Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Σκόρπια και αυθαίρετα πλην όμως όχι δόλια!


Γράφει ο βουκόλος

Επειδή ο χρόνος τέλειωσε και πάμε λέει για διοικητικό-οικονομικό απολογισμό πεπραγμένων 2008 ας κάνουμε σκόρπια μερικές σκέψεις μήπως μας καλέσουν να επικυρώσουμε τίποτα πεπραγμένα και πιαστούμε αδιάβαστοι, ή κοινώς εκτός τόπου και χρόνου η με άλλα λόγια εκτός σχεδίου και αυθαίρετοι………
Διαβάζω στο διαδίκτυο λοιπόν και όχι μόνο:

Οικονομία
Στο 4,2% ο μέσος πληθωρισμός του 2008
Πέμπτη, 01 Ιανουάριος 2009 22:23
Συνεχίζει την πτωτική του πορεία ο πληθωρισμός, καθώς το Δεκέμβριο του 2008 αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 2,2% με 2,3%, όταν το Νοέμβριο «έκλεισε» στο 2,9% και το Δεκέμβριο του 2007 στο 3,9%. H σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου, που έχει βρεθεί ακόμα και κάτω από 40 δολάρια το βαρέλι, σε συνδυασμό με τη συγκράτηση των τιμών στα περυσινά επίπεδα, κυρίως στα σούπερ μάρκετ, έχουν οδηγήσει στην αποκλιμάκωση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή. Από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (EΣYE) επισημαίνουν ότι η «οροφή» για τον τιμάριθμο του Δεκεμβρίου είναι το 2,3%. Mε τα δεδομένα αυτά ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός του 2008 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 4,2%, μικρότερος κατά 0,1% από την πρόβλεψη που υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2009. Βέβαια, παραμένει ένας από τους υψηλότερους σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, καθώς φέτος και για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια έφτασε στο 4,9% και παρέμεινε εκεί για τρεις ολόκληρους μήνες.
Ενδεικτικό της αποκλιμάκωσης του τιμάριθμου είναι και η μείωση των τιμών των βιομηχανικών προϊόντων, που σημειώθηκε επίσης εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΔΕΚ 2008
02/01/2009
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Δεκέμβριο 2008 μειώθηκε κατά 1,09 μονάδες ή 0,98% και έφτασε στις 110,34 μονάδες σε σύγκριση με 111,43 το Νοέμβριο 2008. Αυτό οφείλεται κυρίως σε μειώσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών, του ηλεκτρισμού, του υγραερίου, ορισμένων φρέσκων λαχανικών, των πατατών και του φρέσκου γάλακτος. Αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές του κρέατος αμνοεριφίων και ορισμένων φρέσκων φρούτων. Ο ρυθμός αύξησης του Δείκτη και κατ΄ επέκταση του πληθωρισμού το Δεκέμβριο 2008 μειώθηκε στο 2,1% σε σύγκριση με πληθωρισμό 3,4% το Νοέμβριο 2008 και 3,9% το Δεκέμβριο 2007. Για ολόκληρο το 2008 ο Δείκτης σημείωσε σημαντική αύξηση και έφτασε στο 4,7% σε σύγκριση με ρυθμό πληθωρισμού 2,4% το 2007.

11 ΣΕΠ 2008
Στο 7% ο τιμάριθμος των φτωχών
· Πηγή: Θανάσης Ηλιοδρομίτης
· Κατηγορία :
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μικρή αποκλιμάκωση, της τάξης των 0,2 ποσοστιαίων μονάδων, σημείωσε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα (τον Ιούλιο), γιατί η σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007, πρακτικά, μάλλον οδυνηρή απέβη για τους καταναλωτές. Πέρσι τον Αύγουστο ο πληθωρισμός "έτρεχε" με 2,5% σε ετήσια βάση, ενώ φέτος το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 4,7%.
'Ομως, η κατάσταση είναι στην πραγματικότητα πολύ χειρότερη για τα χαμηλά εισοδήματα από αυτή που δείχνουν οι αριθμοί της ΕΣΥΕ. Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, ο "τιμάριθμος των φτωχών" είναι κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερος και αγγίζει το 7%. Η διαφορά αυτή, βέβαια, είναι πολύ μεγάλη για να καλυφθεί από την επιδοματική πολιτική, που φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση, η οποία -ακόμη χειρότερα- εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται στο στάδιο των εξαγγελιών και των διακηρύξεων. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, τα πάνω από 2.000.000 πτωχών (σύμφωνα με τις στατιστικές) της Ελλάδας δεν περιμένουν τα 200 ή τα 500 στην καλύτερη περίπτωση ευρώ για να... ανακάμψουν οικονομικά. Και, βέβαια, ας μην μιλάμε καθόλου για τις άλλες ομάδες των πτωχών, τις οικογένειες με παιδιά στο σχολείο (και στα φροντιστήρια), με ενοίκια ή δάνεια, που όχι μόνο δεν συμπεριλαμβάνονται στους "επιδοματούχους", αλλά, εκτός των υψηλών φόρων που καταβάλλουν, θα κληθούν φέτος να πληρώσουν και το τίμημα των τεκμηρίων για την κατοικία που αγόρασαν με δάνειο ή για τα... δίδακτρα των παιδιών τους.

Διαβάζω λοιπόν διάφορες αναρτήσεις-δημοσιεύσεις που από την αρχή του χρόνου έκαναν προβλέψεις για περίπου 4,5% για τον ετήσιο πληθωρισμό του 2008. Αυτοί γνώριζαν, δεν μπορεί! Αλίμονο αν διαπραγματεύονται και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Διαβάστε παραπάνω. Η πρόβλεψη ήταν για 4,3%. Και γνώριζαν φαίνεται και πολλοί άλλοι αν κρίνουμε από τα γεγονότα. Διαβάζω ανάρτηση-δημοσίευση της 01/01/2009 και ο μέσος πληθωρισμός του 2008 κλείνει περίπου στο 4,2% έως και 4,7% κατ άλλους. Διαβάζω επίσης πως ο πληθωρισμός «των φτωχών» (λέγε με χαμηλόμισθο) είναι συνήθως κατά δύο μονάδες ψηλότερος, δηλ. στο 6,2% η 6,7% κατ άλλους!

Επομένως έχουμε και λέμε: 5+2,5=10%. Μία η άλλη λοιπόν όπως έχουμε ξαναπεί. Και τα ρέστα δικά μας.
Αμ τι νόμισες, δεν τα είχε μελετήσει ο Πόντιος? Η δεν του τα εξήγησαν καλά οι σύμβουλοι? Έβγα τώρα εσύ και μίλα του για ρήτρες πληθωρισμού και τέτοια χαζά όπως έχουμε ξαναπεί εδώ. Ουτοπίες του κερατά δηλαδή. Τι να λέμε τώρα! Να μου το θυμηθείτε! Αυτός θα μας πάρει και τα σώβρακα και θα ψάχνουμε να βρούμε τον ψήφο μας στην κάλπη! Άσε που κάνει και κάτι πρωτοποριακές κινήσεις που δεν τις είχαμε ξαναδεί στο συνδικαλισμό! Είναι ο πρώτος που έστησε εκτελεστική -εδώ και σαράντα χρόνια στον χώρο μας-, προσλαμβάνοντας και εταιρεία συμβούλων. (εκ των κάτω και εκ των έσω σίγουρα, αλλά φοβάμαι πως δεν έχει πάψει και η εκ των άνω αλλά και εκ των έξω. Αυτή πάντα υπήρχε. Πρόεδρε μια συμβουλή. Παλαιός έμπειρος συνδικαλιστής εξομολογήθηκε σε κλειστό κύκλο πως όταν άκουσε τους άνωθεν συμβούλους πάντα σε λούμπα τον έριξαν. Δεν λέω, άκου και τους πάνω, αλλά μην ξεχνάς να αλληθωρίζεις προς τα κάτω. Χαμένος δεν θα βγείς! ). Συμβούλων λοιπόν με εικοσιπενταετή και πλέον εμπειρία αλλά και διασυνδέσεις από νοτιοανατολικά Βαλκάνια μέχρι δυτική Ευρώπη και βόρεια μέχρι και Σκωτία μεριά! Για Καντάφι δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου αλλά για όλα ικανούς τους έχω αυτούς! Άμα βλέπεις και βγάζουν ανακοινώσεις για την Γάζα πολλά να περιμένεις! Ας τους κράταγες εσύ πρώην! Τον έκανες άρχοντα τον άλλον από το τίποτα! Να σου πώ και κάτι? Δεν μας έχει κακοπέσει μέχρι τώρα αν εξαιρέσεις εκείνα τα μαϊμουδιάσματα για την προϋπηρεσία των νέων. Εξηγούνται όλα όμως! Για να ηγηθείς, πρέπει πρώτα να κάνεις μια-δύο θητείες στην αντιπολίτευση να ψηθείς και αφού μάθεις όλες τις κακοτοπιές τότε ορμάς στην ηγεσία και την κρατάς κανά- δυό θητείες. Παντού αυτό δεν γίνεται? Μάλλον αυτό δεν έχει καταγραφεί στο βιογραφικό σου! Πολιτικάντικη ωριμότητα δηλαδή! Η εμπειρία της αντιπολίτευσης ντε! Αν και μεταξύ μας είσαι καλλίτερος στην αντιπολίτευση παρά πρόεδρος! Είσαι αναποδιάρης ρε δικέ μου! Κάτι αντίστοιχο του «αντί» χωρίς αιτία να λέμε ρε μεγάλε! Γουστάρω! Αν και, παρά το ότι, τώρα εγώ το παίζω ενωτικός, μου θυμίζεις κάτι από τα παλιά. Αντί χωρίς αιτία δηλαδή. Αντί για της χήρας το «αντί» να λέμε δηλαδή. (Δεν συμφωνώ με τον ανώνυμο της 01/01/2009, 7:58 που λέει τους άλλους φιλιππινέζες του Οφθαλμίδη. Η μάνα του Οφθαλμίδη το ξέρει ότι είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα ΕΛΠΕ? Γιατί εγώ ρώτησα δέκα και οι τρεις μου είπαν ο Νικήτας, άλλοι τρεις ο Κώτσιας και οι υπόλοιποι δεν θυμόντουσαν ακριβώς. Πρόεδρε βάλε από μια φωτογραφία σε όλους τους χώρους και ένα βελάκι κόκκινο όπου στο πάνω μέρος να γράφει πρόεδρος. Άκου που σου λέω. Ένας άσχετος και αδιάφορος σε σχετική συζήτηση μου λέει «ένας ψηλός με μούσια δεν είναι ο πρόεδρος?» Σου μιλάω για πλήρη σύγχυση! Στο τέλος θα καταντήσεις απλός προεδρεύων αντί για πρόεδρος!

Έχουν όμως και αυτοί-η εκτελεστική ντε- ένα τρωτό σημείο, το οποίο είχε και ο πρώην-ενώ αντίθετα δεν το είχαν οι παλιοί- αλλά δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα! Θες το καταστατικό, θες οι νοοτροπίες, έχουν απομακρυνθεί από την βάση-πράγμα που δεν ίσχυε με τους παλαιούς διότι η εκ του σύνεγγυς και καθημερινή συναναστροφή έδινε μια άλλη οντότητα, συνοχή και ομοψυχία στο όλο εγχείρημα και όταν μας πούλαγε ο Ορφανός τον καταλαβαίναμε από το αμήχανο χαμόγελο και το κοκκίνισμα των μάγουλων (α ρε κλεφτοναξιώτη, ας όψεται η Αλλαγή και τα κεκτημένα, που σου εκχώρησαν βεβαίως-βεβαίως, αλλιώς το ξύλο της αρκούδας θα είχες φάει!) άσχετα ότι και τότε υπήρχαν δεδομένοι και ότι ήθελαν-ή τους επέβαλαν, ή τους εκχωρούσαν- ο Πανωλάσκος, ο Ορφανός και ο Νικήτας το περνούσαν, και όταν λοιπόν θα έρθουν τα δύσκολα τότε θα ξεβρακωθούν και αυτοί, οι νυν εκτελεστικοί ντε, διότι θα διαπιστώσουν ότι μάλλον είναι μόνοι τους. Βλέπω τα άλογα να τρέχουν ξεσάλωτα χωρίς αναβάτες σαν εκείνα της διαφήμισης της δημιουργίας του ομίλου. Γιατί μην ξεχνάτε πως άλογα αγωνιστές πάντα είχαν αναβάτες και μάλιστα γενειοφόρους και με τα σχετικά φυσεκλίκια! Για του λόγου το αληθές πατήστε στο GOOGLE “AΡΗΣ» και κάτι μπορεί να βρείτε! Και να πεις ότι μας λείπουν τώρα οι γενειάδες! Για να μην έχουν τα άλογα λοιπόν αναβάτες μην περιμένεις και πολλά! Εδώ δεν κατάφεραν τίποτα, αυτά με αναβάτες, θα καταφέρουν τα ξεσάλωτα? Ο θεός να μας φυλάει μάγκες μου από την στραβή. Διότι τότε θα ψάχνουμε και ούτε άλογα θα βρίσκουμε μα ούτε χαλινάρια! Και θα διαπιστώσουν όπως λέγαμε-τα προεδρεία ντε- ότι είναι μόνοι τους, διότι απλά, δεν συνέτρεξαν μέχρι τώρα λόγοι και συνθήκες για να αποκαλυφθεί αυτό. Στο πρώτο run test όμως φοβάμαι πως θα χτυπήσουν κουζινέτο! Ο πρώην το είχε διαπιστώσει-αργά και αυτός- όταν αναγκάσθηκε να «ομολογήσει» πριν δυό-τρία χρόνια ότι «αφουγκραστήκαμε τον παλμό της βάσης και διαπίστωσε ότι ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε περιπέτειες»!!!!!?????!!!! Άλλαξε ακουστικά μεγάλε! Έχει καεί η κάψα! Αλλά και ο νυν κάτι πρέπει να έχει καταλάβει αν κρίνω από το πώς έκλεισε πέρσι την σύμβαση. Απλά αυτός δεν το ομολόγησε! Οι σύμβουλοι βλέπεις τι χρειάζονται? Το διαπίστωσαν λοιπόν, οι πρώην κυρίως, αλλά και οι νυν , και έμειναν στις διαπιστώσεις αντί να ψάξουν για τα αίτια! Και όχι μόνο αυτό. Αντί ενότητας και ομοψυχίας σε όλα τα επίπεδα, διέσπασαν τις παραδοσιακές παρατάξεις εις τα εξ ων συνετέθησαν και ήσαν έτοιμοι να προχωρήσουν και σε αλλότριες συμμαχίες!! Και οι συμμαχίες δεν είναι κακές, όταν μάλιστα μπορούν να είναι πολυφωνικές, διαπαραταξιακές, με πνεύμα και προσανατολισμό ενωτικό ως προς την βάση, και συναινετικό προς την εργοδοσία, και αφού έχουν εξασφαλίσει ότι οι αντίθετες φωνές θα περιορίζονται σε αυτό που λέμε δημιουργική και καλοπροαίρετη κριτική. Τέτοιο πράγμα όμως δεν υπάρχει. Η προσπάθεια συγκρότησης εκτελεστικής ευρείας αποδοχής δεν τελεσφόρησε. Έμεινε μισή. Θες προσωπικές φιλοδοξίες, θες παραταξιακές, ότι θες πες, πάντως ευρείας αποδοχής μην πεις! Ο συνδικαλισμός λοιπόν του χώρου εάλω εκ των έσω!! Πάμε σε νέες μορφές, νέες συμμαχίες, ευκόλως ανατρέψιμες, διαβλητές και μονίμως βαλλόμενες και αμφισβητούμενες, υπό το κράτος και των προσωπικών-παραταξιακών και σκοπούμενων έως και εργοδοτικών συμφερόντων? Η άποψή μου είναι λοιπόν, πίσω ολοταχώς. Κατεβείτε πάλι στην βάση και πόρτα-πόρτα προσπαθήστε να πείσετε στο τετ-α-τετ. Θα ήταν ευχής έργο τα μέλη του συνδικάτου να αποκτήσουν φωνή και ψήφο σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις. Έρχονται χρόνια δύσκολα! Δεν είναι τυχαίο που στο τελευταίο ΠΕ.ΣΥ στα ΒΕΑ είμαστε δέκα και στις ΒΕΕ ένας. Για εξακόσιους και εφτακόσιους μέσα στο εστιατόριο των ΒΕΑ αλλά και στην Πανηπειρωτική –σε σύνολο 1.000 εγγεγραμμένων-μπορείς να το φανταστείς ρε φίλε? Που είναι-κατ αναλογία- οι 1300, 1400 τώρα? Αν δεν μπορεί ο καθένας αυτό που σκέφτεται να το εκφράσει με την ψήφο του γιατί να έρθει? Για να γίνεται γραφικός? Να ενημερωθεί για αυτά που έχετε αποφασίσει εσείς πριν από αυτόν για αυτόν και τα οποία με κανένα τρόπο δεν μπορεί να ανατρέψει? Να έρθει να ακούσει τον πρόεδρο να ενημερώνει, γνωρίζοντας πως ότι και να γίνει την επομένη θα φέρει τους «δεδομένους» να περάσει αυτά που έχει προαποφασίσει? Κάτι μου θυμίζει αυτό το καταστατικό αλλά δεν μπορώ να πω σε ποιες εποχές και από ποιους θα επιβαλλόταν για να μην θίξω καταστάσεις. ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Το γενικό Συμβούλιο από την άλλη μεριά, έτσι όπως λειτουργεί κινδυνεύει να γίνει γραφικό έως και προκλητικό, διότι όχι μόνο δεν ανεβάζει προς τα πάνω τα αιτούμενα, αφού πρώτα έχει συζητήσει με την βάση -όπως είναι το πνεύμα της ύπαρξής του-αλλά αντίθετα έρχεται, θέλει δεν θέλει, για λόγους ισχνής πλειοψηφίας, και εν ονόματι της εργασιακής ειρήνης και της αποφυγής εισόδου σε περιπέτειες που θα προέκυπταν από μια ενδεχόμενη καταψήφιση του πλαισίου της εκτελεστικής, να επικυρώσει αυτά που έρχονται από πάνω προς τα κάτω χωρίς καν να έχει συζητήσει με τους κάτω! Και το λέω αυτό βάζοντας ένα απλό ερώτημα. Πόσες φορές έγινε Γενικό Συμβούλιο με θέμα διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου 2009, πριν αυτό συνταχθεί από την εκτελεστική για να κατέβει στο Δ.Σ? Καμία σου λέω εγώ. Αυτός είναι ίσως ένας από τους κύριους λόγους που είχαμε περισσότερες της μιας προτάσεις προς το Γενικό Συμβούλιο. Η μία πρόταση, που θα γινόταν αποδεκτή παμψηφεί από το ΔΣ και κατ επέκταση θα επικυρωνόταν αναλόγως από το Γενικό Συμβούλιο, θα πέρναγε αυτόματα το μήνυμα της ενότητας και θα επιβεβαίωνε προς κάθε ενδιαφερόμενο την κοινή αποδοχή και από την βάση. Αυτό δεν έγινε. Επομένως άφοβα μπορώ να υποθέσω πως 3-4 της εκτελεστικής αποφάσισαν για όλους εμάς-τους περίπου 2.000 εγγεγραμμένους ή 2.400 εργαζόμενους- και κατέβασαν το πλαίσιο προς Δ.Σ και Γενικό Συμβούλιο με πολλά διλήμματα και τα γνωστά αποτελέσματα της κατά πλειοψηφία-έστω και ισχνής- πρόκρισης. Και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει λήψη αποφάσεων κατά πλειοψηφία και τι παμψηφεί, καθώς και ποιοι κίνδυνοι κυοφορούνται κάτω από αυτό. Και περιμένουμε λέει τώρα τον διοικητικό-οικονομικό απολογισμό πεπραγμένων 2008 για να τοποθετηθούμε εμείς. Γιατί ξέρουμε νομίζεις αν πρέπει να τοποθετηθούμε θετικά η αρνητικά? Αφού είπαμε πως έχουμε πια αποκοπεί. Μια ανακοίνωση που θα βγάλει η κάθε παράταξη-αν βγάλει δηλαδή- δεν αρκεί για να πεισθώ περί του πρακτέου. Ιδιαίτερα μαθήματα γίνονται? Και τι ώρες? Και ποιοι διδάσκουν? Οι σύμβουλοι συμμετέχουν? Αυτός ο Ξένος ποιος είναι? Κατά τύχη εγώ που ενδιαφέρομαι τον είδα μια φορά! Και τον Παπακωνσταντίνου επίσης! Και ψηφίζουν αυτοί και παίρνουν αποφάσεις για εμένα? Ρε δεν πάτε να δείτε αν έρχομαι για να μην σας πω τίποτα άλλο γιατί ενδέχεται να τα διαβάζουν αυτά και τα παιδιά σας! Περάστε αύριο από το συνεργείο να σας γνωρίσω, να έχω άποψη εκ του σύνεγγυς, αλλιώς πάτε να δείτε αν έρχομαι , για να να μην σας πω το άλλο και καί σας ξεφτιλίσω στα μάτια των παιδιών σας! Σωτήρες, ε σωτήρες! Που πήγατε δυό φορές στα control rooms και νομίσατε πως εκεί είναι το κέντρο των ΕΛΠΕ! Το κέντρο των ΕΛΠΕ, αν θέλετε να ξέρετε είναι το καμαράκι της 2100 και το καμαράκι της 3100 των ΒΕΑ και δεν ξέρω πιο άλλο είναι πιο σκοτεινό και σε ποιά βιομηχανική εγκατάσταση, και συνεδριάζει κάθε 31/12 ξημέρωμα πρωτοχρονιάς! Ήσουν Εκεί φίλε? Εσύ Θωμά που ήσουν? Άντε καληνύχτα λοιπόν για να μην σας πω τίποτα άλλο! Ο Διονύσης ο κλητήρας ακόμα σας περιμένει μήπως και μπορέσει να προωθήσει το πρόβλημά του! Ποιος τον ξέρει, ποιος τον μετράει αυτόν? Και το κακό είναι που περίμενε τουλάχιστον τον Θωμά! Μπα, ούτε αυτός εμφανίσθηκε! Το ξέρω! Πάλι αδιάβαστος θα πάω και πάλι λάθος θα ψηφίσω. Με άλλα λόγια και δι αυτούς τους λόγους έχω καταστεί τελικά και εγώ ένας ημιμαθής δεδομένος!!! Μια ζωή αντί το έπαιζα, και τώρα που είπα να το παίξω ενωτικός κατάντησα ένας δεδομένος! Εν ονόματι λέει της εργασιακής ειρήνης και των χαλεπών καιρών! Και δεν με ενοχλεί αυτό. Με ενοχλεί το ότι το ξέρετε! Με ενοχλεί που δεν με μετράτε! Με ενοχλεί που την πρωτοχρονιά στο νυχτέρι μου κανείς δεν ήρθε να μου σφίξει το χέρι!


Υ.Γ 1 Μια ζωή «αντί» ήμουν! Αντί του Πανωλάσκου, αντί του Ορφανού, αντί του Νικήτα. Αντί εν κατακλείδι του εκάστοτε Δ.Σ. Εκ θέσεως και όχι από πιστεύω. Και όμως! Από ένα ξερό μισθό το 80 έχω τώρα ότι έχω. Και αν δεν δείς τα χειρότερα δεν εκτιμάς τα καλλίτερα. Ότι κέρδισαν αυτοί τους οποίους έβριζα, κινδυνεύω να το χάσω από αυτούς που παινεύω!!!! Και έχω ξαναπεί: Oτι κερδίσαμε μας το εκχώρησαν δεν κατακτήθηκε!! Άποψή μου! Το χρωστάνε λέει τα παιδιά μας!? Έ τώρα και εμείς δεν το δίνουμε πίσω! Όχι για εμάς. Εμείς φεύγουμε! Για τα παιδιά μας όμως, για τους νέους! Αυτός ο νέος δίπλα μου είναι γαμπρός μου ρε μάγκα μου! Και κάθε μέρα μου ζητάνε δανεικά! Για να λέμε την αλήθεια δεν το κάνουν αλλά το καταλαβαίνω!

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΞΕΙΣ-ΑΦΙΞΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΔΕΣ(ΤΗΟΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ).

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ.
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΡΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ .ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ Δ.Σ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

καλά εσύ ανώνυμε 3,49 αφού ξέρεις γιατί δεν λές να μάθουμε και εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Προς 3:49

Αν και πιστεύω ότι ήμουν ξεκάθαρος θα συμπυκνώσω τα «δια ταύτα» αφού διευκρινίσω ότι δεν είναι στην λογική μου να γιαουρτώνω αυτόν που εξέλεξα να με εκπροσωπήσει! Διότι είτε τον ψήφισα είτε όχι, αφού με την συμμετοχή μου στην διαδικασία εκλογής αποδέχομαι και επικυρώνω αυτήν σαν νόμιμη και αδιάβλητη, έμμεσα οφείλω να αποδεχθώ τον όποιον εκλεγεί, με την ψήφο μου η δίχως αυτήν. Διαφορετικά πρέπει να αλλάξουμε διαδικασία εκλογής.

Και επειδή το σύστημα εδώ είναι απλή αναλογική και οι επί 20 χρόνια ισχυρές πλειοψηφίες οι δικές σας έχουν παρέλθει, και η εκτελεστική σήμερα δεν διαφέρει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του 90-93 εξαρτώμενη από τον ένα «Χ» Κατσίκη,

Και επειδή θέλουμε την εκτελεστική δυνατότερη και περισσότερο πολυσυλλεκτική

Η πρώτη πρόταση είναι στον επόμενο ανασχηματισμό-που επειδή δεν τον βλέπω-ή στις επόμενες εκλογές φροντίστε να είστε και εσείς μέσα όπως έχω ξαναγράψει και μην το παίζετε βαριά πεπόνια και διαλέγετε τους συνεργάτες σας υπό όρους! Θέλουμε την απλή αναλογική να εκφρασθεί στην εκτελεστική και όχι απλώς στο Δ.Σ. Σας θέλουμε δηλαδή στο κέντρο λήψης αποφάσεων και όχι στην απέξω κάνοντας μικροπολιτική αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς. Αν είναι να μας πουλήσετε να το κάνετε όλοι μαζί γιατί αν το κάνουν οι μισοί αυτό σημαίνει εμφύλια σύρραξη! Δεν χρειάζεται η αντιπολίτευση στα συνδικάτα. Θα πω παρακάτω την άποψή μου πάνω σε αυτό. Αντιπολίτευση θα κάνουν οι υπόλοιποι του Δ.Σ, εφ όσον συνειδητά δεν είναι δεδομένοι, και εμείς οι από κάτω. Και αν κριθεί ότι είναι σκόπιμο το γιαούρτωμα –που δεν συνίσταται σε καμία περίπτωση παρά μόνο σαν δια λόγων απειλή-αυτό θα αφορά όλους της Εκτελεστικής οι οποίοι θα εκπροσωπούν όμως όλες τις τάσεις και παρατάξεις. Και οι παρατάξεις δεν ξέρω αν χρειάζονται-θέλει πολύ ψάξιμο αυτό-γιατί καημό και υποχρέωση το είχα να δώσω μια φορά ψήφο σε κάτι καλόπαιδα αλλά όντας 30 χρόνια πολωμένος αντί δεν το τόλμησα. Και είναι και άδικο, και αντισυναδελφικό έως και ενάντια στο συμφέρον μου μπορώ να σου πώ!

Άποψή μου είναι πως το ρόλο της αντιπολίτευσης τον παίζουν εδώ οι 12 εκλεγμένοι οι πέραν των 9 της εκτελεστικής καθώς και το Γενικό συμβούλιο αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι δεδομένοι αλλά υγιώς σκεπτόμενοι. Δεν είναι κυβέρνηση κράτους εδώ όπου ο ένας είναι φιλελεύθερος και ο άλλος σοσιαλιστής η κομμουνιστής. Ο ένας υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και ο άλλος κατά. Ο ένας υπέρ της μείωσης της φορολογίας και ο άλλος κατά. Ο ένας υπέρ του παγώματος των μισθών και ό άλλος κατά Αυτά είναι πολιτικά μοντέλα και παγκόσμια κατά καιρούς όλοι πειραματίζονται. Εδώ το μοντέλο είναι ένα . Το δικαίωμα στην εργασία με ότι ουρές κουβαλάει. Κανείς δεν θα πει όχι σε μία αξιοπρεπή αύξηση που να καλύπτει τις ανάγκες. Κανείς δεν θα πει όχι στους βρεφονηπιακούς, κανείς δεν θα πει όχι στις πληρωμένες διακοπές, κανείς δεν θα πει όχι στις κατασκηνώσεις, κανείς δεν θα πει όχι στις φιέστες και στα μπιρτνα-γιάλα-γιαχαμπίμπι-γιαλελέλι και άλλα τέτοια Κανείς δεν θα πει όχι στην εικοσιπενταετία η στην τριακονταετία στα πετρέλαια. Α ρε κλεφτοναξιώτη σου είχα πει εγώ και με τριάντα βολευόμουνα. Τίποτα δεν έκανες. Σαν τον άλλον και εσύ. Ας ελπίσουμε να κάνει τίποτα ο νέος. Αλλά μπα! Νικολάκη τον λένε και αυτόν! Να τον έλεγαν Νικήτα κάτι μπορεί να γινότανε! Για ξανακυτάξτετο γιατί κινδυνεύουμε οι μισοί να μην βγαίνουμε στην σύνταξη καν. Αυξάνονται ραγδαία τα ποσοστά. Αλήθεια με εκείνα τα στατιστικά που μας είχατε υποσχεθεί το 85 ότι θα κράταγε το ιατρείο για επαγγελματικές νόσους και τέτοια τι έγιναν? Ας είναι! Αφού λοιπόν το μοντέλο που καλούνται να υπηρετήσουν οι εκλεγμένοι είναι ένα, σαφές και ξεκάθαρο, απόδειξη ότι ποτέ δεν μας ρωτάνε όταν διαμορφώνουν διεκδικητικό πλαίσιο- αν και καλό θα ήταν να μας ρωτάνε- και εμείς πάντα συμφωνούμε αφού τελικά όλα τα πλαίσια λίγο η πολύ ίδια είναι η αντιπολίτευση πλεονάζει Και τέλος πάντων σε μια πολυσυλλεκτική εκτελεστική τίποτα δεν απαγορεύει την αντιπολίτευση εντός της ίδιας της εκτελεστικής.

Η δεύτερη πρόταση που αναδεικνύεται είναι ότι εγώ θέλω δικαίωμα ψήφου σε όλες τις σοβαρές αποφάσεις. Και το θέλω είτε ισχυρισθεί κάποιος πως ξέρω να ψηφίζω είτε όχι!
Μην επεκταθούμε πολύ σε αυτό διότι ήδη το κάναμε έκθεση ιδεών ενώ ξεκίνησα για ένα τηλεγράφημα!

Τρίτη και τελευταία πρόταση ήταν η από κοντά και συχνή επαφή των οργάνων με τα μέλη. Είτε μέσω συνελεύσεων –με δικαίωμα ψήφου (δίς για να μην σου πω δεκάκις)-είτε με συχνές επισκέψεις και μικρής διάρκειας διάλογο στους χώρους δουλειάς. Για να μπορώ να δω από κοντά τι κουμαρόφατσες έχουμε εκλέξει. (κουμαρόφατσα: η φάτσα του χαμένου χαρτοπαίχτη) Διότι από ότι ακούω εδώ άλλοι μετράνε και αξιολογούν τα μούσια, τα μουστάκια τις φαλάκρες, την καταγωγή –βλέπε Ναξιώτης, χαμουτζής, βόρειοι, νότιοι έως και αιγύπτιοι)- αλλά και ιδιότητες όπως βαρκάρης, ψαράς, πιωμένος καγιέν και χίλια άλλα που δεν ενθυμούμαι. Εγώ τι ζητάω? Να δώ από κοντά αν κοκκινίζεις όταν μου λες «είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση» ή «δεν θα επιτρέψουμε ούτε μία μετοχή να βρεθεί στα χέρια ξένων συμφερόντων». Αν κοκκινίζεις εγώ θα το πάρω το μήνυμα ασχέτως τι λες! Αν μάλιστα χαμογελάς και αμήχανα? Ε τότε δεν χρειάζεται ούτε σε ψηφοφορία να το βάλουμε!

Αυτά συναγωνιστή και πάλι εδώ είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑΝ ΒΡΕ ΒΟΥΚΟΛΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΛΕΓΑΝΕ ΑΛΟΙΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΡΟΥ-ΜΠΟΥΡΟΥ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.
1 ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ-ΟΥΤΟΠΙΚΗ-ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΑ.ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΒΟΥΚΟΛΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ.ΓΚΑ ΓΚΑ.
2 ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΟΡΑ.(ΘΥΜΙΣΟΥ ΕΞ ΟΦΙΤΣΙΟ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΠΟ ΒΕΘ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ).ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ.ΓΚΕ ΓΚΕ
3 ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΨΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΘΥΜΟΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ . ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΓΚΕ ΓΚΕ

Ανώνυμος είπε...

5:40

Θα είμαι πυκνός για να μην σε κουράσω.

Πράγματι είμαι πολυλογάς και πράγματι το μπουρου-μπουρου κουράζει! Σωστά, λάθος , πυκνά ή ξεχειλωμένα εγώ δεν έχω αναστολές και την άποψή μου την λέω. Να είσαι σίγουρος πως πολύ θα ψάχνονται ποιος από τους δυό μας έχει δίκιο. Γιατί προκλήθηκες να τοποθετηθείς. Έτσι κάνουν και οι πέτρες το σιτάρι αλεύρι. Σπυρί το σπυρί και γύρα τη γύρα. Περιμένω όμως να εμφανισθούν οι άλλοι 2.399 που ξέρω σίγουρα ότι έχουν μεστό και πυκνό λόγο και τότε εγώ θα κάνω πίσω.

Στις δημοκρατίες κυβερνούν οι πλειοψηφίες είπες? Παρά το ότι επικαλούμαι συχνά αυτό το «πολίτευμα» ξέρεις πολύ καλά ότι πουθενά ποτέ δεν έχει εφαρμοσθεί παγκόσμια-ούτε καν στην κατ επίφαση «των Αθηνών του Περικλέους». Δεν αφορά ντε και καλά λοιπόν δημοκρατικές διαδικασίες η απαίτησή μου για αναλογική εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα έως και την εκτελεστική αλλά επικεντρώνεται στην «καθολική εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα», πράγμα που 30 χρόνια τώρα, εδώ δεν το έχουμε δοκιμάσει.

Ξέρω και πότε έγινε αναθεώρηση ξέρω και ότι θα διαταραχθούν οι ισορροπίες. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θέλω λόγο και ψήφο στις σημαντικές αποφάσεις. Σου λέω πως θα γίνουμε σαν την ΓΕΝΟΠ τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ οι οποίοι όντας πολύ μακριά από την βάση τους κατάντησαν-μετά και από εκείνα τα ρετιρέ που είχε πει ο συγχωρεμένος- να παίρνουν το μισό μισθό από εμάς. (Μόλις βγουν τα εξοφλητικά της εφορίας μπορώ να στο αποδείξω αυτό. Έχω άμεσα μια πρώτη αίσθηση αλλά θέλει ψάξιμο.)


Τέλος απαντάω ταυτόχρονα και σε εσένα και στον 11:20

Όλοι αυτοί είναι καθρέφτης μας. Διεθνής κανόνας! Ότι και αν είναι όμως εγώ επειδή διάκειμαι φιλικά απέναντί τους, με το σκεπτικό πως ότι έχω αποκτήσει-και είναι πολλά από το σημείο εκκίνησης, ασχέτως πως, και για αυτό τοποθετήθηκα πολλές φορές-και επειδή πιστεύω πως και με μειωμένους ρυθμούς μπορούν με την στήριξή μας να μας κάνουν ακόμα καλλίτερους, και όχι διότι είμαστε όλοι μαζί τεράστιοι αγωνιστές αλλά απλά διότι είχαμε την τύχη να δουλεύουμε σε μια τεράστια –επί οικονομικών μεγεθών –εταιρία, οφείλω να τους προκαλώ με στόχο να είναι στις επάλξεις. Διαφορετικά θα τους αφήναμε να αποκοιμηθούν και τότε υπόγεια εμείς θα δουλεύαμε για αλλότριους στόχους.

Ορίστε! Πάλι το ξεχείλωσα! Έχω πρόβλημα!. Ευτυχώς που έχουν καταργηθεί τα τηλεγραφήματα.



Υ.Γ προς Οφθαλμίδη

Πρόεδρε στημένο ήταν μάλλον από τον Τσιριγωτάκη για να σε δοκιμάσει!
Δύο παρατηρήσεις.
-Όταν μίλαγε ο Δ/νων πίσω ετοίμαζαν τα κουταλοπίρουνα και οχλαγωγούσαν (αγέγεια??)
-Όταν μίλησες εσύ τρίχα να έπεφτε θα την ακούγαμε. (Μήνυμα? Ή μήπως σκέφτηκαν για να δούμε τι θα πει και αυτός μια και δεν σε είχαν ξαναακούσει από τόσο κοντά? Εσύ αποφασίζεις!)

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 5,40μ.μ κατι θα ξέρεις εσυ βλεποντας την μυτη σου στον καθρεφτη

Ανώνυμος είπε...

Φίλε βουκόλε διάβασα την ανάρτηση αλλά και τα σχόλια ,δεν ξέρω πόσο αυθαίρετα είναι και πόσο σκόρπια και όχι δόλια.προσπαθώντας να σε καταλάβω κάθησα και εψαξα τις γενικές αυξήσεις των προηγούμενων 7 χρόνων και λέω των 7 γιατί από τότε υπάρχει αυτό το σωματείο ενοποιημένο κατά 90%.Εχουμε και λέμε.πρώτη τριετία 2002-2004.ΣΥΝΟΛΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ 15,69%.ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ10% ΑΡΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ 5,69%.ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΕΤΙΑ.2005-2007 ΣΥΝΟΛΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ 11,35%ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 9,6%ΑΡΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΕΤΙΑ 1,75%.Η ΤΡΙΤΗ ΤΡΙΕΤΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ 5% .ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ4,2%ΑΡΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ Ο,8%.Αν συγκρίνει κανείς τα παρα πάνω στιχεία βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι.Η δεύτερη τριετία του ενοποιημένου σωματείου ήταν σαφέστατα χειρότερη από την πρώτη.Η τρίτη τριετία όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία αν και στα άλλα δύο χρόνια ακολουθήσει την ίδια πορεία σαφέστατα θα είναι καλύτερη από την δεύτερη,εγώ πιστεύω ότι έτσι θα είναι.Τώρα θα μου πείς γιατί τα γράφω όλα αυτά;Eίμαι ένας από αυτούς πού πήρα ένα μήνυμαSMSπου με παροτρύνει να καταψηφίσω τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό στην γενική συνέλευση.ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑΤΙ;;;;όταν στόν πρώτο χρόνο έχουν πάρει το 50% από ότι ειχαν πάρει οι άλλοι σε τρία χρόνια πρέπει να τους καταψηφίσω για να ξαναέρθουν να μας τα ξαναπάρουν.Δεν τους έχω ψηφήσει γιατί δυστυχώς παρασύρθηκα από τούς άλλους όμως με αυτά πού βλέπω και μαθαίνω για την προηγούμενη θητεία και για την διαχείρηση (μιλάω για τα έσοδα και έξοδα που δεν καταγράφονταν)'οχι μόνο θα υπερψηφίσω αλλά και όποιον συνάδελφο μπορώ να πείσω θα το κάνω για να συνεχίσει έτσι μπροστά το σωματείο.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 1,27μ.μ εξωραιζεις λίγο τα πράγματα.την πρώτη χρονιά της δεύτερης τριετίας(ΑΛΕΞΗΣ και ΣΙΑ)είχαμε 0,2% κάτω από τον πληθωρισμό μειωση της metrolife περικοπές στην εθνική ασφαλιστική ,αρα τον πρώτο χρόνο αυτή η εκτελεστική πήγε πολύ παραπολύ καλύτερα από του προηγούμενους.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 1,27 καλά τα λές αλλά για την διαχείρηση έχεις λάθος.ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ.(χα χα χα χα)

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 1:27


Στην εποχή που τα CDs είναι υπόδικα δεν κυκλοφορούν e-mails!!!!

Λέγε με ψεύτη, λέγε με κλέφτη, λέγε με αντί, αιρετικό, αυθαίρετο μέχρι και ΔΑΚΙΤΗ ή όπως αλλιώς θέλεις, διότι μπορεί να πέσεις και κοντά στην πραγματικότητα. Δόλιο και υποβολιμιαίο δεν θα με πεις γιατί θα τσακωθούμε. Και εδώ δεν ισχύει το γνωμικό πως «όταν κάποιος δηλώνει κάτι με έμφαση κάτι άλλο θέλει να κρύψει» διότι τόσα που έχω γράψει δεν έχω πλέον να κρύψω τίποτα!

Για τα άλλα, μπορεί όλα να εξηγηθούν αρκεί να μην κολλάμε στα δεκαδικά και στα κρατούμενα παρά το ότι, ένα κρατούμενο λάθος μπορεί να κάνει αυτόματα τις δεκάδες εκατοντάδες και αυτές χιλιάδες.

Όλα εξηγούνται λοιπόν:
Πρώτη τριετία 2002,3,4, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπό προθεσμία, τουλάχιστον το 2003 και ακόμα περισσότερο το 2004, εκτελεστική ΠΑΣΚΕ, παροχές, όπου ήταν δυνατόν λίγο πάρα πάνω από όσο πρέπει έως και ικανοποιητικές, για ευνόητους λόγους! (διαφορά όπως λες 1,9% το χρόνο κατά μέσο όρο. Ποτέ μην ξεχνάς τον πραγματικό πληθωρισμό τον λεγόμενο και «των φτωχών» ο οποίος όπως λένε κυμαίνεται στο +2%).

Δεύτερη τριετία 2005,6,7, κυβέρνηση ΝΔ με ορίζοντα και προοπτική, εκτελεστική ΠΑΣΚΕ, πρώτη σύμβαση το 2005, παροχές λίγο παραπάνω όπου είναι δυνατόν, χωρίς ιδιαίτερη ικανοποίηση- δεν κοπτόμεθα δα, ποιος μας κουνάει τώρα- και όπου δεν είναι δυνατόν έως και λίγο παρακάτω, έως και καθόλου! Διότι είπαμε ότι εδώ ήρθαμε για να βάλουμε μια τάξη. Δεν θα παίζουμε τώρα! (διαφορά όπως λες 0,6% το χρόνο κατά μέσο όρο. Ποτέ μην ξεχνάς τον πραγματικό πληθωρισμό τον λεγόμενο και «των φτωχών» ο οποίος όπως λένε κυμαίνεται στο +2%).

Τρίτη τριετία 2008,9,10, κυβέρνηση ΝΔ (τουλάχιστον το 2008 και βλέπουμε), πρώτη σύμβαση το 2008, ορίζοντας μάλλον γκρίζος, απαίτηση για συνοχή και εργασιακή ειρήνη στο χώρο μας, εκτελεστική διαπαραταξιακή, μη φιλοκυβερνητική εν πολλοίς, αλλά και ενδεχομένως δίχως μη, για να μην προσθέσω και ένα «και», γιατί ποιος ξέρει τι θα έπεται πίσω από αυτό αφού έχουμε γεμίσει κακούς εδώ γύρω, όφελος ο,8% ή 0,3% κατά άλλους φορείς. Ποτέ μην ξεχνάς τον πραγματικό πληθωρισμό τον λεγόμενο και «των φτωχών» ο οποίος όπως λένε κυμαίνεται στο +2%). Πρόβλεψη τριετίας δηλαδή 2,4% ή 0,9% κατ άλλους. Και βέβαια δεν ξεχνώ ποτέ τον πραγματικό πληθωρισμό και δεν προσμετρώ τις όποιες παράπλευρες απώλειες, οι οποίες πάντα υπήρχαν με αυτήν ή με άλλη μορφή, εξ αμελείας η εκ παραδρομής, με metrolife και Εθνικές όπως λέει και ο άλλος παραπάνω, ή με δέκα τσιπούρες αχρέωτες που λές και εσύ! Εδώ ο άλλος κάποτε το είχε καταπιεί όλο το ταμείο και πήρε δάνειο να το καλύψει και εσύ ψάχνεις τώρα απόδειξη για δέκα τσιπούρες? Γιατί δεν έχω και πληροφόρηση για αυτό που λες. Λείπουν χρήματα ή περισσεύουν? Ένα από τα δύο συμβαίνει. Και πως παρέλαβε ο νέος ταμίας? Κάτι δεν μου κάθεται καλά εδώ! Ας είναι. Και μην ξεχνάς ποτέ πως, με αυτά ή παρόμοια αιτιολογικά-πάντα θα υπάρχει ένα αιτιολογικό- συντελούνται μέχρι και εγκλήματα εξ αμελείας βεβαίως-βεβαίως! Για τα οποία μάλιστα οι δράστες συνήθως αθωώνονται, πολλές φορές μάλιστα και εκ παραδρομής βεβαίως- βεβαίως. Εξ αμελείας σου λέει! Τι να κάνουμε τώρα να τον κρεμάσουμε? Μην κοιτάς εμάς που μας πήρε ξέσκουρα η αμέλεια και παραδρόμισε εξ ανακλάσεως μόνο προς τους νέους! Σαν να έχω την αίσθηση ότι πάντα οι νέοι την πληρώνουν! Τότε που ήμουν εγώ νέος αλλιώς μας πρόσεχαν. Δεν ξέρω κάτι μάλλον δεν έχω καταλάβει. (δεν υπολογίζονται στην ανωτέρω προσέγγιση αποδόσεις από κεφαλαιοποίηση της κατ έτος ενσωμάτωσης της όποιας ετήσιας αύξησης. Κάπως έτσι δεν το λένε αυτό οι οικονομικοί και κάνουν τους σπουδαίους?)

Επομένως δεν βλέπω το καλλίτερο που ισχυρίζεσαι, ούτε καν σαν πρόβλεψη, αγνοείς μάλιστα και την κρίση που επίκειται-τουλάχιστον σαν άλλοθι- και μια ελπίδα που θα είχαμε εν όψει κάποιων συγκυριών και θα προσπαθούσαν να την εξαργυρώσουν πολιτικά- και ίσως όχι μόνο- εν τη παλάμη, χάνεται και αυτή λόγω- και με το άλλοθι να πω?-της διεθνούς κρίσης. Μόνη ελπίδα για το κάτι τις για το 2009 η εργασιακή ειρήνη που προσδοκάται από όλους και η συναίνεση που απαιτείται εν όψη Shut Down και έργου εκσυγχρονισμού στα οποία όλοι προσβλέπουμε και προσδοκούμε, και δεν θα πάρουμε ρίσκα να είσαι σίγουρος. Και εμείς έχουμε αποδείξει ότι αγαπάμε, εκτιμάμε και πονάμε αυτή την εταιρεία αλλά και αυτή δεν έχει δείξει ότι μας μισεί. Μην τρελαθούμε και τελείως!

Εmail με πονηρό μήνυμα δεν έλαβα και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ή να το διασταυρώσω. Θα πιστέψω κάποιον επώνυμο μόνο, διότι μπορεί σαν πληροφορία να είναι και προβοκατόρικη! Μέχρι και το σχόλιό σου μπορεί να είναι αν όχι προβοκατόρικο τουλάχιστον δόλωμα. Και να με συγχωρείς αλλά είμαι πολύ καχύποπτος ακόμα και με αυτούς που έχω απέναντί μου. Έχω δει ανθρώπους να χειρίζονται κατάμουτρα το ψέμα καλλίτερα από την πιο φωτεινή αλήθεια. Αυτοί που θα είχαν συμφέρον λοιπόν να σου στείλουν τέτοιο μήνυμα δεν είναι τόσο ηλίθιοι για να το κάνουν με αυτόν τον τρόπο και να εκτεθούν-στην εποχή που τα CDs είναι υπόδικα δεν κυκλοφορούν e-mails εύκολα- ακόμα και αν ήσουν της πλήρους εμπιστοσύνης τους, αφού ευθαρσώς θα καταγγείλουν επώνυμα από το βήμα αλλά και με ανακοινώσεις τα λάθη στα διοικητικά-αυτό είναι σίγουρο- και ενδεχομένως και στα οικονομικά, αν και δεν έχω αίσθηση για κάτι τέτοιο και όποιος το πάρει το μήνυμα το πήρε. Αυτή είναι η δουλειά τους και έτσι πρέπει να κάνουν. Και αν θέλουν να ρίξουν το σωματείο υπάρχουν άλλοι τρόποι που δεν τους φαντάζεσαι καν και χωρίς να εκτεθεί κανείς και ούτε μύτη να ανοίξει. Από μικρό με έμαθαν ότι η πολιτική και ο συνδικαλισμός ποτέ δεν είναι αυτό που βλέπεις και ακούς αλλά αυτό που γίνεται πίσω από τις κουρτίνες και κάτω από τα τραπέζια.

Σε βλέπω λοιπόν αγχωμένο αλλά δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις. Θα έπρεπε να ρωτήσεις από κοντά αυτούς που εμπιστεύθηκες με την ψήφο σου-ή σου έστειλαν όπως λες το μήνυμα- και αναλόγως να πράξεις. Ή πράξε κατά συνείδηση. Μπορώ να σου πω τι θα κάνω εγώ όμως. Αφού όπως έχουμε ξαναπεί ουδείς αναμάρτητος, είμαι ανοιχτός να συγχωρήσω και μερικά λαθάκια εξ αμελείας η εκ παραδρομής από αυτόν που ενδεχομένως εγώ εξέλεξα! Κακώς και αυτό αλλά για να μην φτύνω τα μούτρα μου κάνω μια μικρή έκπτωση εδώ! Από αυτούς που δεν ψήφισα όμως, παρά το ότι δεν περίμενα και σπουδαία πράγματα, αλλιώς θα τους είχα ψηφίσει, δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω εκπτωσούλες ούτε καν και για λάθη εκ παραδρομής ή εξ αμελείας. Επομένως δεν θα υπερψήφιζα τον διοικητικό απολογισμό του 2008.

Αλλά ούτε θα τον καταψηφίσω όμως! Για λόγους εργασιακής ειρήνης και όχι μόνο. Εκτός,………εκτός και αν κάποιος μου τραβήξει την κουρτίνα και δω κάτι στο παρασκήνιο το οποίο δεν γνωρίζω μέχρι τώρα. Δύσκολο έως απίθανο το βλέπω. Και πάλι όμως τα συνδικάτα δεν τα ρίχνουμε έτσι και ποτέ δεν το έχουμε κάνει –εδώ τουλάχιστον στα ΒΕΑ- και μην ανησυχείς. Το σωματείο δεν θα πέσει! Και χωρίς την δική σου ψήφο. Απλά εγώ όντας μονίμως καχύποπτος και δύσπιστος ψηφίζω λευκό. Θα δώσω ανοχή δηλαδή. Διότι κάποτε σε μια κατά μέτωπο επίθεση που έκανα σε ένα πρόεδρο που μόλις είχε αναλάβει μου είπε: “έλα να με κρίνεις στο τέλος της τριετίας». Και είχε δίκιο. Με έκανε σοφότερο. Διότι στο τέλος της τριετίας με άριστα το δέκα μπορεί να μην του έβαλα οκτώ ή δέκα αλλά σίγουρα δεν θα του έβαζα 4,9! Και μην μου πεις πως το λευκό δεν είναι ψήφος. Για μένα που τριάντα χρόνια ήμουνα αντί και δεν ψήφισα ποτέ ούτε καν ένα λευκό-και μετανιώνω για αυτό διότι, ε δεν ήταν και για κρέμασμα ή τόσο χειρότεροι πια από αυτούς που στήριζα, μια ανοχή βρε αδερφέ δεν μου ζήτησαν τίποτα παραπάνω-είναι λοιπόν ένα τεράστιο βήμα για μένα και μια ισχυρή ψήφος ανοχής-εμπιστοσύνης το λευκό μου. Επομένως εγώ δηλώνω ανοχή και προσδοκώ εργασιακή ειρήνη και καλλίτερη διαχείριση για το 2009 όλων όσων μας αφορούν, δίχως ολισθήματα εξ αμελείας η εκ παραδρομής. Γιατί μία εκ παραδρομής δύο και την κακή τους μέρα! Τρίτη ευκαιρία δεν έχει! Και μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που θα πάνε να υπερψηφίσουν κατά ομάδες χωρίς καν να ψαχτούν. Διότι έτσι μάθαμε τριάντα χρόνια. Να προσέχουμε την ασφάλειά μας, το Σωματείο μας και την….τσέπη μας. Μέχρις αποδείξεως του εναντίου!

Υ.Γ Το ξεχείλωσα πάλι. Και ζητώ και συγνώμη. Έχει δίκιο ο άλλος. Στα σχόλια πρέπει να τοποθετείται κανείς τηλεγραφικά. Αν και το έχω κατηγορήσει αυτό μάλλον είναι μια ανάγκη. Για σκέψου να είχαμε εδώ 42 σου λέω εγώ τέτοια σχόλια. Έπρεπε να πάρουμε κανονική άδεια αύριο για να τα διαβάσουμε! Καλά άστο. Αν ήτανε να απαντήσουμε και αναλόγως δεν μας έφτανε και όλη η γεροντική. Άσε που αν καταπιάνεσαι με πολλά θέματα στο τέλος αυτό καθίσταται ένα κουραστικό μπούρου-μπούρου. Έχεις δίκιο φίλε. Υπάρχει πρόβλημα. Κάτι πρέπει να κάνω. Πρέπει να εξασκηθώ στα τηλεγραφήματα! Να εξαφανιστώ κανά μήνα και να αρχίσω την προπόνηση. Αλλά πάλι να σχολιάζεις με ένα ναι ή ένα όχι. Ίδωμεν! Δεν κατεβαίνουν εδώ και αυτοί οι συνδικαλιστές ρε αδερφέ μου που ξέρουν με τριακόσιες λέξεις και λένε μια ιστορία 30 χρόνων. Ή μήπως δεν ξέρουν άλλες? Ρε δε θες? Η μήπως κατεβαίνουν και δεν το διακρίνουμε λέω εγώ ο καχύποπτος!!!!! Αυτό είναι! Διότι κάποια σχόλια διακρίνονται από την ορμή και τον οίστρο που τους έχει μείνει από το βήμα. Σε τρείς γραμμές σε αδειάζουν και σε μηδενίζουν! Όχι μπορεί λοιπόν. Είμαι σίγουρος!

Ανώνυμος είπε...

Όπου γράφω e-mail διάβαζε sms.
Δεν αλλάζει τίποτα!
Είδες? Νάτη η παραδρομή?
Γι αυτό σου λέω. Ανοχή και βλέπουμε!

Ανώνυμος είπε...

λάθος κατάλαβες βουκόλε.δεν σε ειπα δόλιο,ίσως δεντο έγραψα σωστά.έχουμε και λέμε.και αν ακόμη πάρουμε το πληθωρισμό των φτωχών η πρώτη τριετία είναι ισοσκελισμένη.η δεύτερη με το ίδιο σκεπτικό είναι πολύ πίσω ,άρα χειρότερη από την πρώτη.τώρα γιατί είμαι αισιόδοξος για την τρίτη.πρώτο οι νέα εκτελεστική δεν έχει καβαλήσει το καλάμι.δεύτερον στο μέτρο του δυνατού είναι πιό κοντά στούς εργαζόμενους,σε όλους τούςν χώρους.θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά όπως είπες τα σχόλια να είναι τηλεγραφικά.όσο για τις τσιπούρες ρώτησε αν θες να μάθεις μεθαύριο στην συνέλευση.

Ανώνυμος είπε...

ολοι σας ,ξεχασατε οτι την περιοδο 2005-2007,αλλοσ ηταν ο αγωνας του πσεεπ.Δοθηκαν πολιτικες απαντησεις.δεν ηταν αυτο το καλαμπουρι,ουτε μια απεργια δεν χρειασθηκε να κανει το σημερινο συνοθυλευμα.καλαμπουρακια μονο με τον Καραλη.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα τις πολιτικες απαντησεις.να σου θυμισω οτι τα νεα κλιμακια ηταν προταση του ΠΣΕΕΠ και οταν ειδε την αντιδραση του κοσμου το γυρισε στο τσαμικο

Ανώνυμος είπε...

Συνοθύλευμα, ανόητε, δεν ειναι αυτοί που αφήνουν στην ακρη ότι τους χωρίζει πολιτικά η ιδεολογικά και παλεύουν να αντιμετωπίσουν τα κοινά μας προβλήματα στο χώρο της δουλείας μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλαμπουρακια με το Καραλη ε; το 2005-2007 παρε -δωσε με την PANUROPEAN, και ολα στα μουλωχτα.σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ

Ανώνυμος είπε...

Σενάρια πολιτικοσυνδικαλιστικής φαντασίας!

Σωστός ο 4:48. Στο πνεύμα αυτό φωνάζω μπείτε όλοι μέσα ή «καθολική εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα μέχρι και την εκτελεστική» ακόμα και στις πάσης φύσεως επιτροπές.

Για να κάνουμε λοιπόν ένα φανταστικό σενάριο πολιτικοσυνδικαλιστικής τρέλας, μια άσκηση εργασίας ας πούμε, όχι μόνο για να προκαλέσουμε τον παραπέρα διάλογο αλλά για να τραβήξουμε λίγο την κουρτίνα μήπως και δούμε τίποτα από πίσω!

Η ΜΑΣΚΕ δυνατή με ιστορία συνδικαλιστική παράταξη σε ένα χώρο,μεγαλουργούσε όσο είχε πλειοψηφίες και είχε και την κατανόηση ομοϊδεατών διοικήσεων και πολιτικών προϊσταμένων.
Από το 2004 και μετά σφίξανε τα γάλατα όμως όχι τόσο από την αλλαγή πολιτικών προϊσταμένων αλλά και από την αλλαγή νοοτροπίας στο management της εταιρείας. Το κάτι τις παραπάνω στις διεκδικήσεις δεν ήταν εύκολο να προκύψει, αντίθετα εμφανιζόταν και η απειλή αποδόμησης των κεκτημένων και με μια διαφαινόμενα ισχυρή αντίπαλη παράταξη την ΜΑΚΕ θα είχε πρόβλημα η ΜΑΣΚΕ και το μόνο μάλλον που θα είχε να εισπράξει θα ήταν φθορά, εκτός και αν έβγαινε στην ανοιχτή κόντρα με απρόβλεπτες συνέπειες και απρόβλεπτα συνδικαλιστικά-και όχι μόνο- οφέλη. Μια πολιτική κίνηση σε τέτοιες συνθήκες είναι να ταμπουρωθείς στα χαρακώματα, να διαφυλάξεις όσο γίνεται τα κεκτημένα και αν είναι δυνατόν να σπρώξεις άλλον στην πρώτη γραμμή. Ένα συνασπισμό της ΜΑΚΕ ας πούμε-που το παίζει τώρα μεγάλη και τρανή- με τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Εσύ πλέον εκ του ασφαλούς είσαι στην αντιπολίτευση σε όλα τα μήκη, συνδικαλιστικά και πολιτικά, και πλέον προσδοκάς μόνο οφέλη από την φθορά των άλλων εφ όσον έχεις εκτιμήσει ότι μάλλον δεν θα αποφύγουν ούτε αυτοί την κατά μέτωπο σύγκρουση με την εργοδοσία για την διασφάλιση κεκτημένων και όχι μόνο. Έλα όμως που αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Διότι πως θα κάνεις πίσω αφού έχεις μια τεράστια πλειοψηφία και δεν μπορείς να αποποιηθείς την εντολή που σου έδωσε η βάση να είσαι μπροστάρης! Εκτός…………..εκτός και αν δεν έχεις πλειοψηφία! Και πως μπορεί να γίνει αυτό? Με προσεχτική μεθόδευση. Θα διασπαστείς σε δύο κομμάτια και την λέντζα του αποστάτη θα την χρεωθούν κάποιοι που πλέον δεν έχουν ορίζοντα διότι σε ένα, δύο, τρία χρόνια αποχωρούν. Όταν συντρέξουν οι συνθήκες, εκτονωθεί η κρίση και μπορούμε να διαγράψουμε νέο πεδίον δόξης λαμπρό ξανακάνουμε ενοποίηση, βρίσκοντας τους αντίπαλους φθαρμένους και κουρασμένους και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Έλα όμως που και οι ανταγωνιστές η ΜΑΚΕ δηλαδή για άλλους λόγους-ή μήπως όχι? Διότι δεν μπορώ να υποθέσω εδώ πως ισχύει το «εκατό η αλεπού εκατόν δέκα τα αλεπουδάκια»- οδηγήθηκαν και αυτοί σε διάσπαση και οι έστω και ισχνές πλειοψηφίες που προσδοκούσε κατακερματίστηκαν? Αμάν-αμάν! Τι κάνουμε τώρα. Ψυχραιμία! Αν είναι να κάνουμε εκτελεστική η μισή ΜΑΣΚΕ με την μισή ΜΑΚΕ κάτι γίνεται. Μισά-μισά τα κέρδη, μισές-μισές και οι ζημιές. Μπα! Γιατί να πάρουμε ρίσκα! Ρε δεν βάζουμε τους άλλους μπροστά? Θα δεχτούν? Αφού μιλημένοι είναι γιατί να μην δεχτούν. Ο.Κ πάμε και ο θεός βοηθός.

Σ.σ: Διεθνείς στατιστικές έχουν δείξει ότι ένα τέτοιο σενάριο έχει 20% πιθανότητες να εξυφαίνεται γύρω μας αφανώς και ανεπαισθήτως..

Υ.Γ
Τα ανωτέρω είναι μια άσκηση εργασίας. Οποιαδήποτε ομοιότης με ονόματα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική.

Ανώνυμος είπε...

παντα ευανταστος βουκόλε αλλ΄΄α αυτη τη φορά θα διαψευτείς οικτρώς. Η ΜΑΣΚΕ-ΜΑΚΕ είναι ένα δεν το έχεις καταλάβει,περίμενε και θα δείς.

Ανώνυμος είπε...

Προς 1:06

Tο έχω επεξεργαστεί το σενάριο και έχω γράψει πριν λίγο καιρό πως στις επόμενες εκλογές θα υπάρχουν μόνο δύο ψηφοδέλτια.Ακραία προσέγγιση της στιγμής ήταν βέβαια αλλά εγώ ως καχύποπτος και αυτό μπορώ να δω. Άρα δεν πρόκειται να διαψευσθώ. Αν και είμαστε πολύ μακριά από τις εκλογές και δεν υπάρχουν ενδείξεις για βάσιμη σεναριολογία. Παρ όλα αυτά αν προσπαθήσω να δω κάτι με τα υπάρχοντα δεδομένα, από τα έξι υπαρκτά ψηφοδέλτια μπορώ να δω καθαρά την πιθανή ύπαρξη μόνο δύο, αν και στην βάση δεν έχει καλλιεργηθεί, δεν έχει ωριμάσει σαν ιδέα, αλλά πιστεύω πως δεν μπορεί να είναι λιγότερα από τρία έως τέσσερα. Και ενώ τα τέσσερα είναι εξόφθαλμα ορατά στην περίπτωση των τριών το πράγμα δυσκολεύει πολύ. Ίδωμεν.
Όμως αυτό εδώ είναι ασκήσεις επί χάρτου για να οξύνεται η φαντασία μας και να εντρυφούμε στην παρασκηνιακή σεναριολογία! Όλα χρειάζονται. Δεχόμαστε να μας πηγαίνουν σαν τα γαλόπουλα με το καλάμι, αλλά η μαγκιά είναι να μπορείς να ξεχωρίσεις έγκαιρα αν σε πηγαίνουν για βοσκή ή για μαχαίρι!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΚΕ έγινε για να μείνει.Ας το καταλάβουν καλά όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει μην αγχώνεσαι. Η πρόβλεψη μιλάει για μέχρι τέσσερις. Και κατά τύχη είστε πρώτοι στη λίστα. Γράφτε τους στην λίστα παρακαλώ και να περάσει ο επόμενος.

Ανώνυμος είπε...

Βουκολε είπες οτι δεν υπάρχει sms.Διάβασε λοιπόν τι γράφει.ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 09ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2008.ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ:OXI,ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ. υπογράφει ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 8:51

Εντάξει μην αγχώνεσαι. Η πρόβλεψη μιλάει για μέχρι τέσσερις. Και κατά τύχη είστε πρώτοι στη λίστα. Γράφτε τους στην λίστα παρακαλώ και να περάσει ο επόμενος.

Ανώνυμος είπε...

προς 8:58-1

"υπογράφει ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ"

Ούτε τέτοια παράταξη υπάρχει ούτε τέτοιος γραμματέας. Μαϊμού είναι φίλε άστο!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ. Αντε και το δεχτήκαμε παρά το ότι δεν είσαι επώνυμος. Αν υπογράφεται από τους ίδιους τους γραμματείς** δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτά που κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιοι με επίσημη ανακοίνωση των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ θα υπογράφουν αλλά και από το βήμα θα συστήσουν αφού πρώτα αιτιολογήσουν με σκοπό να πείσουν.
Ας πούμε λοιπόν ότι το έκαναν. Εγώ δεν θα το έκανα έτσι αν ήμουν στη θέση τους. Γι αυτό και δεν είσαι θα μου πεις. ΟΚ. Εύχομαι να μην τους βγει μπούμερανγκ.


Υ.Γ

**(Ποιόν ακριβώς γραμματέα όμως εννοεί η υπογραφή? Διότι είπαμε «ενοποιημένοι» αλλά αυτή η αδελφοποίηση δεν έχει πάρει σάρκα και οστά οπότε κάτι δεν μου κάθεται καλά.)

Ανώνυμος είπε...

ποιός μιλησε για πασκε- δακε μασκε -μακε είπαμε τσίμπισες.γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

2:22
?????????????????.

Δεν είναι ΜΑΣΚΕ-ΜΑΚΕ. Είναι Μασκέ-ΔΑΚΕ. ΧΟ, ΧΟ, ΧΟ, ΧΟ!!!!! Πως λέμε ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό, ένα τέτοιο πράγμα να πούμε δηλαδή!!!!!Ρε μήπως ο Αλέξης είναι ΔΑΚΕ και δεν μας το λέει?

Ανώνυμος είπε...

Κάθομαι και σκέφτομαι:
Οι 877 ψήφοι έδρες 11.
Οι 899 ψήφοι έδρες 10
Και ο Μπούς έτσι κυβερνάει. Λιγότεροι ψήφοι, περισσότεροι εκλέκτορες.
Απλή αναλογική σου λέει!
Ψάχνω να βρω την πιθανή πλειοψηφία.
Μπα και ανάποδα να τα γυρίσεις άντε να κυβερνά μια πλειοψηφία με διαφορά 100 ψήφους. Σιγά την πλειοψηφία. Επομένως τι προσδοκάμε τώρα? Να ρήξουμε το σωματείο απλά για να αλλάξει ο πρόεδρος και ο Β! αντιπρόεδρος? Και ποιος μας λέει ότι είναι εύκολο? Για κυτάξτε μάγκες τα υπόλοιπα της Β! κατανομής μήπως διδαχθείτε τίποτα! Σας θυμίζω ότι το μέτρο ήταν 87 ή 88 αν δεν κάνω λάθος, με υπόλοιπα της ΠΑΣΚΕ 10 με 20 και της ΔΑΚΕ 5 με 10 αν δεν κάνω λάθος. Πολύ μακριά από την έδρα και οι δύο. Η Πορεία και οι εννέα του Μαστρογιάννη δεν πιστεύω ότι αρκούν. Αν πάνε μονοκούκι παίρνετε μία έδρα της ΕΛΚΕ. Αν κατέβουν τα ίδια ψηφοδέλτια. Διότι τι φτάνουν στα αυτιά μου ούτε να το συζητάμε! Και μην ξεχνάτε τον ψήφο αντίδρασης. Όχι διαμαρτυρίας. Αυτόν το εισπράττει το εκάστοτε προεδρείο. Τον άλλο τον εισπράττει αυτός που θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Με λόγο ή άνευ λόγου! Γι αυτό λέω έπρεπε να είχατε μπει όλοι μέσα. Και να είσαστε 4+2+1+1+1, έξω το μέτωπο και η πορεία. Εκτός και αν η ΠΑΣΚΕ σαν δημοκρατική παράταξη άφηνε έναν έξω για να μπει το Μέτωπο, μια παράταξη με παράδοση στο χώρο. Εύκολο είναι όμως? Γιατί το +1 που θα χρειαζόταν για το καπετανιλίκι το βρίσκεις εύκολα, το +2 όμως είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο. Εξ άλλου για αυτό δεν είμαστε τώρα εδώ?
Για εκείνο το +1 το γαμημένο!
Και ερωτώ. Θα το βρείτε ή θα χάσετε και άλλο ένα? Εσείς αποφασίζετε. Εγώ πήρα το στυλό και αρχίζω τα συν, πλην, διά, παρά. Εμπρός λοιπόν. Ιδού ο στίβος ιδού και τα άλογα. Μπορείς να τα ιππεύσεις ή θα γελάει ο κόσμος μαζί σου.

Υ.Γ
Ποια εργασιακή ειρήνη και τρίχες κατσαρές. Εξ άλλου ευκαιρία είναι. Τι καπετάνιος είσαι εσύ, δεν ρίχνεις δυο ντουφέκια, να μαζευτεί τα ασκέρι μας να δούμε ποιος μας λείπει.?

Ανώνυμος είπε...

βουκόλε μην κάνεις άδικα προσθέσεις και αφαιρέσεις γιατί αν λέω αν γιατί δεν το βλέπω γινουν τώρα εκλογές θα γελάσεις.όποιος ρίξει το σωματείο θα πάρει και το κόστος.αλλά μπροστά στην καρέκλα οι της ΠΑΣΚΕ δεν σταματουν με τίποτα.βλέπεις τα τρία προηγούμενα χρόνια καλά πήγαν οι χορηγίες από την panureupian. γκεγκε;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το "γκέγκε" είναι του Γιάγκουρα, μην μας μπερδεύεις ρε φίλε. Ότι είχαμε μάθει όλους τους ανώνυμους μας σκάει μύτη τώρα και ανώνυμος Γιάγκουρας. Άντε τώρα να δούμε ποιός είσαι και εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:59
Προς άρση κάθε παρανοήσεως.
Το προηγούμενο σχόλιό μου είχε ένα μήνυμα!
Τα μηνύματα συνήθως είναι συγκεκαλυμμένα!
Πρέπει δε στο βαθμό του δυνατού να είναι και αιτιολογημένα!
Δεν ξέρω τι κατάλαβες πάντως είμαι υποχρεωμένος να σου πω πως το μήνυμα ήταν το εξής!
Περιττό να σου πω πως οι παραλήπτες το πήραν με την πρώτη.
Το μήνυμα λοιπόν λέει:
«Καθίστε καλά ρε! Δεν είναι η κατάλληλη συγκυρία για κόντρες!
Τα όποια προσδοκώμενα οφέλη δεν είναι διασφαλισμένα, μην σας πω πως ενδέχεται να υπάρξουν και ζημίες.»


Αυτά. Τηλεγραφήματα μπορώ να στέλνω και εγώ! Αρκούν όμως?

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο8:58
Απο ανώνυμο 9:27
OK. Διασταυρώθηκε! Η υπογραφή πάντως δεν είναι αυτή που λές. Είναι μία, καθαρή και την χρεώνεται ένας, ο οποίος μάλιστα δεν έχει το διπλό ρόλο που εσύ σκόπιμα του αποδίδεις. Τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί! Και το κάνεις για ευνόητους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

9,27 μάθε ότι πριν από καθε Δ.Σ. του σωματείου κάνουν κοινή συνεδρίαση στην ΠΑΡΑΓΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

E αντιπολίτευση είναι. Συνενοούνται πως θα φθείρουν τους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμπεθερέψουν κιόλας! Αν και έχουν δει τα μάτια μας......