Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Διαδικασίες γραμμένες με το ... πόδι

Αρκετοί αγανακτισμένοι συνάδελφοι μας έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας για την ΓΔ 042 με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ». Το επίμαχο σημείο είναι μία διευκρινιστική παράγραφος στη σελίδα 5. Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 3 της διαδικασίας (Υποχρεώσεις Επισκέπτη) και συγκεκριμένα στην προτελευταία παράγραφο της πέμπτης σελίδας αναφέρεται ότι:
Διευκρινίζεται ότι :
  • Οι συνδικαλιστές που επιθυμούν επίσκεψη στο χώρο των Β.Ε.Ε. πρέπει να ενημερώσουν για τον σκοπό της επίσκεψης τους, τον Πρόεδρο ή ένα Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου οι οποίοι φροντίζουν στη συνέχεια να ενημερωθεί εγκαίρως ο Υπεύθυνος Γραφείου Φύλαξης.

Δηλαδή ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ ή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πρέπει να ενημερώσει τον Πρόεδρο ή ένα Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου για να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις ως συνδικαλιστής, ενώ αν επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις ως επισκέπτης αρκεί να έχει πρόσκληση από οποιονδήποτε εργαζόμενο των εγκαταστάσεων. Αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με το Άρθρο 14 (Προστασία και διευκολύνσεις συνδικαλιστικής οργάνωσης) του νόμου 1265/82 «Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων» όπου αναφέρεται ότι: Απαγορεύεται στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οποιοδήποτε τρίτο, να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στην ίδια διαδικασία, ως μοναδικά έγγραφα ταυτοποίησης αναγνωρίζονται μόνο η αστυνομική ταυτότητα και το διαβατήριο.

Τέλος η διαδικασία προβλέπει και το άκρως παράνομο, να ζητείται δηλαδή παράδοση της ταυτότητας, αντί του νομίμου, που είναι η επίδειξη της ταυτότητας.

Κύριοι συντάκτες, είναι δύσκολο να γράφονται σωστές διαδικασίες, γιατί αυτό δεν διαφέρει από την σύνταξη νόμου. Πάνω απ' όλα χρειάζεται σοβαρότητα, κοινή λογική και φυσικά να την ξαναδιαβάζετε και να την δείχνεται σε κάποιο τρίτο μάτι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΑΠΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ
1. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΝ Κ. ΔΙΕΥΘΥΝΩΝΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΘΝΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ
2. Ο ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΘΕΙ ΤΟ MAIL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ? ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΑΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΝΑΣΚΑΨΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Έλα μεγάλε, ήρθε η ώρα σου. Μόλις βγει ο ΠΕΠΑΣ μπροστά ακολυθείς κατά πόδας. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί.....!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

δλδ η Ελευσίνα έχει το άσυλο σαν τα πανεπιστήμια? τι διάολο, τόσο μπροστά είμαστε και δεν το έχω παρει χαμπάρι?

Ανώνυμος είπε...

Βακιρλη, δεν ήσουν εσύ που έσπρωχνες τον Νίκο τον Γαλανό στην Πύλη όταν έρχονταν σαν εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου,πριν γίνει βουλευτής του Πασοκ,όντας πρόεδρος του σωματείου στα πρώην ΕΛ.ΔΑ.τα ξέχασες και τώρα μας παραδίδεις μαθήματα?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να δω Διευθυντες να κατεβαίνουν απ' τα γραφειάκια τους για να παραλαμβάνουν τους επισκέπτες τους. Θα πάρω κάμερα να το γράψω ως απόδειξη της πίστης τους στην εφαρμογή των διαδικασιών που συντάσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΡΙΟ, ΜΗ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ. ΟΥΤΕ ΜΥΓΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ......
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ....
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!