Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

Από την διαδικτυακή εφημερίδα της Μαγούλας αναδημοσιεύουμε:
Ξαφνική και σφοδρή επίθεση του Δημάρχου Μαγούλας Θεόφιλου Ρόκα κατά της εταιρίας ΕΛΠΕ (πρώην Πετρόλα) την οποία κατηγορεί ευθέως ότι χρησιμοποιεί την επικοινωνιακή πολιτική του Δούρειου Ίππου με δωρεές και χορηγίες προκειμένου να εξασφαλίσει την αποδοχή και την “σιωπή” της τοπικής κοινωνίας του θριασίου Πεδίου για να πετύχει τις επεκτάσεις της.
Ο δήμαρχος Μαγούλας Αττικής σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι ο δήμος Μαγούλας ουδέποτε δέχτηκε δώρα ή χρηματικές δωρεές από τα ΕΛΠΕ και ούτε πρόκειται να δεχθεί στο μέλλον, παράλληλα δυσφορεί με τους όμορους δήμους και φορείς που αποδέχονται δωρεές από την εν λόγω εταιρεία.
Η Ανακοίνωση αναφέρει:
Τα τελευταία χρόνια η ΠΕΡΤΡΟΛΑ έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους κατοίκους του θριασίου.
Με συνεχείς επεκτάσεις των εγκαταστάσεών της ,με κατακόρυφη αύξηση των ρύπων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος στην περιοχή, με εμμονή στην χρήση πετρελαίου την στιγμή που όλος ο πλανήτης στρέφεται σε λύσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον , η Δυτική Αττική ζεί στον ενεργειακό μεσαίωνα που θέλει να την καταδικάσει μια τεράστια και παντοδύναμη επιχείρηση.
Μια επιχείρηση που δεν διστάζει να μετέλθει των πιο ύπουλων μέσων, για να εξασφαλίσει, να εξαγοράσει ουσιαστικά την αποδοχή , έστω την σιωπή, των πολιτών. Γιατί πως αλλιώς παρά προσπάθεια εξαγοράς μπορούν να ερμηνευτούν οι συνεχείς προσπάθειες της ΠΕΤΡΟΛΑ να παρουσιάσει προς τα έξω ένα πρόσωπο φιλικό και ανθρώπινο , ώστε να ξεγελάσει τον κόσμο για τίς πραγματικές προθέσεις της;
Mε περίσσιο θράσος, διαφημίζει τις δωρεές της προς τους δήμους της Δυτικής Αττικής, όπου φαίνεται ότι προσπαθεί με τα λεφτά της να κλείσει τα στόματα, να μας κάνει όλους παθητικούς αποδέκτες της υποβάθμισης του τόπου μας,της υποβάθμισης της υγείας μας και της υγείας των παιδιών μας.
Ο Δήμος Μαγούλας από την πρώτη στιγμή ύψωσε το ανάστημά του ενάντια σε αυτή την προσπάθεια.Δεν δεχθήκαμε ούτε πρόκειται να δεχθούμε τις “Δωρεές” της ΠΕΤΡΟΛΑ,γιατί με τα λίγα αργύρια που προσφέρει δε μπορεί να αγοράσει το πιό σημαντικό: την αγάπη για τον τόπο μας, την αγάπη για την Ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: