Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ενημερωτικό Δελτίο Εργαζομένων ΕΚΟ (5)

Η Συνδικαλιστική Συνεργασία της ΕΚΟ έστειλε το παρακάτω Ενημερωτικό Δελτίο που αναρτάται σε αποσπάσματα:

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΣΣΕ
Η Συνδικαλιστική Συνεργασία στη σχετική Συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου κατέθεσε τη δική της πρόταση και παρόλο που τα σημεία 7-8-9 συμφωνήθηκαν, τελικά δεν περιλήφθηκαν από την πλειοψηφία στα τελικά αιτήματα.
1. Αναπροσαρμογή της τιμής μονάδας του δείκτη του πίνακα δεικτών βασικών μισθών Ε.Σ.Σ.Ε. Αύξηση τιμής μονάδας του δείκτη από 8,32 € σε 9,15 €
2. Επίδομα Εγκαταστάσεων από 33 μονάδες του δείκτη σε 35 μονάδες του δείκτη
3. Αξιολόγηση - Κατηγορίες Αμοιβή Απόδοσης κατηγορίες Α 10% Β 80% Γ 10%
4. Ενιαίο ωράριο (5ήμερο–7ωρο), χωρίς μείωση αποδοχών
5. Πλήρης ένταξη του μισθολογικού κλιμακίου 28 στις ρυθμίσεις της Ε.Σ.Σ.Ε.
6. Ανακλητότητα διευθυντικών στελεχών
7. Αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός ΕΚΟ
8. Αναλογία επιδομάτων στην αποζημίωση για τα χρόνια στις εγκαταστάσεις
9. Υπολογισμός αποζημίωσης με ανώτερο κλιμάκιο για τους εργαζόμενους που δεν έχουν πάρει προαγωγή τα δύο τελευταία χρόνια πριν την συνταξιοδότηση
10. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή
11. Καταβολή της αποζημίωσης του Φοίνιξ σε όσους το
επιθυμούν μετά από 5 χρόνια Εισφορών.

Περί μισθού …
Τι είναι τελικά μισθός; Αν θυμηθούμε τους κλασσικούς μισθός είναι η «τιμή» της εργατικής μας δύναμης. Και όπως κάθε τιμή, προϋποθέτει και διαδικασία ανταλλαγής. Μόνο που κάποιοι λίγοι και εκλεκτοί «συνάδελφοι » είναι υπερτιμημένοι και οι περισσότεροι είναι στην διατίμηση.
Όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι του Ανεξάρτητου Συνδυασμού στα λίγα χρόνια της Ανεξαρτησίας τους έχουν πάρει πάνω από την ΣΣΕ τουλάχιστον από δύο κλιμάκια ο κάθε ένας. Το ένα τρίτο όμως των εργαζομένων δεν πήρε τίποτα περισσότερο από τις γενικές αυξήσεις της ΕΣΣΕ

…Και περί ωραρίου
Το τελευταίο διάστημα από πολλούς χώρους Εργασίας μας έρχονται μηνύματα για προσπάθεια της εταιρείας να «διευθετήσει» τα ισχύοντα ωράρια εργασίας: Σάββατα χωρίς υπερωρίες με ρεπό άλλη μέρα της εβδομάδας, αλλαγή της ώρας προσέλευσης όχι σταθερή κάθε ημέρα, υπερωρίες που «παραγράφονται» κτλ. Σε λίγο θα δουλεύουμε όπως ακριβώς ... θέλει ο Μίχαλος (ο των εμπόρων) και η εταιρεία … με τις ευλογίες του σωματείου
υπο to κρατοσ των εργολαβων

Η Κ. Κούνεβα, Γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, δέχθηκε τα μεσάνυχτα της 22/12/2008 δολοφονική επίθεση με βιτριόλι (θειϊκό οξύ!), με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι της, να καταστραφούν ζωτικά της όργανα και μέχρι σήμερα να παλεύει για τη ζωή της (οι μαφιόζοι δεν της έριξαν απλώς βιτριόλι, την υποχρέωσαν να το πιει). Είναι γνωστό ότι στο χώρο των υπηρεσιών καθαρισμού κυριαρχεί κάθε είδος παράβασης του εργατικού δικαίου (απλήρωτες υπερωρίες, πλασματικοί μισθοί, μη αναγνώριση προϋπηρεσίας κτλ). Οι εταιρείες των εργολάβων στίβουν τους εργαζόμενους για μια χούφτα ευρώ και προσπαθούν να τσακίσουν κάθε προσπάθεια συνδικαλιστικής οργάνωσης.
***
Ο συν. Ηλίας Ρέκκας, εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΚΟ και μέλος της Συνδικαλιστικής Συνεργασίας, ως ελάχιστη χειρονομία αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα, κατέθεσε την αποζημίωσή του μηνός Δεκεμβρίου (860 €), στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί γι αυτόν τον σκοπό. (Αρ. Λογ. 5012 019021 277, Τράπεζα Πειραιώς).


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στο δάσος περπατώ όταν οι διαχειριστές δεν είναι εδώ!
Που εξαφανιστήκατε τώρα δέκα μέρες ρε? Εδώ έχουμε τόσα γεγονότα και εσείς άφαντοι? Ρε μήπως σας την έπεσε κάνας εισαγγελέας? Ας είναι!

Λοιπόν μάγγες όποιος δεν ήρθε σήμερα στην περιφερειακή συνέλευση στα ΒΕΑ έχασε!
Ο συνδικαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Ειπώθηκαν αλήθειες και εξομολογήθηκαν λάθη!
Έγιναν καταγγελίες και δόθηκαν απαντήσεις!
Επί τρεις ώρες σε ήπιους τόνους και πολύ καλό επίπεδο διαλόγου, λίγα μέλη, πολλοί από το Δ.Σ ΕΤΟΠΟΘΕΤΉΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΑ!
Τελικά έχουμε πολύ καλούς συνδικαλιστές!
Μόνο που είναι αντίπαλοι, εκ θέσεως νομίζω και όχι από πιστεύω.
Ποιός λέει μπήτε όλοι μέσα? Σαν να έχει δίκιο μου φαίνεται! Διότι ποτέ δεν ήταν "όλοι μέσα" και παρ όλα ταύτα καλά έχουμε πορευτεί. Σκέψου και να ήταν! Αλλά μπα! Και η αντιπολίτευση χρειάζεται. Διότι τότε ποιός θα κάνει αντιπολίτευση? Εφυγε και ο Μάκας! Α βέβαια. Αυτός μόνος του τους έβαζε με μιά στην θέση τους. Και άμα τον στρίμωχναν τους έριχνε μιά καταγγελία οτι είναι κατάλοιπα της δεξιάς ολιγαρχίας και του άκρατου καπιταλισμού και τους τέλειωνε. Ενώ ο άλλος, ο Δημητρίου ντέ, σαν ευρωκομουνιστής μου φαντάζει, και μάλιστα όχι της σχολής Αλαβάνου αλλά της σχολής Κύρκου. Μάλλον σε λάθος "Μέτωπο" είσαι σύντροφε, αν και για να λέμε την αλήθεια αν δεν ήμουν αγκυλωμένος και λαμβάνοντας υπ όψη την μικρή δύναμη που έχεις πίσω σου θα έλεγα ότι είσαι ο μόνος καθαρός εκπρόσωπος της εργατικής τάξης στο χώρο, και ας σε λένε κάποιοι "ανέκδοτο".
Συνέλευση με ουσία λέγαμε λοιπόν!
Καταγγέλθηκαν οι εξ αμελείας παραλείψεις που αφορούν τους νέους!
Επαινέθηκε η ένταξη μέρους των επί χρόνια εργολαβικών στο δυναμικό αορίστου χρόνου του ομίλου!
Κατατέθηκε πως η θέση τους ήταν "να μπώ μέσα" και δεν θέλω ούτε προϋπηρεσίες ούτε τίποτα. Μήπως συνάδελφε "νέε" δέχεσαι να δουλεύεις και αμοισθί? Αφαιρετική λογική! ΠΡΌΣΕΧΕ! Και ενώ πολλά ειπώθηκαν για τους νέους, οι νέοι άφαντοι από την συνέλευση!!!!!!!!!!!!! Άν περιμένετε νέοι να σας λύσω εγώ τα προβλήματα, τώρα μάλιστα θα προκόψετε!!!!!!!!!!!!!!!!
Αύριο αρχίζει η ψηφοφορία.
Ας πούμε ότι εγώ με την τελική εμπειρία της συνέλευσης κάπου κατάληξα. Εστω και με επιφύλαξη. Είμαι περίεργος εσείς από τις ανακοινώσεις μόνο τι αποτέλεσμα θα βγάλετε! Έχω υπομονή! Η δευτέρα κοντά είναι!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς συνάδελφο Δημητρίου και πάσης φύσεως Μέτωπα.

Είναι σαφές ότι στο προηγούμενο σχόλιό μου η αναφορά σε εσάς είναι η χιουμοριστική νότα του σχόλίου! Μακριά από εμένα οι χαρακτηρισμοί και οι πάσης φύσεως προσπάθειες ένταξης συνσδέλφων σε "Μέτωπα" και "Συνασπισμούς". Ο καθένας μας ξέρει που ανήκει και η γνώμη των τρίτων είναι πλεονασματική!
Αυτά, διότι υπάρχουν και κακοπροαίρετοι!

Ανώνυμος είπε...

XA XA XA….. Για σου ρε Φίλη. Όταν γράφεις σε απολαμβάνω. Μπείτε όλοι μέσα λοιπόν χα χα χα. Ξέρεις γιατί; Άρχισαν τα στριμώγματα φαίνεται. Οι αγωνιστές μας αλώνιζαν για δεκαετίες χωρίς αλεξίσφαιρα γιατί τα όπλα ήταν άσφαιρα, το πολύ να τρώγανε καμιά μπουνιά, ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΓΕΣ δηλαδή. Τώρα που πληροφορούνται ότι αναμένονται πραγματικές σφαίρες κλάσανε μέντες . Χα χα χα με έπιασαν δάκρυα απ΄ τα γέλια άϊ στο καλό σου ωχ παναγία μου δεν μπορώ άλλο. Χα χα χα ωχ ωχ.
Όσο για τους νέους άστους για την ώρα στην ησυχία τους καλά κάνουν, να δουν, να μάθουν και αποφασίζουν. Και τους υπόσχομαι ότι θα δουν και θα μάθουν πολλά πάρα πολλά…….