Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ο κ. Γιαννίτσης προτάθηκε για πρόεδρος των ΕΛΠΕ (upd)

Πιό κοντά στην πραγματικότητα, το άρθρο του Capital. Όταν ζητήθηκε ο ορισμός ημερομηνίας για να γίνει ΔΣ που θα καλέσει την έκτακτη γενική συνέλευση, ο κ. Χριστοδούλου αναπόλησε το προηγούμενο ΔΣ που ήταν και το τελευταίο του και ένιωσε κάτι. Ακολουθεί το άρθρο:

Ο καθηγητής κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης, πρώην υπουργός Απασχόλησης, είναι το προτεινόμενο πρόσωπο για την θέση του προέδρου του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εισήγηση έχει γίνει αποδεκτή από όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες και φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και επισήμως η τοποθέτησή του.

Το Δ.Σ. των ΕΛΠΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη, για να ορίσει την ημερομηνία της έκτακτης γενικής συνέλευσης η οποία και θα επικυρώσει την εκλογή του κ. Γιαννίτση, ενώ η επίσημη παραίτηση του κ. Τίμου Χριστοδούλου αναμένεται τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσει η αντίληψη ότι η παραμονή στην θέση αυτή ενός προσώπου απόλυτα συνδεδεμένου με τον όμιλο Λάτση είναι θέμα που αποδέχθηκε μεν η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά θεωρείται παράτυπο καθώς δεν έχει κινηθεί μέχρι τώρα σωστά η όλη συμφωνία μετοχοποίησης.
Το θέμα αυτό έχει πράγματι απασχολήσει σοβαρά τη σημερινή κυβέρνηση και η αντίληψη που έχει επικρατήσει είναι ότι πρέπει να διορθωθεί η παρατυπία. Αυτό φέρνει πολύ κοντά την αλλαγή και του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ, αλλά και την επανεξέταση της πολιτικής βούλησης σχετικά με το management στον ακόμη ελεγχόμενο από το κράτος γιγαντιαίο πετρελαϊκό όμιλο.