Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

«Οριακές» οι αλλαγές Χατζηδάκη σε Υπ. Ανάπτυξης και ΔΕΚΟ


Από το "Πρώτο Θέμα" αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Σωτήρη Χιωτάκη:

Δεν πρόκειται να υπάρξουν θεαματικές αλλαγές, τουλάχιστον στο προβλέψιμο μέλλον, σε πρόσωπα – κλειδιά στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Ανάπτυξης και σε επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ, που αυτό εποπτεύει. Πρώτη προτεραιότητα η στελέχωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Γραμματείας Καταναλωτή και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές όπου πραγματικά είναι απαραίτητες. Και αυτό γιατί, πέραν της αποτίμησης της πορείας προσώπων, ο ίδιος φέρεται να μην επιθυμεί να χαθεί χρόνος από την απαιτούμενη προσαρμογή νέων στελεχών.
Σε ό,τι αφορά το υπουργείο, ο κ. Κωστής Μουσουρούλης παραμένει, πιθανότατα, στην θέση του γενικού γραμματέα Ανάπτυξης, όπως και οι κ. Σκιαδάς στον Τομέα Εμπορίου και Τσανίδης στον Τομέα Ερευνας και Τεχνολογίας. Για δικούς του λόγους επιθυμεί να αποχωρήσει ο γραμματέας καταναλωτή κ. Οικονόμου, ενώ ίσως κάτι ανάλογο συμβεί και με τον γραμματέα Βιομηχανίας κ. Τζαφέρη.
Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει, πέραν από τις θέσεις που εκ των πραγμάτων θα κενωθούν, σύντομα στελέχωση της προεδρίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (παραμένει επί μακρόν κενή) καθώς και της προεδρίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς η θητεία του κ. Ζησιμόπουλου λήγει εντός του Ιανουαρίου.
Μάλιστα, η ενδυνάμωση της Επιτροπής αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της ηγεσίας του υπουργείου και ενδεχομένως για το θέμα αυτό να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, με δεύτερο χρονικά στόχο να υλοποιηθούν και εισηγήσεις της για το κύκλωμα των καυσίμων.
Θεωρείται, πάντως, ως βέβαιη η αξιοποίηση των μέχρι προ του κυβερνητικού ανασχηματισμού γενικών γραμματέων του υπουργείου μεταφορών κ. Σίμου Σιμόπουλου και Γεωργίου Αναστασόπουλου στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ως προς τις ΔΕΚΟ, είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων κ. Τίμος Χριστοδούλου έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει, ενώ στην ΔΕΗ ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος φαίνεται ότι παραμένει στην ηγεσία «μέχρι νεωτέρας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στις …παρυφές της οδού Μεσογείων.
Θετικά αποτιμάται η πορεία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Μάκη Παπαγεωρίου, ο οποίος άλλωστε ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στην τρέχουσα κρίση του αερίου, αφού μόλις χτες ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τοποθέτηση διευθύνοντος συμβούλου εκκρεμεί και στον ΔΕΣΦΑ, όπου χρέη εκτελεί ο πρόεδρος κ. Νίκος Μαυρομμάτης.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην ψαχνετε για τουσ μπραβουσς.εινε ηδη στο προεδρειο.γυριζουν στα βαλκανια, ξοδευοντας μεχρι σημερα 6500 ευρω...

Ανώνυμος είπε...

αν διαβάσεις τα πρακτικα του Δ.Σ. θα ακουσεις ακριβώς τι ελέχθει πουλακι μου.

Ανώνυμος είπε...

εινε αληθεια οτι τα εξοδα "φιλοξενιας" του πσεεπ εχουν εκτιναχθει μερικες χιλιαδες ευρω?

Ανώνυμος είπε...

και γιατι τρεχανε στα βαλκανια οι του προεδρειου? τι αγωνες δινανε στα διαφορα ξενοδοχεια?

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή, σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν τα οικονομικά του σωματείου και τοτε θα τα πούμε.
Κράτα και καμμια πισινη για να μην καταπειείς τη γλώσσα σου.