Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Αντεπίθεση ΕΛΠΕ στίς αντιδράσεις των πολιτών


Από την διαδικτυακή εφημεριδα “MagoulaOnline” αναδημοσιεύουμε:
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των πολιτών στο Θριάσιο πεδίο κατά της περιβαλλοντικής επίθεσης που δέχεται η περιοχή.
Οι πολίτες του θριασίου συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους για καθαρό περιβάλλον, με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματίσει έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ την Τετάρτη 16 Απριλίου 2008 .
Η έντονη και επίμονη αντίδραση των πολιτών έχει αρχίσει να προβληματίζει την διοίκηση της ΔΕΗ και της Χαλυβουργικής αλλά και τα ΕΛΠΕ.
Ήδη τα ΕΛΠΕ επιστρατεύουν το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) για να πείσουν εκ των έσω την τοπική κοινωνία να σταματήσει να αντιδρά στις επεκτατικές βλέψεις της εταιρίας, διότι όπως αναφέρει η εταιρία, αυτές γίνονται για τον δήθεν εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων προς όφελος του περιβάλλοντος.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε κινδυνολογεί και κάνει αναφορά για κλείσιμο της εταιρίας και εισαγωγή προϊόντων πετρελαίου από το εξωτερικό με ολέθριες για την τοπική οικονομία επιπτώσεις σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί ο δήθεν εκσυγχρονισμός(Επέκταση).
Το ΠΣΕΕΠ θεωρεί ότι ο εκσυγχρονισμός (επέκταση των ΕΛΠΕ) θα λειτουργήσει υπέρ της τοπικής κοινωνίας και αναγγέλλει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κόμματων, το ΤΕΕ, το Πολυτεχνείο κ.λπ. καθώς και την διοργάνωση ημερίδας για την ενημέρωση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: