Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Καταδίκη του αρχισυνδικαλιστή της VW


Από τον συνάδελφο Γιάγκουρα λάβαμε την παρακάτω είδηση που δημοσιεύουμε αυτούσια και χωρίς σχόλια.
Δύο χρόνια και εννέα μήνες φυλακή έφαγε ο πρώην αρχισυνδικαλιστής της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, για όσα έπαιρνε από τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να συναινεί στις αποφάσεις της.
Το πρωτοδικείο του Μπράουνσβάιγκ καταδίκασε χθες τον επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, Κλάους Φόλκερτ, στην παραπάνω ποινή για τα περίπου τα 2,7 εκ. ευρώ και άλλα προνόμια που ο ίδιος, άλλοι συνδικαλιστές αλλά και η φίλη του λάμβαναν παρανόμως από τη διεύθυνση της Volkswagen στην περίοδο 1995-2005.
Μαζί του καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκιση με αναστολή και ο πρώην διευθυντής ανθρωπίνων πόρων της Volkswagen, Κλάους Γιόαχιμ Γκεμπάουερ. Επί 10 συναπτά έτη οι διευθύνοντες τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχαν έναν ειδικό λογαριασμό, ο οποίος κάλυπτε τα έξοδα των αξιωματούχων που συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο ως εκπρόσωποι των εργαζομένων. Εξαγόραζαν έτσι την ψήφο τους και την υποστήριξη στα σχέδια της διοίκησης.
Στο διάστημα αυτό, εκτός από το υψηλό πριμ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, με πρώτο και καλύτερο τον Φόλκερτ, απολάμβαναν ακόμη δωρεάν ταξίδια αναψυχής σε εξωτικούς τόπους, στα οποία περιλαμβάνονταν και τα έξοδα για επισκέψεις σε πόρνες, «ερωτικές φωλιές», δώρα πολυτελείας στις συζύγους τους, ακόμη και Βιάγκρα. Ο ίδιος ο Φόλκερτ είχε καταφέρει μάλιστα να εξασφαλίσει ειδικό κονδύλιο για τη Βραζιλιάνα ερωμένη του, η οποία κόστιζε δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως στη Volkswagen.
Ο Γκεμπάουερ καταδικάστηκε για απιστία, καθώς φέρεται ότι ήταν ο διαχειριστής του περιβόητου τραπεζικού λογαριασμού από τον οποίο χρηματοδοτούνταν οι συνδικαλιστές. Ηταν επίσης ο διοργανωτής των ροζ ραντεβού των παραπάνω.
Πέρυσι, ο πρώην προσωπάρχης της Volskwagen και αρχιτέκτονας των ιδιαίτερα επίπονων για τους εργαζόμενους μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Σρέντερ, Πέτερ Χαρτζ, είχε καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: