Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ (ΕΛΠΕ ΒΕΕ)




Η Επιτροπή Αγώνα Κατά των Επεκτάσεων των ΕΛΠΕ (πρώην Πετρόλα) και των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής έστειλε το παρακάτων Δελτίο Τύπου (οι εικόνες είναι από το magoulaonline).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς :Συντάκτες Οικονομικού,

Περιβαλλοντικού ρεπορτάζ,

Θεμάτων Χ.Α &

Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Εμπλοκή στα επεκτατικά σχέδια του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ !

Από την Συντονιστική Γραμματεία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ανακοινώνονται τα εξής :

Τα επεκτατικά σχέδια του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ (νυν ΕΛΠΕ ΒΕΕ) στην Ελευσίνα παρουσίασαν σοβαρότατες εμπλοκές. Συγκεκριμένα :

  1. Το Εθνικό Κτηματολόγιο απορρίπτοντας 2 διαδοχικές προσφυγές της εταιρείας αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτη του εδαφικού χώρου 137 στρεμμάτων της σχεδιαζόμενης επέκτασης του διυλιστηρίου το Ελληνικό Δημόσιο, και όχι τα ΕΛΠΕ.
  2. Ύστερα από σχετικό έγγραφο της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής εξεδόθη διακοπή εργασιών από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Αττικής πριν εκτελεστεί η άδεια κατεδάφισης του κτιρίου της παλαιάς Υαλουργίας ΟWENS που είναι εγκατεστημένη στον εδαφικό χώρο της επέκτασης.
  3. Ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου κατατέθηκαν από τον Δήμο Ελευσίνας αίτηση αναστολής και ακυρώσεως κατά της άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων κτιρίων της παλαιάς Υαλουργίας ΟWENS και εξεδόθη προσωρινή διαταγή.

Οι ανωτέρω εμπλοκές καταδεικνύουν:

  • Τα αδιέξοδα του επεκτατικού Σχεδίου των ΕΛΠΕ για το Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ.
  • Το χαμηλό βαθμό εταιρικής ευθύνης της Διοίκησης των ΕΛΠΕ τόσο στο θέμα της πληροφόρησης των επενδυτών όσο και επιμονή της στην περιβαλλοντοκτόνο γιγάντωση του διυλιστηρίου.

Για τρίτη συνεχή φορά η επιχειρούμενη επέκταση θα αποτύχει.
Καλούμε :
α) Το Ελληνικό Δημόσιο να προασπίσει τα συμφέροντά του στην επίμαχη έκταση.
β) Τους αρμόδιους φορείς - Χρηματιστήριο Αθηνών και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - να επιβάλλουν στα ΕΛΠΕ την σωστή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση των επενδυτών, γιατί η επιλεκτική δημοσιοποίηση πληροφοριών βλάπτει τα συμφέροντα
γ) Τα ΕΛΠΕ, ασκώντας πραγματική πολιτική εταιρικής ευθύνης, να εγκαταλείψουν - επιτέλους - την αδιέξοδη 20-ετή προσπάθεια επέκτασης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Ελευσίνα 14/02/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: