Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Τραγικός θάνατος 60χρονου


Από το "Έθνος" αναδημοσιεύουμε την τραγική είδηση για το συμβάν στην τεχνητή νησίδα των ΕΛΠΕ στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή:


Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το πρωί 60χρονος ιδιοκτήτης και χειριστής πλωτού γερανού, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Το εργατικό δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 8.30 το πρωί, κατά τη διαδικασία προσέγγισης της πλωτής εξέδρας που έφερε τον γερανό στη νησίδα των Ελληνικών Πετρελαίων στο λιμάνι.

Η εξέδρα, που ωθούνταν από ρυμουλκά, με σκοπό να προσδεθεί στη νησίδα, προσέκρουσε βίαια πάνω σε αυτήν, συνθλίβοντας τον άτυχο 60χρονο Ι.Π., ο οποίος βρισκόταν πάνω σε αυτήν. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η εξέδρα μετέφερε εξοπλισμό για λογαριασμό εργολαβικής εταιρείας, για την εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών ελέγχου σε σωληνώσεις της νησίδας των ΕΛ.ΠΕ.
Το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί προανάκριση για να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος. Πηγές των ΕΛ.ΠΕ. εξέφραζαν τη βαθιά τους θλίψη για το περιστατικό και τα ειλικρινά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, ο οποίος ήταν ένας από τους πλέον έμπειρους και εξειδικευμένους ανεξάρτητους συνεργάτες του λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: