Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Τίμος Χριστοδούλου: Συνεχίζουμε να αγοράζουμε ακριβό πετρέλαιο

Από τον "Skai" αναδημοσιεύουμε τις δηλώσεις του κ. Χριστοδούλου:
Μπορεί οι τιμές των καυσίμων να κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη, ωστόσο η κατανάλωσή τους στην Ελλάδα δεν έχει πέσει, όπως επισήμανε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Τίμος Χριστοδούλου.
"Παλαιότερα, ανέβαιναν οι τιμές, έπεφτε η κατανάλωση και το θέμα τακτοποιείτο. Τώρα, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο…η χώρα μας εξακολουθεί να κινείται σαν μία οικονομία η οποία δεν έχει πάρει χαμπάρι τις επιπτώσεις από τη διεθνή κρίση", ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου.
Στην αγορά της Νέας Υόρκης το αργό ξεπέρασε την Πέμπτη στα 115 δολάρια το βαρέλι.
Σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" τέσσερις καθηγητές και οικονομικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους σχετικά με την έκθεση και την διάρκεια των επιπτώσεων από τη διεθνή οικονομική κρίση, λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, τονίζοντας ότι οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν "ασπίδα" ενάντια στις επιπτώσεις.
(Σημ.τ.bl. Ο κ. Χριστοδούλου, ως βαθύς γνώστης της αγοράς του πετρελαίου , αλλά και ως σεμνός άνθρωπος που είναι, δεν θέλει φαίνεται να αναφερθεί στο γεγονός ότι η παραγωγή και η προσφορά του αργού είναι που ρυθμίζει την τιμή του. Και δεν θέλει φαίνεται να θυμάται, ότι το έτος 2000 περίπου, όταν η Σαουδική Αραβία είχε κάνει ένα μικρό λαθάκι στο υπολογισμό των αποθεμάτων της, είχε πλημμυρίσει η αγορά πετρέλαιο και η τιμή του είχε πέσει κάτω από 10$/bl).

Δεν υπάρχουν σχόλια: