Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Ελλ.Πε. κ. Τίμος Χριστοδούλου

Σειρά για αναδημοσίευση έχει το άρθρο που υπογράφει ο Σωτήρης Χιωτάκης στο Πρώτο Θέμα. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει και άλλο παρόμοιο άρθρο στην Αξία. Στο συγκεκριμένο άρθρο, όπως θα δείτε, γίνεται αναφορά σε "φραστική επίθεση δέχθηκε ο κ. Χριστοδούλου στην διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων", αναφερόμενο προφανώς στον Α. Αθανασόπουλο και όχι στον Π. Οφθαλμίδη. Να θυμίσουμε μόνο ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου έγινε την προπερασμένη Πέμπτη 19/11/2009, ενώ η παραίτηση του κ. Χριστοδούλου φέρεται να έγινε προχθές την Τετάρτη 25/11/2009, δηλ. μιλάμε για ευθιξία με καθυστέρηση 6 ημερών (αρκετή πιστεύουμε, για έναν ευπατρίδη).

Σύμφωνα με όσα εμείς γνωρίζουμε και με την όποια επιφύλαξη, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Εδώ και 10-15 ημέρες περίπου, άρχισαν να κυκλοφορούν στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου ανώνυμα κείμενα που καταφέρονταν κατά του εκπροσώπου των εργαζομένων Α. Αθανασόπουλου και του Γραμματέα του Σωματείου Σ. Θεοφίλη. Το περιεχόμενο των κειμένων παρέπεμπε κατευθείαν στο πρόσωπο του Γενικού Διευθυντού Ανθρώπινου Δυναμικού Π. Καραλή, μιάς και τους ισχυρισμούς αυτούς τους έχει προωθήσει ο ίδιος στο παρελθόν, έχοντας μάλιστα μηνυθεί για αυτούς. Αυτά λοιπόν τα ανώνυμα κείμενα, στην έναρξη του περασμένου διοικητικού συμβουλίου, τα είχε ο κ. Χριστοδούλου σε φακέλους με το λογότυπο των ΕΛΠΕ και τα μοίρασε σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Α. Αθανασόπουλος, ο ένας από τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, μόλις είδε το περιεχόμενο, είπε απευθυνόμενος στον κ. Χριστοδούλου: "Ντροπή σας να ενεργείτε σαν ταχυδρόμος μεταφέροντας συκοφαντικά μηνύματα". Η απάντηση του κ. Χριστοδούλου ήταν "μη μου μιλάς εμένα έτσι" και στην συνέχεια εξεστόμισε, ως διορισμένος εκπρόσωπος του Δημοσίου που ήταν, την περίφημη φράση: Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
Στην συνέχεια, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, χωρίς να διαβάσουν το περιεχόμενο των φακέλλων, τους επέστρεψαν στον κ. Χριστοδούλου, δείχνοντας έτσι την αποδοκιμασία τους και η συνεδρίαση συνεχίσθηκε.
Ακολουθεί το άρθρο:

Την παραίτησή του έχει υποβάλει, σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση του protothema.gr, εδώ και μερικές ημέρες ο πρόεδρος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων κ. Τίμος Χριστοδούλου.

Η εξέλιξη είχε ως αφορμή την φραστική επίθεση που δέχτηκε ο κ. Χριστοδούλου στην διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν επρόκειτο να διατηρήσει στην θέση τον κ. Χριστοδούλου, ο οποίςο φαίνεται ότι στα 75 χρόνια του ολοκληρώνει μια μακρά πορεία σε κορυφαίες θέσεις της πολιτικής, της οικονομίας και του επιχειρείν.

Η θέση του προέδρου, όπως και των άλλων έξι μελών της διοίκησης που ορίζονται από το Δημόσιο, έχει ήδη προκηρυχθεί και πρόκειται να πληρωθεί μέσω της διαδικασίας εξέτασης βιογραφικών από ενδιαφερόμενους.

Την θέση του διευθύνοντος συμβούλου κατέχει σήμερα ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί από το Δημόσιο, αλλά προέρχεται από τον έτερο των βασικών μετόχων, τον επιχειρηματικό όμιλο Λάτση.

Κατά την ίδια πληροφόρηση, η παραμονή του κ. Κωστόπουλου στα συγκεκριμένα καθήκοντα παραμένει μια ανοικτή υπόθεση.