαμε!
Καλώς κακώς καταργήθηκε λοιπόν αυτός ο θεσμός και περάσαμε στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, με προσδιορισμένο ετήσιο πληθωρισμό, σαν βάση τουλάχιστον για τα κατώτερα ημερομίσθια, και ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).
Αυτό έγινε και εφέτος! Δηλαδή μια προσπάθεια για «κάτι παραπάνω»! ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ.(?) Αν και εγώ προσωπικά θα κάνω ταμείο 31-12-2008 και τότε θα τοποθετηθώ πάλι, όχι για να καταδικάσω (γιατί δεν καταδικάζουμε για έλλειψη μαντικών ικανοτήτων) αλλά απλώς να δω πως μπορώ να το αποφύγω αν η φετινή διαδρομή του πληθωρισμού γίνει μόνιμη πρακτική.

Η ενδεχόμενη ύπαρξη ρήτρας πληθωρισμού λοιπόν με φιξάρει στον διαμορφωμένο μαϊμού πληθωρισμό και μου στερεί το δικαίωμα μέσα από ελεύθερη διαπραγμάτευση για το «κάτι παραπάνω».Το οποίο "πάρα πάνω" θέλει όμως μια μαγκιά για να το πετύχεις. ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ λοιπόν (τουλάχιστον σαν πάγια πρακτική) προσεγγίζοντας το θέμα με την εμπειρία των 30 χρόνων μισθωτός και όχι σαν λογιστής. Συνάδελφος σε παλαιότερη ανάρτηση είχε εκτιμήσει πως «δεν είναι και άσχημο το 5%». Θέλω να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα. Για σκέψου να ήταν 3,6 η 4%. Αλλά κανείς δεν λέει δόξα τω θεό! Αν, λέω αν έπεφτε ο πληθωρισμός στο 3% θα δίναμε και ρέστα? Αγορά εργασίας λέγεται αυτό που υπηρετούμε. Τζόγος είναι. Σου δίνω μου δίνεις όποιος πιάσει τον άλλον. Ας πήγαινε για το 10% το σωματείο. Το εμπόδισα εγώ? Όχι. Μόνο του έκρινε ότι για μένα είναι πολύ καλό και το 5%. Και πανηγυρίζει μάλιστα για αυτό. Και αν δεν μας βγεί τελικά δεν θα τους κρεμάσω και για έλλειψη μαντικών ικανοτήτων. Έχει άλλες δυό συμβάσεις να κλείσει. Θα δούμε! Διότι όπως είχε πει σε κάποια συνέλευση παλαιότερα ο Αθανασόπουλος «στο τέλος της θητείας του κρίνεται ο καθένας». Ούτε εκ προϊμίου ούτε την πρώτη μέρα της θητείας του ούτε στην πρώτη σύμβαση. Έτσι δεν είναι Αλέξη? Μπάστα λοιπόν μπάστα! Ο εστί μεθερμηνευόμενο περίμενε και βλέπουμε! Η εμπειρία μου με έχει πείσει πως τα χρόνια των μεγάλων προσδοκιών και κατακτήσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε μοιρολάτρες η κρατάμε παθητική στάση αλλά εγώ τουλάχιστον θα δείξω ανοχή σε αυτό που λέμε περίοδος προσαρμογής. Και θα συστήσω επαγρύπνηση για την διασφάλιση των κεκτημένων. Διότι όπως είπε και κάποιος το θέμα είναι να μην σου λύσουν το ζωνάρι! Αμα στο λύσουν , το παντελόνι πέφτει μόνο του. Τα υπόλοιπα έπονται! Και τότε θα έχεις και εσύ κάθε δικαίωμα να πάρεις αριθμό προτεραιότητας!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ Κ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΝΕΥΞΕΙΣ ΠΡΙΝ,ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ????

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ!!!!


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ?

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτόν που έβαλες μέσον για να σε διορίσει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε απλώς ήσουν άτυχος! Μην απογοητεύεσαι. Κανείς δεν χάνεται! Όλοι άξιοι είσαστε και καλές πλάτες είχατε! Δεν είναι δυνατόν να μπούν όλοι όμως. Γι αυτό σου λέω. Άτυχος ήσουν. Δεν αδικήθηκες! Εγώ ξέρω 100 που θα έκαναν την δουλειά που κάνω, καλλίτερα από εμένα. Απλά εγώ στην κατάλληλη συγκυρία φάνηκα τυχερός. Αλλά και οι άλλοι δεν χάθηκαν! Βολεμένοι είναι και αυτοί κάπου αλλού. Μην απογοητεύσαι λοιπόν ακόμα δεν ξεκίνησες αυτό τον αγώνα που λέγεται μπουρδέλο ζωή! Δες το θετικά! Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε! Τι διάλο Ελληνάρας είσαι? Θα κιοτέψης με την πρώτη? Εξ άλλου έχουν να δούν τα μάτια σου......!!!Υπομονή και επιμονή στο στόχο θέλει. Δεν θα χαθείς! Άντε και καλή τύχη. Α και μην ξεχνάς! Η αξία είναι ένα πράγμα υποκειμενικό! Εδώ δουλεύουμε 30 χρόνια και είναι ζήτημα άν έχουμε πείσει τον εαυτό μας οτι κάτι αξίζουμε! Και θες εσύ με μιά συνέντευξη και ένα βαθμό πτυχίου να είναι ευδιάκριτη η αξία σου? Και να είναι, αρκεί αυτό? Ψυχραιμία λοιπόν και καλή τύχη. Δεν θα χαθείς μην φοβάσαι!

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ,ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑ ΜΕΣΟΝ?
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΑΣ,ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΤΑ ΕΛΠΕ?

Ανώνυμος είπε...

ρε ανθρωπε τι εναν βαθμο πτυχιου?εχω ενα πτυχίο,μεταπτυχιακο και διδακτορικο και με ΑΠΟΡΡΙΨΑΝ απο ΤΕΧΝΟΛΟΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ και απεξω ειχαν μαζι με εμενα ατομα με βαθμο πτυχιου 5 απο καποιο τει επαρχίας και με τον πατερα τους απεξω μαζι στην συνεντευξη,εργαζομενο στα ΕΛΠΕ και τον πηραν!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα μπινελίκια για σένα είναι΄"ενα απ όλους" Εγω βιάστηκα γιά ένα λεπτό και και συμπέσαμε με τον "αδικημένο". Είδες αδικημένε? Ητύχη που σου έλεγα? Ενώ εγώ προσπαθούσα να σε παρηγορήσω την ίδια ώρα εσύ έβγαζες την οργή σου!!!

Υ.Γ
Προς διαχειριστές

Μην σβύνεται τα μπινελίκια! Έχει ενδιαφέρον η συγκυρία!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στις τελευταίες δύο σειρές εχω δύο ερωτηματικά. Για δώσε βάση στο δεύτερο!!!

Ανώνυμος είπε...

"και να είναι αρκεί αυτό?"

Ανώνυμος είπε...

Και αν θές και την γνώμη μου δεν ζητούσαν ανθρώπους με τα προσόντα σου. Ζητούσαν απλούς ΤΕΙτζήδες χωρίς πανοπροίκια! Τα επιπλέον δεν είναι σκόπιμο να τα εμφανίζεις όταν δεν ζητούνται! Τελος πάντων δεν θα χαθείς με τα προσόντα που λές ότι έχεις.Και εγώ απλός ΤΕΙτζής είμαι αλλά δεν χάθηκα. Αυτά! Δεν ήμουν και μέλος της επιτροπής στο κάτω κάτω! Κουβέντα κάνουμε και αν δεν πήρες τίποτα από αυτά που σου είπα να με συγχωρείς κιόλας!

Ανώνυμος είπε...

εντάξει φιλε μου,αλλα δεν ειναι ετσι οπως τα λες!
αν ειναι να μπαινει ο ανιψιος του καθενος(ειδα ατομα με τον πατερα τουςπου δουλευε εκει να περιμενουν απεξω κ να χαριεντιζονται με τους υπευθυνους για την συνεντευξη)γιατι μας ζητουν να στειλουμε βιογραφικά?γιατι μας καλουν για συνεντευξεις?ετσι παιζουν με την ανεργια του καθενος?

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρία έχει πολιτική να προσλαμβάνει τα παιδιά των εργζομένων.

Ανώνυμος είπε...

Σε μιά μικρή αναλογία. Τρείς άντε τέσσερους στους είκοσι αν δεν κάνω λάθος.Και υποτίθεται εφ όσον πληρούν τις προυποθέσεις. Με τους άλλους όμως τί γίνεται? Ποιός τα ξέρει αυτά!!! Κύριος γνωρίζει!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ?ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΓΚΟΥΡΑ!