Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Δυσαρέσκεια Φώλια για ΔΕΗ

Από την εφημερίδα "Ναυτεμπορική" αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Μ. Καιταντζίδη:
ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ του τοπίου αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη συνεργασία της ΔΕΗ με τη γερμανική RWE, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, από τη διοίκηση της επιχείρησης, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Μέσω των δηλώσεών του, ο υπουργός εμμέσως εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την αδυναμία της διοίκησης να προχωρήσει στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αν και έχει αναγνωριστεί ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, λόγω της διακοπής πολλών συνεδριάσεων του δ.σ. της επιχείρησης, από εργαζόμενους που αντιδρούν στην προοπτική της συγκεκριμένης συνεργασίας.
«RWE ακούμε, RWE δεν βλέπουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αν και, όπως είπε, «οι μεγάλες, εισηγμένες εταιρείες πρέπει να είναι ευέλικτες να διαπραγματευτούν» ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να κάνει παρεμβάσεις προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «οι διοικήσεις πρέπει να διοικούν, όχι οι πολιτικοί».
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ συζητά από το περασμένο καλοκαίρι με την RWE για την πιθανή συνεργασία των δύο εταιρειών, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιθανθρακική μονάδα, τη συνεργασία στο φυσικό αέριο και στις Ανανεώσιμες Πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: