Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΕΛΠΕ: Μετά τις ευρωεκλογές οι αποφάσεις για ΕΚΟ


Από το "Euro2day" αναδημοσιεύουμε το άρθρο της Α. Καλαϊτζόγλου:


Δύο ημέρες μετά τις ευρωεκλογές η διοίκηση των ΕΛΠΕ θα ανοίξει τα χαρτιά της για την τύχη της ΕΚΟ, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση του ομίλου στο νέο κτίριο στο Μαρούσι.

Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των ΕΛΠΕ και της ΕΚΟ με τα προεδρεία των σωματείων των δύο εταιριών, του ΠΣΕΕΠ και της ΠΕΠΕΚΟ.

Η χθεσινή συνάντηση δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν οι συνδικαλιστές, οι οποίοι επιμένουν να μη θιγούν τα εργασιακά κεκτημένα ούτε των ΕΛΠΕ ούτε και της ΕΚΟ, αντίθετα οι διοικήσεις των δύο εταιριών πρότειναν να συναντηθούν στις 9 Ιουνίου, δύο ημέρες δηλαδή μετά την Κυριακή των ευρωεκλογών και μόλις ενάμιση μήνα από την προγραμματισμένη μετακόμιση στο Μαρούσι, η οποία τώρα δεν αποκλείεται να γίνει και τον Σεπτέμβριο, όπως ειπώθηκε, αν δεν είναι έτοιμο το κτίριο.

Είναι προφανές ότι οι γενικότεροι σχεδιασμοί του ομίλου των ΕΛΠΕ κυρίως για το θέμα της ΕΚΟ, αν δηλαδή θα παραμείνει ως έχει ως ΑΒΕΕ, ή αν θα απορροφηθεί από τη μητρική εταιρία εν όψει των συνεργιών που προσδοκώνται λόγω της συγκέντρωσης στο νέο κτίριο, θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης στις 7 Ιουνίου.

Κατά τα άλλα, έγινε γνωστό ότι από τα ΕΛΠΕ θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο οι ομιλικές διευθύνσεις, ενώ από την ΕΚΟ περί τα 200 άτομα από τα 320 που στεγάζονται στον Πύργο των Αθηνών, όπως έχει ήδη μεταδώσει το euro2day.

Έως το τέλος του έτους θα παραμείνουν στη βάση τους τα λογιστήρια τόσο των ΕΛΠΕ όσο και της ΕΚΟ, προκειμένου να κλείσουν την τρέχουσα χρήση και να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τους πελάτες των εταιριών. Επίσης, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΕΚΟ δεν θα πάνε στο Μαρούσι, χωρίς να είναι σαφές αν θα παραμείνουν προσωρινά στον Πύργο των Αθηνών ή αν θα μετακινηθούν στον Ασπρόπυργο.

Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη, πανελλαδική αυτή τη φορά, στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΕΠΕΚΟ, η οποία αντιδρά στα σχέδια απορρόφησης της εταιρίας και στη μεταφορά στο νέο κτίριο, ενώ σήμερα πραγματοποιείται γενική συνέλευση του οργάνου τόσο για την ενημέρωση από τη χθεσινή συνάντηση όσο και για τον προγραμματισμό πιθανών νέων κινητοποιήσεων.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε ξενοφωντα εσυ που τα ξερεις ολα δεν μας λες και για τις ανακοινωσεις που βγαινουν αυτες τις μερες?μη μου πεις οτι δεν τις ξερεις?? απλα δεν σε συμφερει να τις αναρτησεις γιατι τα σχολια θα ειναι ποιο καυστικα απο τις ανακοινωσεις.σας καταλαβαμε.σας πηραμε χαμπαρι.τελειωσατεεεεεεεεεεεεκαταλαβεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Ανώνυμος είπε...

Δέκα φορές μας το έχεις πεί ότι τέλειωσαν, αλλά όλο περνάς και κυτάς αν είναι ανοιχτό το μαγαζί!!! Και όχι μόνο κυτάζεις αλλά μπαίνεις και μέσα και παίρνεις το καφεδάκι σου!!

Ανώνυμος είπε...

α βρε ξενοφωντα.μη εκνευριζεσαι.ηρεμησε.δεν εχεις καταλαβει τιποτα κανεις και τον ξυπνιο.

φίλης κ. είπε...

Και εσύ δεν πάς πίσω όμως!
Ο Φίλης είμαι και όχι ο Φώντας!
Σιγά μην σου απαντούσε αυτός!
Και βγαίνω διότι δεν μου αρέσει να χρεώνονται ανώνυμα δικά μου σχόλια άλλοι! Διότι έχει γίνει και άλλες φορές και είναι άδικο!

Ανώνυμος είπε...

To κόλλημα της ΔΑΚΕ να στοχοποιεί άτομα για άλλη μιά φορά φαίνεται στην ανακοίνωσή της.
Ο καημός και το μαράζι κάποιων στην ΔΑΚΕ είναι μεγάλος και σέρνουν όλη την παράραξη σε συνεχόμενα ολισθήματα.
'Εκαναν την παράταξη προσωπικό τους μαγαζί και το οδηγούν στην απαξίωση με μαθηματικό τρόπο.
Δεν είναι τυχαία η απομάκρυνση αρκετών συνδικαλιστών που τους οδήγησαν είτε σε παραιτήσεις είτε τους έδιωξαν.
Δυστηχώς για την ΔΑΚΕ το γράμμα Α είναι απών από το αλβάβητό τους.
Αξία, Αλληλεγγύη, Αλήθεια, Αλληλοσεβασμός, Αναγνώριση και άλλες πολλές.
Οι κύριοι πλέον είναι μόνοι τους παρέα με τα φαντάσματα που τους κυνηγούν. Εγκλωβισμένοι στην προσωπική τους μιζέρια σέρνονται πίσω το άρμα της εξουσίας των επερχόμενων καβαλάρηδων, μήπως και την βγάλουν καθαρη.
Δεν έμαθαν ποτέ απο τα λάθη τους, γιατί απλά όλη η συνδικαλιστική τους δράση οικοδομήθηκε πάνω σε αυτά και στην χαμένη ελπίδα κάποιων εργαζομένω που είχαν όραμα.
Πλέον είναι πολύ αργά για δάκρυα.
Όσο δεν αντιλαμβάνονται αυτά που έχονται, οι εργαζόμενοι θα τους ξεπεράσουν και θα τους αφήσουν ουραγούς και νοσταλγούς μιας συνδικαλιστικής νομεκλατούρας βασισμένη στο ψέμα, την υπόσχεση και το προσωπικό όφελος.
Ο 1,5 χρόνος έως τις εκλογές του Σωματείου είναι μη αναστρέψιμος.
Ο κλοιός σφίγγει μέρα με την ημέρα και η έξοδος τους είναι προ των πυλών.
Όσους λαγούς να βρούν και να χρησιμοποιήσουν, το κυνήγι δεν το "μυρίζουν".
Την φόλα την έφαγαν και έμαθαν!
Έχουμε πολλά να πούμε όταν πρέπει πάλι.

Υ.Γ Τις παπαριές που λέει για τον "Ανοιξιάτικο" είναι πλέον γνωστές δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε αυτές.

"ΕΝ.Ε.ΔΡΑ."

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιώργο. Καλά τους τάπες. Εσύ όμως δεν έχεις σχεση με τη ΔΑΚΕ. Τι τα θεσ τι τα γυρεύεις?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι ο Γιωργος
ειμαστε η

ΕΝ.Ε.ΔΡΑ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Καλή η ΕΝΕΔΡΑ αλλά κάποιοι κατάφεραν και μας έστειλαν στην ΕΞΕΔΡΑ ! ! !