Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Αποφασίζονται ενέργειες κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ


Τα παρακάτω κείμενο αναδημοσιεύεται από την ηλεκτρονική εφημερίδα "MagoulaOnline":

Σημαντική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο δημοτικό μέγαρο της πόλης, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν κατά των επεκτάσεων του διυλιστηρίου της ΕΛΠΕ Α.Ε.
Ο δήμος Ελευσίνας αλλά και η Επιτροπή Αγώνα πολιτών του Θριασίου κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, καλούν τους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής και τους τοπικούς φορείς, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας, στις 8:30 το βράδυ, προκειμένου να λάβουν από κοινού αποφάσεις για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής, σχετικά με το μείζον περιβαλλοντικό θέμα των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ, καθώς και την λήψη απόφασης για νέα μεγάλη κινητοποίηση κατά της γιγάντωσης του διυλιστηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της περιοχής, το διυλιστήριο σκοπεύει να επεκταθεί μέχρι τα πρώτα σπίτια της πόλης, ενώ σχεδιάζεται και η απομάκρυνση της ΕΑΣ Α.Ε (Πρώην ΠΥΡΚΑΛ) με κίνδυνο την απαξίωση και το κλείσιμο της.
Το σωματείο εργαζομένων των ΕΑΣ στην Ελευσίνα, έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίδρασή του στα επεκτατικά σχέδια των ΕΛΠΕ ,αλλά και πολλοί βουλευτές κυρίως της αντιπολίτευσης, έχουν καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και το μέλλον της ΕΑΣ Α.Ε.
Εν τω μεταξύ στον χώρο της πρώην OWENS στην Ελευσίνα συνεχίζονται να εκτελούνται πυρετωδώς από τα ΕΛΠΕ, εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθούν τοιχία αντιστήριξης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ beneas13.blogspot.com
ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008


Στον Ασπρόπυργο σήμερα Παρασκευή 30/01/08 και ώρα …21:15… στα γραφεία του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνήλθαν τα μέλη της Κ.ΕΦ.ΕΠ. α) Δεσύλλας Γιώργος β) Ντόκας Παύλος γ) Κατσακούλας Πέτρος δ) Ευθυμίου Νίκος ε) Καραμουσάς Δημήτρης και στ) Μαγουλάς Θέμης για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την έγκριση του Διοικητικού & Οικονομικού Απολογισμού για το 2008.
Οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν σε τέσσερα εκλογικά τμήματα από τις εκλεγμένες Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές: Ασπροπύργου (Εγκαταστάσεις ΒΕΑ), Θεσσαλονίκης (Εγκαταστάσεις ΒΕΘ), Ελευσίνας (Εγκαταστάσεις ΒΕΕ) και Καβάλας, την Πέμπτη 29/01/09 και την Παρασκευή 30/01/09 με ευθύνη των Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών.
Η Κ.ΕΦ.ΕΠ. αφού συγκέντρωσε τα αποτελέσματα που εστάλησαν από τις Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα που είναι τα ακόλουθα :
Εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις: ......2091........
Α.ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Ψήφισαν ........1589.........
Έγκυρα .........1577.......
Άκυρα .............06......
Λευκά ......... .....32.......

ΝΑΙ 975
ΟΧΙ 576
ΛΕΥΚΑ 32
ΑΚΥΡΑ 06


Β.ΓΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Ψήφισαν ...........1589....
Έγκυρα ............1578....
Άκυρα .................05...
Λευκά ..................37.....

ΝΑΙ 1003
ΟΧΙ 544
ΛΕΥΚΑ 37
ΑΚΥΡΑ 05

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΕΠ

ΔΕΣΥΛΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΝΤΟΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΘΕΜΗΣ
ΚΑΡΑΜΟΥΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ