Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ενημερωτικό Δελτίο Εργαζομένων ΕΚΟ (4)

Η Συνδικαλιστική Συνεργασία της ΕΚΟ έστειλε το παρακάτω Ενημερωτικό Δελτίο που αναρτάται σε αποσπάσματα:

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ;


Mε εισήγηση τριών Γεν.Δντων των ΕΛΠΕ (Σιάμισιη, Σκανδάλη, Κυριακόπουλου), το ΔΣ της ΕΚΟ αποφάσισε να συμμετέχει στον λεγόμενο «εξορθολογισμό ακινήτων των εγκαταστάσεων Ελευσίνας».
Το σχέδιο (που σύμφωνα με την εισήγηση θα αποτρέψει καθυστερήσεις στην εκτέλεση της επένδυσης των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, με όφελος δεκάδες εκατομμύρια €) προβλέπει:
- Η Private Sea Marines Services (ιδιοκτησίας Λάτση) θα πουλήσει μέρος της ιδιοκτησίας της (δίπλα στην Κάτω Εγκατάσταση Ελευσίνας της ΕΚΟ) στα ΕΛΠΕ. Τον εν λόγω χώρο νοικιάζουν τώρα τα ΕΛΠΕ και διατηρούν εκεί 5 δεξαμενές.
- Επίσης, η Private Sea θα νοικιάσει στα ΕΛΠΕ άλλο γειτονικό χώρο που θα αξιοποιηθεί για διευκόλυνση της επένδυσης στην Ελευσίνα.
- Σε αντάλλαγμα, η ΕΚΟ θα πουλήσει την Κάτω Εγκατάσταση Ελευσίνας στην Private Sea Marines και εν συνεχεία θα την νοικιάσει από αυτήν με μακροχρόνια μίσθωση και χρόνο προειδοποίησης σε περίπτωση διακοπής εκ μέρους της Private Sea, 12 μήνες.

Η διοίκηση του Ομίλου έχει την αποκλειστική ευθύνη, για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τις επενδύσεις της εταιρείας.
Ωστόσο, εντύπωση προκαλούν δύο σημεία:
- Ενώ το ΔΣ διυλίζει τον κώνωπα για αγορές ή πωλήσεις μερικών χιλιάδων €, για μια τόσο σημαντική συναλλαγή (πάνω από 1 εκατ. €), η οικονομική τεκμηρίωση της πρότασης ήταν από νεφελώδης έως ανύπαρκτη.
- Αφού η πρόταση προβλέπει ότι η χρήση γης δεν θα αλλάξει (η εγκατάσταση της ΕΚΟ και οι 5 δεξαμενές των ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν), τι νόημα έχουν αυτές οι συναλλαγές με την εταιρεία του μεγαλομετόχου;
… και επειδή γεννηθήκαμε «κακοπροαίρετοι» … μήπως, λέμε μήπως, υπάρχει το ενδεχόμενο, αφού η ΕΚΟ πουλήσει την εγκατάσταση σε «φιλική τιμή» για χάρη του Ομίλου, στη συνέχεια η εταιρεία του μεγαλομετόχου να πουλήσει την εγκατάσταση - με πολλαπλάσιο τίμημα - σε εταιρεία του ανταγωνισμού;!

Δεν υπάρχουν σχόλια: