Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

ΣΣΕ 2008 :Διευκρινήσεις

Με αφορμή επιστολές που λάβαμε αλλά και σχόλιά σας στα προηγούμενα άρθρα μας με θέμα την ΣΣΕ του 2008 θα θέλαμε να διευκρινήσουμε τα παρακάτω:
  1. Το Σωματείο μας είναι πάνω από όλα ένας θεσμός τον οποίο υποστηρίζουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκούμε κριτική, πάντα καλοπροαίρετη, με στόχο να αναπτύσσονται απόψεις και θέσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από αντιπαραθέσεις έστω και τεχνιτές μερικές φορές προάγεται ο διάλογος και το Προεδρείο του Σωματείου αποκτά επιχειρήματα.
  2. Δεν είμαστε συνδικαλιστές και ούτε σκοπεύουμε να γίνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ελεγχόμαστε για αυτά που γράφουμε. Το blog είναι ένα μεράκι μας. Αναγνωρίζουμε ότι στο τελευταίο μας άρθρο "ΣΣΕ 2008 & Προσλήψεις" υπήρχαν χαρακτηρισμοί υπερβολικοί, όχι όμως από πρόθεση.

Τέλος για την καλύτερη λειτουργία των σχολίων θα θέλαμε να προτείνουμε τους εξής κανόνες:

  1. Αποφεύγετε την χρήση greeklish γιατί κουράζουν. Υπάρχουν sites που αυτόματα μετατρέπουν greeklish σε πεζά ελληνικά.
  2. Αποφεύγετε την μόνιμη χρήση Κεφαλαίων. Είναι σαν να φωνάζετε συνέχεια. Χρησιμοποιήστε κεφαλαία μόνο όταν θέλετε να τονίσετε κάτι.
  3. Αν και δεν είμαστε σεμνότυφοι, σεβόμενοι την κρισιμότητα των καταστάσεων αποφεύγετε τους χυδαίους ή και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε συναδέλφους έμμεσα ή άμεσα. Στην περίπτωση αυτή είμαστε αναγκασμένοι να διαγράψουμε το σχόλιό σας όταν πέσει στην αντίληψή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: