Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Μετά την Ελλάδα η Edison και στην Τουρκία

Κοιτάζοντας τον διεθνή τύπο όλοι αναφέρονται στην συμφωνία ΕΛΠΕ-Edison. Εκείνο που μας τράβηξε την προσοχή είναι το παρακάτω άρθρο που βρήκαμε στην αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.
H Ιταλική ενεργειακή εταιρεία Edison SpA σχεδιάζει να δημιουργήσει μια κοινοπραξία για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Umberto Quadrino, την Παρασκευή.
Στην Τουρκία διαπραγματευόμαστε μια κοινή επιχείρηση με Τούρκο εταίρο, αλλά δεν έχουμε ακόμη κοινοποιήσει κάτι γιατί βρισκόμαστε στη διαδικασία των συνομιλιών, ανέφερε ο κ. Quadrino, σε συνέντευξή του την Πέμπτη και αρνήθηκε να κατονομάσει τον μελλοντικό εταίρο.
Η νέα κοινή επιχείρηση μπορεί να είναι παρόμοια με αυτή που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., είπε ο κ, Quadrino.
Η Edison ενδιαφέρεται για την Τουρκία. Νωρίτερα φέτος ήμασταν ένας από τους αρκετούς μεγάλους ευρωπαίους παραγωγούς, όπως και η Γερμανική RAG, που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους σε ένα κυβερνητικό διαγωνισμό για την κατασκευή και την λειτουργία δύο μονάδων θερμικής ενέργειας στο Afsin-Elbistan, που βρίσκεται στην νότια Τουρκία. Ωστόσο, δεν έχουμε υποβάλει προσφορά για αυτό το εργοστάσιο.
Παρά το γεγονός αυτό, είπε ο κ. Quadrino ακόμη ενδιαφέρομαστε για να επενδύσουμε σε θερμοηλεκτρικές μονάδες στην Τουρκία.
"Θα εξετάσουμε τις συνθήκες (όσον αφορά τις θερμοηλεκτρικές μονάδες στην Τουρκία ) αλλά δεν έχουμε ακόμα πάρει οριστική απόφαση".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι ιταλοι θα φτιάξουν και στην Τουρκία μονάδα, θα βάλουν τις δύο μονάδες να συνεργάζονται, τους τούρκους και τους έλληνες να τρώγονται, και αυτοί θα κονομάνε. ;)