Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Καιρικά φαινόμενα και εργαζόμενοι

Αξιέπαινη ήταν η τελευταία ανακοίνωση της Εταιρείας με την οποία συγχαίρει τους εργαζόμενους των ΒΕΑ και ΒΕΕ, διότι "υπερέβαλαν εαυτούς και συνέβαλαν στην απρόσκοπτη λειτουργία των δύο διυλιστηρίων κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες". Η ανακοίνωση αυτή ήταν μία τόνωση στο ηθικό των συναδέλφων οι οποίοι μόχθησαν πραγματικά για την λειτουργική και επιχειρησιακή ετοιμότητα των εγκαταστάσεων. Οι συνάδελφοι, μετακινήθηκαν κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, προσπαθώντας να είναι συνεπείς στην προσέλευση τους στους χώρους εργασίας και παρά την συνεχή χιονόπτωση, κατάφεραν να διατηρήσουν σε λειτουργία όλες τις μονάδες των εγκαταστάσεων. Πολλοί από αυτούς εργάσθηκαν για ώρες στο πεδίο, πραγματικά υπερβάλοντας εαυτους, όπως αναφέρει σχετικά και η ανακοίνωση της Εταιρείας. Χωρίς να θέλουμε να γινόμαστε μίζεροι, να επισημάνουμε ότι η ανακοίνωση συγγράφηκε από άτομο που δεν γνωρίζει και πολλά από την λειτουργία του Διυλιστηρίου και που, όπως φαίνεται, απεικονίζει και την νέα τάση του management της Εταιρείας. Αναφέρεται μόνο στο προσωπικό Βάρδιας, προφανώς μη γνωρίζοντας ότι στην προσπάθεια συνέβαλαν και συνάδελφοι άλλων ειδικότητων, όπως προσωπικό Συντήρησης, Οδηγοί, Φύλακες κλπ, ο καθένας με τον τρόπο του.
Την ανακοίνωση της Εταιρείας, ακολούθησε κατά πόδας άλλη, παρόμοιου ύφους, ανακοίνωση από το ΠΣΕΕΠ, δίνοντας την εντύπωση ότι γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους.
Το γεγονός πάντως είναι ότι για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι απέδειξαν ότι στηρίζουν έμπρακτα την λειτουργικότητα και την κερδοφορία της Εταιρείας με έργα και όχι με λόγια. Ότι παρά την κούραση τους από τα συνεχή και εξαντλητικά δωδεκάωρα από την παρατεταμένη έλλειψη προσωπικού (με ευθύνη αυτών που από το 2005 παρέδιδαν χρονοδιαγράματα πρόσληψης προσωπικού), παρά τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας στον οποίο βρίσκονται, όταν απαιτείται, είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις, την στιγμή που είχε παραλύσει σχεδόν όλη η χώρα. Και όπως το έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν, θα το ξαναπράξουν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: