Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΕΚΟ: Φήμες για απορρόφηση



Αναδημοσιεύουμε από την "Ημερησία" το σχετικό άρθρο σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στην διάρθρωση της ΕΚΟ. Εκτός από τις ανακοινώσεις, οι φήμες που κυκλοφορούν κάνουν λόγο και για μετακινήσεις εργαζομένων από την ΕΚΟ προς την ΕΛΠΕ, καθώς επίσης εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΟ για να εγγραφούν έσοδα στα οικονομικά του Ομίλου:


Oι πληροφορίες περί ενσωμάτωσης κάποιων διευθύνσεων της ΕΚΟ στον μητρικό όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, σε συνδυασμό με τις φήμες περί απορρόφησης της εταιρείας από την μητρική άρχισαν να προκαλούν αντιδράσεις.
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την αντίθεσή του στον κατακερματισμό των υπηρεσιών της ΕΚΟ ΑΒΕΕ και μιλά για σχέδιο συρρίκνωσης, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μείωση των θέσεων εργασίας.
Οι αντιδράσεις για την αναδιοργάνωση της ΕΚΟ πυροδοτήθηκαν από την επικείμενη μετακόμιση των διοικητικών υπηρεσιών των ΕΛΠΕ από το κτήριο του Ασπροπύργου στο νέο κτήριο γραφείων στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στο Μαρούσι θα μετακινηθούν και ορισμένες από τις υπηρεσίες της ΕΚΟ, όπως λογιστήριο κ.λπ.
Στην ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι υπερασπίζεται και στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΚΟ και τον ρυθμιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση των τιμών των υγρών καυσίμων, συμβάλλοντας σε μία πιο υγιή λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.
Επιπλέον στηρίζει τις εργασιακές σχέσεις όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί διαχρονικά και τονίζει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί αλλαγές σε βάρος των εργαζόμενων. «Το σχέδιο συρρίκνωσης της ΕΚΟ που δρομολογείται το τελευταίο διάστημα θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μείωση των θέσεων εργασίας και νομοτελειακά σε πιο στρεβλή λειτουργία της αγοράς», υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: