Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ

Δελτίο τύπου εξέδωσε στις 14 Απριλίου 2008 το ΠΣΕΕΠ, επιχειρηματολογώντας και προπαγανδίζοντας υπέρ της επένδυσης στην Ελευσίνα. Ένα δελτίο καλογραμμένο και με ύφος έξω από την συνήθη συνδικαλιστική γλώσσα. Ένα κείμενο που δεν πιστεύουμε ότι το έγραψε κάποιο μέλος του ΔΣ του Σωματείου, αλλά μοιάζει να είναι γραμμένο από κάποιον από το πλήθος των συμβούλων που έχουν κατακλύσει τελευταία τα ΕΛΠΕ. Εγκαινιάζεται έτσι μια νέα εποχή συνδικαλιστικής δράσης στον χώρο των ΕΛΠΕ, αυτή του "στρατευμένου συνδικαλισμού". Στον ελληνικό χώρο δεν είναι καινοφανή αυτά τα φαινόμενα. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά μας εδώ στην συμπεριφορά του σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας Αλουμίνιο της Ελλάδος (ΑτΕ). Το σωματείο αυτό είχε αναλάβει να κάνει την "βρώμικη" δουλειά για λογαριασμό του Ε. Μυτιληναίου σχετικά με την σκανδαλώδη αδειοδότηση ηλεκτροπαραγωγής της ΑτΕ. Σκόπιμα είχαμε αναρτήσει το συγκεκριμένο θέμα, καθώς είχε δρομολογηθεί από καιρό η "αυθόρμητη" συστράτευση του ΔΣ του ΠΣΕΕΠ στο πλευρό της Εταιρείας, ενώ ήταν ήδη ασυγκράτητη η ανυπομονησία του Προεδρείου να συμβάλλει θετικά, όπως θεωρεί, στην προώθηση του έργου της Ελευσίνας.
Στην προ δεκαημέρου συνάντηση της Διοίκησης με τις παρατάξεις που συγκροτούν το ΠΣΕΕΠ, ζητήθηκε και επίσημα να "βάλει πλάτη" το ΠΣΕΕΠ στην υπόθεση της επένδυσης, κάτι που δεν αρνήθηκε κανένας. Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ υπερθεμάτισε λέγοντας πως είναι διατεθειμένος να δώσει ακόμα και συνέντευξη τύπου στο πλευρό της Διοίκησης, προκειμένου να βοηθήσει στην υπόθεση της επένδυσης.
Η εσωτερική ανάγκη κάποιων να γίνουν παράγοντες, δεν κρύβεται. Αποτέλεσμα ήταν να εκδοθεί το γνωστό Δελτίο Τύπου, το οποίο θα αναδημοσιεύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: