Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Η επέκταση των ΕΛ.ΠΕ στην Ελευσίνα απαξιώνει την ΕΑΣ και δημιουργεί κινδύνους

Από το site "MagoulaOnline" αναδημοσιεύουμε:



Σημαντική και επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ( Παπανδρέου Βάσω,Οικονόμου Βασίλης, Αθανασιάδης Αλέξανδρος,Καρχιμάκης Μιχάλης) με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της εταιρίας ΕΑΣ Α.Ε (πρώην ΠΥΡΚΑΛ) στην Ελευσίνα καθώς και για τους κινδύνους ατυχήματος που εγκυμονούν για την περιοχή σε περίπτωση επέκτασης των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ.
Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτούν επίσης εάν ο υπουργός γνωρίζει για διαπραγματεύσεις της διοίκησης των ΕΑΣ με τα ΕΛ.ΠΕ και αν ναι, γιατί αυτές γίνονται χωρίς σχέδιο, μελέτες και χωρίς έγκριση του Δ.Σ. της εταιρείας.
Να σημειώσουμε ότι το σωματείο εργαζομένων και η ΠΑΣΚΕ στην ΕΑΣ στην Ελευσίνα, έχει κάνει λόγο στο παρελθόν για μυστικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην διοίκηση των ΕΛΠΕ και αυτή των ΕΑΣ για μετφορά της δεύτερης στην Βοιωτία.
Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:


ΑΠ: 12408/14.01.09
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
ΘΕΜΑ: Η επέκταση των ΕΛ.ΠΕ στην Ελευσίνα απαξιώνει τις εγκαταστάσεις του γειτονικού εργοστασίου πυρομαχικών των ΕΑΣ και δημιουργεί κινδύνους ατυχήματος.
Με την υπ’ αριθμ. 146393/3.6.2008 Κ.Υ.Α εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της επέκτασης του υφιστάμενου διυλιστηρίου της Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΒΕΕ και με την υπ’ αριθμ. Δ3/Α15024/24.7.2008 κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων έργων, Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών, χορηγήθηκε στα ΕΛ.ΠΕ άδεια επέκτασης των εγκαταστάσεών τους στον περίγυρο του εργοστασίου πυρομαχικών των ΕΑΣ στην Ελευσίνα. Υπόψη ότι την Κ.Υ.Α. δεν υπογράφει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Το εργοστάσιο των ΕΑΣ Ελευσίνας είναι το μόνο που διαθέτει άδεια λειτουργίας για γόμωση-συναρμολόγηση πυρομαχικών. Οι δραστηριότητες του εργοστασίου των ΕΑΣ δεν μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα εργοστάσια στρατιωτικού υλικού. Μάλιστα αναμένεται στο χώρο του εργοστασίου η κατασκευή των πυρομαχικών 120 χιλ. των αρμάτων Leopard.
Η επέκταση αυτή δημιουργεί ζήτημα παύσης της λειτουργίας του εργοστασίου πυρομαχικών γιατί οι εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων θα πλησιάσουν σε απόσταση 75 μ. από την περίφραξη του εργοστασίου των ΕΑΣ ενώ για λόγους ασφαλείας πρέπει να είναι σε απόσταση 729 μ. περίπου.


Η διοίκηση των ΕΑΣ ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ για χρηματοδότηση μετεγκατάστασης του εργοστασίου από την Ελευσίνα στα Δερβενοχώρια με 25 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα την μη παρεμπόδιση της επένδυσης των ΕΛ.ΠΕ.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1. Έχετε λάβει υπόψη σας ότι με την επέκταση των διυλιστηρίων θα περιοριστούν οι δραστηριότητες του εργοστασίου πυρομαχικών ή ακόμη μπορεί να γίνει απαγορευτική η υλοποίηση νέων προγραμμάτων, όπως τα πυρομαχικά αρμάτων;
2. Έχετε λάβει υπόψη σας τους κινδύνους σε περίπτωση ατυχήματος από την στενή πλέον γειτνίαση του διυλιστηρίου με το εργοστάσιο πυρομαχικών ;
3. Είσαστε ενήμερος για τις διαπραγματεύσεις της διοίκησης των ΕΑΣ με τα ΕΛ.ΠΕ και αν ναι γιατί γίνονται χωρίς σχέδιο, μελέτες και χωρίς έγκριση του Δ.Σ. της εταιρείας;
4. Έχετε λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της συνέχισης της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου των ΕΑΣ Ελευσίνας είτε στον υπάρχοντα χώρο είτε σε άλλο;
5. Γιατί δεν υπογράφεται την Κ.Υ.Α. αν και εποπτεύεται των Ε.Α.Σ. ;
6. Έχετε εξετάσει τις επιπτώσεις από την έλλειψη συνολικού σχεδίου για τη βιωσιμότητα της Αμυντικής Βιομηχανίας;
Αθήνα 14.01.09
Οι ερωτώντες Βουλευτές:
Παπανδρέου Βάσω
Οικονόμου Βασίλης
Αθανασιάδης Αλέξανδρος
Καρχιμάκης Μιχάλης

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας απαντήσει ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λέμε στους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, άλλα στους Δημότες ψηφοφόρους και άλλα στη Βουλή...
Πάγια τακτική ΠΑΣΟΚ !

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΝΕΑ,ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΡΑΦΙΚΟΣ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΠΕΤΡΟΛΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΙΚΟΣ Ο ΜΠΕΝΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΙΣΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.. ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΡΩΙΝΗ ΤΣΙΜΠΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΚΟΚΟΡΑΚΙ (ΣΕ ΒΑΦΤΙΣΑ ΕΓΩ) ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑ Ε Ρ Γ Α ΘΑ Γ Ι Ν Ο Υ Ν

Ανώνυμος είπε...

sas ekane gio-gio o beneas13 sto blog tou ????

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟ ΛΑΤΣΗ?ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΛ?ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ,ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

εχω μια απορια.πως τα κουμπαράκια δεν πηγαν στη Βασω που την ξερουν καλά να παραπονεθουν ή μηπως ο γραμματέας της νομαρχιακής την εβαλε να κανει ερώτηση;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν μας γραφετε αυτα που θα γίνουν αυριο στο ΔΣ της Εταιρείας?
Αφου τα ξέρετε!!
Χρονια Πολλα ΤΙΜΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ που τα ξέρεις?
Που τα έμαθες?
Από εχεμύθεια σκίζουν οι εκπρόσωποι!
Και να πείς ότι είναι πολοί!
Δύο είναι.
Άρα:Το μυστικό του ενός μυστικό του θεού. Το μυστικό των δύο μυστικό όλου του κόσμου!
Στείλτα τα νέα λοιπόν και στο Μάκη!

Ανώνυμος είπε...

μα ο αλεξης στις προμήθειες εβγαζε λόγο και τα είπε όλα δεν είναι κρυφό.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ;;;;

Ανώνυμος είπε...

θα στη οω εγω
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΘΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ


οκ ρε μάγκα?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΔΣ, ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ (ΒΟΡΑΣ-ΝΟΤΣ ΒΛΕΠΕ SGS) ΚΑΙ ΟΥΤ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ BLOG? ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ.....

Ανώνυμος είπε...

κομμουνια

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε τελειωνετε 8,21μμ την αναιβασανε στα mail
αποφαση Νο 133

Rock n Roll baby!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;
ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ. ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ.
ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗς ΔΑΚ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΕΩΣ ΤΟ 2013 ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ BENEAS13 ΤΩΡΑ, ΣΙΓΑ ,ΣΙΓΑ, ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΧΕΙ ΠΕΘΆΝΕΙ ΠΛΕΟΝ. ΕΓΩ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΩ ΣΤΟ BENEAS13 ΟΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΦΥΖΕΙ ΑΠΟ ΖΩΗ. ΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΠΛΕΟΝ.
ΖΩΗ ΣΕ ΣΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΩ ΓΙΑ ΧΕΣΙΜΟ

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

αν θυμασε καλα αυτο εγινε λιγο πριν τις εκλογες. το χρησιμοποιησαν κατα το δοκουν εκαναν αναρτησεις και παραλληλα σχολιαζαν λασπωναν σειρα αλλα τωρα που τους τα χωνουν αποφευγουν να κανουν αναρτησεις.τωρα γυρνοβολανε περα δωθε και γεμιζουν ψεματα τους εργαζομενους. σημερα ο περιφερομενος θιασος κατι σα τα μπουλουκια ηταν στα γραφεια και αναλογα με το ακροατηριο ελεγαν οτι ηθελαν.για το νεο κτιριο για τον απολογισμο για το καταστατικο απο ολα εχει ο μπαξες.απο αυριο που θα γινει το Δ.Σ. και ενα πουλακι μου ειπε οτι παρα τις κραυγες τους τα οικονομικα και η διαχείρηση απεχουν παρασαγγας απο την δικια τους θητεια .οψωμεθα .